un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Produse din Amsterdam

9 Jun 2014  ·

TURISM  ·

11 comentarii

Iată și câteva produse interesante din Amsterdam, după cum v-am obișnuit și din alte articole, plus câteva observații despre prețuri.

Întâi preturi. Martini costă 5 euro la ei în supermarket, adică vreo 22 de lei. În România tocmai am dat 46 de lei pe o sticlă, în hipermarket.
amsterdam_produse_01

Cafea Illy. N-am înțeles niciodată de ce Illy costă 40 de lei la noi, în timp ce alte cafele probabil la fel de bune costă 20, hai 25 de lei la aceeași cantitate. La olandezi costă 5,99 euro, adică 26 de lei. Pentru că România.
amsterdam_produse_03

William Lawson cu cola. Până acum am văzut doar Jack și cola.
amsterdam_produse_02

Alte articolele despre city break-ul Amsterdam

Grolsch Lente Bok, Grolsche neagră (Kanon, tărie 11%) și Weizen, adică din grâu. Cea din grâu mi s-a părut groaznică.

Heineken neagră. La fel de nasoală, e dulce de parcă ai bea caramel.
amsterdam_produse_10

Milka Chips Ahoy. Dacă o vedeți pe undeva, luați un bax, este una dintre cele mai bune ciocolate Milka.
amsterdam_produse_05

Liefmans Fruitesse, o bere cu aromă de fructe. Este bună, dar n-ai putea spune că-i bere, ci mai degrabă un fel de limonadă acidulată și cu un pic de alcool. Am văzut-o recent într-o emisiune de-a lui Jamie Oliver, o aleseseră belgienii să-i reprezinte într-un concurs de beri cu arome.
amsterdam_produse_04

Am găsit în Amsterdam și un magazin cu produse americane, scumpe rău din păcate, dar cu diverse branduri despre care altfel auzim doar în filme. Iată câteva exemple

Pepsi Cherry și Dr Pepper Cherry. Din păcate le-am văzut abia acasă, în fotografie, așa că n-am cumpărat.
amsterdam_produse_16

Snickers Peanut Butter, Twix Peanut Butter, Toatsie Roll, Rocky Road.
amsterdam_produse_12

M&M Raspberry și M&M Birthday Cake.
amsterdam_produse_19

Kool Aid. Am auzit atât de multe despre această băutură că am luat și eu două pliculețe. Vă anunț cum sunt.
amsterdam_produse_09

  11 comentarii

 1. Plusez cu praline de la René’s Croissanterie (Damstraat, aproape de palatul regal), 4.50 euro suta de grame. Delicioase. Pe langa praline, mai au si prajituri si produse de patiserie care arata de-ti lasa gura apa. Eu m-am limitat la ciocolate si la un fel de melc cu scortisoara. Si ala a fost foarte bun, moale, usor umed, gustos. Si a costat 3.50 euro. Daca mai ajung in Amsterdam, o sa trec iar pe acolo sa incerc negresele. Si prajiturile! :D

    (Citează)

 2. Ca o observație: TVA-ul e altul și la fel și accizele! De aici rezultă niște diferențe…

    (Citează)

  • TVA-ul în Olanda este 21%, nu-i așa mare diferență. S-ar putea ca diferența să fie de la acciza pe alcool, dar chiar să dubleze prețul?

     (Citează)

 3. Pentru ca taxe, accize, Pontax, PSD, socialisti, etc….
  Simplu: accize in combustibili, furt la pretul electricitatii: ANRE – Enel Muntenia

  ETC….

    (Citează)

 4. Exista jack cu cola, la fel si jim beam. Cel din urma are si varianta cu lime, excelent de fel.

    (Citează)

 5. Radu, acciza la alcool este dubla fata de Romania in Olanda (cam 1500 Euro per hectolitru de alcool).. asa ca..

    (Citează)

 6. Tootsie Rolls am mâncat eu. Sunt nişte caramele banale, cam atât. Kool Aid am văzut că se vinde la bidon de 5L în state. Eu aş vrea să mai beau nişte Tang.

    (Citează)

 7. Eu tocmai am venit de la Viena, preturile din supermarket mi s-au parut cel putin la fel de mari ca in Romania. Apropo de cafeaua Illy, am vazut-o in spar la vreo 9-10 euro. Nu umbla ciinii cu covrigi in coada pe-acolo.

    (Citează)

 8. dintre-noutati

  13/06/2014 la 5:45 PM

  Vreau la amsterdam! Întâi pentru acea milka, apoi pentru alte produse nonalcoolice! …ce e acolo la m&m’s, irnbru; morrrrrrr de curiozitate!

    (Citează)

 9. Între timp, au mai apărut prin România cele din imagini. Am mâncat și Chips Ahoy!
  Cel mai bun a fost twix peanut butter. Am băut și pepsi wild cherry, doar irn brru n-am încercat, în rest pe toate din imagine!

  Și berea roșie am văzut-o; cam tot ce e în imagini s-a adus!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus