un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Edge of Tomorrow / Prizonier în timp

18 Jun 2014  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

edgeAm fost luni la Edge of Tomorrow, un film SF cu Tom Cruise și Emily Blunt. Scenariul este un fel de Groundhog Day refăcut: extratereștri misterioși invadează Pământul, iar Tom Cruise este un soldat care retrăiește ziua bătăliei decisive împotriva lor până când îi va învinge.

Sună pueril, dar nu este. Filmul este bine făcut È™i, dincolo de câteva plot-holes minore, povestea spusă are cap È™i coadă È™i Edge of Tomorrow este dovada că se pot face filme seriose pe subiecte SF È™i “extratereÈ™tri”. O mare parte din merit îi revine lui Tom Cruise, care dovedeÈ™te că poate juca bine în orice rol. Ai parte de o îmbinare bună de acÈ›iune, de ceva umor È™i de efecte speciale, plus sabia cea mare pe care o mânuieÈ™te Emily Blunt.

Păcat că Emily Blunt este mereu serioasă, rolul ei fiind de soldat dur care nu È™tie altceva decât război. InteracÈ›iunea dintre personajele principale este rezumată doar la a face echipă pentru a trece peste ziua repetitivă È™i atât; Cruise se simte atras, măcar prieteneÈ™te, de personajul lui Blunt, dar filmul nu explorează niciodată acest aspect, un singur sărut de “mult noroc” înainte de marea bătălie fiind singura lor dovadă de afecÈ›iune.

Nu-i un film grozav, nici n-ar avea cum cu acest subiect, dar aproape toată lumea care l-a văzut a spus că a fost mai bun decât se așteptau.

    8 comentarii

  1. Dap, e misto, merita vazut la cinema.

      (Citează)

  2. Ea trecuse deja, prin ce trecea el, de mult mai multe ori, de aici si seriozitatea. Cand vezi si simti atata moarte, nu cred ca iti mai arde de glume. #doarzic

      (Citează)

  3. Cauta manga All you need is kill. Povestea are alt sfarsit si e mai dezvoltata povestea si caracterele sunt putin mai bine prezentate. Mi-a placut mai mult decat filmul care e bazat pe manga.

    Sper sa-ti placa!

      (Citează)

  4. Este o ecranizare reusita dupa o nuvela SF japoneza, Emily Blunt mi se pare foarte reusita in rolul ei, Tom Cruise mi se pare ca nu pica bine in personajul sau.

      (Citează)

  5. Mie imi place de Tom Cruise dar na joaca doar 1 singur rol “Hotshot insert title here ” . De exemplu hotshot pilot , hotshot spy , hotshot soldat , hotshot vanzator etc . Joaca rolul bine si e chiar si funny .

    Ce e funny e ca desi Tom Cruise joaca in roluri masculine , face cascadorii , se plimba cu motociclete o parte din lume crede ca e gay !

      (Citează)

  6. N-as avea nimic cu factul ca e gay, nu-mi place ca e in religia aia de cretini scientologici.

      (Citează)

  7. mircea (primul)

    19/06/2014 la 8:49 AM

    @gaelex o religie ca oricare alta, pen ca banii lui sunt la fel de buni ca ai tuturor.

      (Citează)

  8. Coada nu prea are, ca sfarsitul a fost de neinteles.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus