un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La final de Masterchef sezonul 4

12 Jun 2014  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

S-a mai încheiat un sezon din Masterchef și este deja tradiție să-mi dau cu părere despre această emisiune, având în vedere că am urmărit-o (aproape) întotdeauna cu (destul de multă) plăcere.

Sezonul 4 mi s-a părut destul de banal. Mai bun decât sezonul 2, care a fost foarte dezamăgitor, mai slab decât sezonul 1 și chiar și decât sezonul 3, cel cu vedete. Acum am avut parte de concurenți simpatici, dar am rămas cu senzația că nu-s foarte talentați. Aproape toate farfuriile pregătite aveau probleme, iar nivelul plating-ului și al rețetelor a crescut atât de mult în ultimele două episoade încât devin curios despre procedura lor de desfășurare.

Dintre jurați Florin Dumitrescu mi s-a părut mereu crizat de zici că luase prea mult space cake la bord. Ceilalți doi au fost mai normali, mai umani, și-au spus părerea pe un ton corect, dar F. Dumitrescu parcă avea un război personal cu fiecare concurent în parte. Culmea, nici unul n-a avut curajul să-l tempereze pe judecătorul acela care a stricat toată emisiunea cu ifosele sale.

Să vedem ce ne aÈ™teaptă pentru sezonul 5. PreselecÈ›iile au început deja, dar se aude că cei trei juraÈ›i s-au mutat la Antena 1. ÃŽntr-un articol ce pare scris de cel mai mare fan al lui Adi Hădean, se menÈ›ionează că cei trei vor face o emisiune pe formatul Hell’s Kitchen (care format? nu se È™tie, sunt doar zvonuri!). Rămâne de văzut dacă zvonurile sunt adevărate È™i cine le va lua locul È™i ce face Antena 1 cu cei de la Top Chef.

Până și baletul Edi Stancu a plecat la Antena 1, zice Pagina de Media.

    14 comentarii

  1. Hells kitchen are un format foarte bun daca vrei sa ai un job intr-un restaurant . Te pregateste mai bine decat masterchef deoarece in fiecare seara trebuie sa gatesti si sa servesti oameni nu doar sa pregatesti o singura farfurie .

      (Citează)

  2. – CandidaÈ›i mai slabi È™i mai È™terÈ™i decât sezonul 2.
    – S-a insistat mai mult pe È™efi, pe discuÈ›ii colaterale, decât pe gătit È™i pe concurenÈ›i.
    – Montaj lent, multe momente plictisitoare.
    – Exagerare cu product placement – cred că mai mult prim-planuri au avut margarina È™i pastele decât vreunul dintre concurenÈ›i.

    Probabil că la următoarea serie nu mă voi mai uita (decât în cazul schimbării șefilor, de curiozitate). Cam aceeași chestie și cu Românii au talent, ultimul sezon nu m-am uitat deloc. Cred că showurile sau ProTV însuși și-au atins niște limite.

      (Citează)

  3. Cristian: nu uita ca montajul e facut dupa ce Mona si-a dat demisia de la Pro. S-a vazut ca e montat la misto
    Sunt foarte curios ce or sa faca la Antena. Au scule mai proaste, mediu diferit..

      (Citează)

  4. @animaloo,
    dacă nu m-a vizitat unchiul din Germania, cred că tu ai participat la sezonul 2, nu?
    La Antena or să facă ce au făcut de-a lungul timpului toți cei care au plecat de la ProTV. Câteva valuri inițiale, cât ține curiozitatea inerțială a publicului, după care scufundarea. Inclusiv Bănică și Brenciu.

      (Citează)

  5. Cristian: primu.

    Ideea e ca proul a pierdut un pic la imagine. Pe de alta parte, oamenii din antena s-ar putea sa nu fie prea veseli pentru concurenta asta

      (Citează)

  6. Bai, dar chiar, judecatorul ala era pe bune? Sau era doar troll, in incercarea de a-i enerva pe ceilalti concurenti ?

      (Citează)

  7. Eu ma uit acum pe TLC la Masterchef US, nu stiu ce sezon, dar imi place. Desi e cu Gordon Ramsey, nu ma simt asa insultata ca atunci cand am incercat sa ma uit la versiunea romaneasca unde toti se injurau si parca ma uitam la nora ptr mama.

    Si am o intrebare? de ce le zice sefi? sunt sefii cui? pe romaneasca parca se zicea maestru bucatar

      (Citează)

    • @ioana: habar n-am, dar chiar È™i în restaurante pe salopete scrie “chef xxx”.

      Bănuiesc că este ca în corporații, unde toți au funcții în engleză, deși există și echivalentul românesc pentru multe dintre ele.

        (Citează)

  8. mircea (primul)

    13/06/2014 la 9:47 AM

    pentru ca nu se zice sef, pentru ca se zice chef, pentru ca neologisme

    pentru ca nici sofer nu e sofer de tir, ca vine de la chauffeur care prin anglia inseamna niste treburi onorabile cu limuzine si alte cherchesozuri, tot pentru ca neologisme

      (Citează)

  9. A fost cel mai slab sezon … chiar mai slab ca ala cu vedete.

      (Citează)

  10. Totuși e al treilea sezon în care câștigătorul se află înainte. Înțeleg că finala aia nu poate fi live, destul de multe chestii de făcut, dar nu pot să filmeze și ei cu puțin timp înainte măcar finala? Că uitându-mă așa, nu văd decât un film pe care l-am mai văzut de vreo 2 ori.

      (Citează)

    • @iCiolac: o soluÈ›ie ar fi să nu citeÈ™ti deloc articole despre Masterchef. Cred că ar putea È›ine finala în săptămâna în care urmează să fie difuzată, dar nu le pasă aÈ™a tare că se află câștigătorul.

        (Citează)

  11. Mircea, chauffeur vine de la chauffer, a incalzi in franceza, asta pentru ca primele motoare cu aburi :) Neologism inteleg dar e aiurea, in fine.

    Am vazut ca la sf MC american scrie ceva cum ca unele scene car enu au impact asupra rezultatului final, au fost sterse la montaj. Adica si ei au scenele alea e telenovela de la noi, doar ca le sterg la redifuzare? Ca la noi parca iti arata si cum se cearta concurentii in privat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus