un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a lansat Vivolis.ro, platformă de turism cu funcții bine-gândite

10 May 2014  ·

TURISM  ·

22 comentarii

Iată un site cu care sper să vă placă să vă jucați în weekend, plănuind niște concedii: Vivolis.ro Miercuri s-a lansat oficial platforma Vivolis, unde puteți analiza oferte și face rezervări de servicii turistice în lumea largă – momentan zboruri și hoteluri. La lansare am ținut și eu o mică prezentare despre un oraș vizitat, am ales Bordeaux.

Vivolis are câteva avantaje mari:

  • prețurile sunt afișate în timp real pentru hoteluri și zboruri. La alții uneori te sună un agent ulterior ca să-ți spună oferta finală.
  • poți plăti direct online cu cardul sau prin transfer bancar, daca nu vrei să o faci cash la sediul agenției.
  • au call center dedicat, ba chiar comunică și prin WhatsApp (de exemplu le trimiți poza de la buletin și spui “am uitat să fac asigurare de călătorie!!!”).
  • totul funcționează și de pe mobil și tabletă, ca să poți contrazice oricând prietenii care spun că un city break în Istanbul costă mai mult de 300 de euro.

Acestea sunt chestiuni generale. Platforma Vivolis are și funcții foarte utile atunci când cauți un pachet turistic.

Update: dacă primiți eroare “external service error” sau nu se întoarce nici un rezultat, cel mai probabil ați lăsat bifată opțiunea de “zbor direct” în opțiunile de căutare. Rămâne bifată și între sesiuni. Dacă nu există zbor direct acolo nu se mai afișează nici hoteluri. Debifați acea opțiune sau utilizați direct căutarea de hoteluri.

SUPER-CITY-BREAK
Aici parcurgi trei pași și obții un preț complet, zbor și cazare, pentru un city break.

Alegi numărul persoanelor, destinația și data la care vrei să călătorești. În primul pas alegi zborul de plecare; mie îmi place unul cât mai devreme, ca să nu pierd ore prețioase din prima zi. Prețul afișat include deja și returul cu cea mai ieftină soluție. În al doilea pas, poți alege alt zbor de retur, în funcție de ora sau compania pe care o preferi.

La al treilea pas alegi hotelul. Observați aici că se precizează punctele de interes din jurul hotelului (pe o rază de 2 km, s-a zis la lansare). Îmi place asta; nu mă pricep la adrese, dar la POI-uri da, îmi ajunge să știu că hotelul este în preajma primăriei sau a palatului și îmi fac o idee asupra zonei. Dacă vrei locația exactă, îți este afișată în Google Maps cu un singur click.

La final ai afișat prețul complet, zbor și cazare, pentru numărul de persoane ales inițial. În acest mod poți compara ușor mai multe oferte.

WEEKEND SEARCH
Alegi destinația și luna și îți sunt afișate prețurile hotelurilor pentru fiecare weekend în parte. Poți vedea imediat când este mai ieftin să călătorești undeva.

Veți spune că ce rost are sau de ce ar varia prețurile. Variază mult. Într-un weekend poate este ziua reginei, altădată poate fi vreo mare conferință în oraș, ceea ce ridică prețurile.

Vivolis_weekend

ACTIVITĂȚI
Căutarea după activități pornește alegând ce ți-a plăcea să faci, nu unde. Sunt mai multe posibilități, precum diving, surf, scuba, sau poți spune pur și simplu că vrei să vezi castele. Pe hartă ți se arată diverse destinații unde poți face asta, ca să descoperi lucruri noi, iar după ce alegi una te duci la interfața normală de ales zboruri și cazare în respectiva zonă.

Secțiunea aceasta de activități aș folosi-o doar orientativ și după ce aș căuta în prealabil cum anume poți face surfing, să zicem, în respectiva zonă, în ce perioadă, la ce distanță este de orașul în care cauți cazarea șamd.

Vivolis_activitati

Dincolo de asta, există clasicele secțiuni de căutat zboruri între diverse destinații și hoteluri în diverse orașe, servicii clasice de turism.

Prețurile sunt bune, extrase prin conectarea la alte platforme ce oferă aceste informații. Mă bate un gând să dau o fugă în Bruxelles în iulie, pe Booking am găsit ceva interesant cu 50 de euro pe noapte, prin Vivolis pot să scot chiar 40 de euro hotelul, unul bine plasat.

    22 comentarii

  1. Vestea vine un pic cam târziu, tocmai am finalizat rezervările pentru concediul din vară.
    Am săpat mult si pot spune ca Booking-ul nu e cea mai ieftina solutie, pentru acelasi hotel, in destule cazuri

      (Citează)

  2. @Ariel da, noi am ramas surprinsi la sejurul de vara. Camera noastra de hotel pe Booking costa $5000, cand noi dadusem de vaproape 3 ori mai putin prin agentie!

      (Citează)

  3. Radu, vreau și eu un link spre citybreakul ăla la Istanbul cu 300€

      (Citează)

  4. Vivolis e o platforma cu functii asa de bine gandite ca nu am putut alege un loc si un meniu pe zborul Air France Bucuresti – Paris. Evident, am rezervat la altii care ofera aceste facilitat si care tot evident ca isi merita comisionul pe rezervarea aia.
    Sper sa nu stergi comentariul asta.

      (Citează)

  5. Bookingul nu e mereu cel mai ieftin, cum nu e nici un alt serviciu cel mai ieftin MEREU. Ce e ok la booking este ca in 80% din cazuri faci rezervarea si platesti la hotel. Si poti renunta oricand la rezervare fara probleme. Si ai si garantia ca rezervarea este tinuta, fiind vorba de booking.

      (Citează)

  6. Pare ok site-ul dar nu inteleg de ce nu sunt afisate sursele pozelor din orasele respective, de exemplu Paris, se vede ca nu sunt facute de vivolis si ca nu sunt cumparate de pe un anumit site, pur si simplu le-au furat de pe net si le-au aruncat pe site-ul vivolis, chiar nu se poate face o treaba buna fara a fura ?

      (Citează)

  7. Eu m-am pierdut pe site. Am cautat ce ai spus tu cu weekend search dar nu am gasit.

      (Citează)

  8. Super dau sa caut un city break si da a dat eroare la site, iar a 2a oara nu imi spune ca nu a gasit dupa criteriile mele.

    Ar fi frumos daca ar avea si date flexibile, plus sau minus 1-2 zile si ar fi fost o treaba.

      (Citează)

  9. “We couldn’t find any package that match your search criteria!”
    Si n-am cautat cazare pe luna…

      (Citează)

  10. Si ca design si ca gindire mi se pare slab. Punct.

      (Citează)

  11. “We couldn’t find any package that match your search criteria!” la cele mai multe destinatii de unde mi-am luat prin Booking.

    Thanks, but no!

      (Citează)

  12. Siiiiii… Unde e oferta aia cu “Viena de la 99 EUR”?

      (Citează)

    • Apropo de erorile cu “n-am găsit nimic”, mi se pare că dacă alegeți zbor direct și nu există unul nu mai arată nici hoteluri. Trebuie mers înapoi sau intrat în opțiuni de căutare și debifat Zbor direct, că mi se pare că rămâne activ chiar și între căutări pe destinații diferite.

        (Citează)

  13. External service error!
    Asta da cand caut ceva. E varza !

      (Citează)

  14. Apropo de erorile cu “n-am găsit nimic”, mi se pare că dacă alegeți zbor direct și nu există unul nu mai arată nici hoteluri.

    E corecta observatia, pentru ca au legat cautarea de hoteluri de cea de zbor, in ideea in care au vrut sa ofere rezultate consistente. Numai ca nu le-a iesit. Interesant cum nu a observat nimeni de la ei treaba asta, in faza de testing si nici dupa.

      (Citează)

    • @Etravel: e într-un fel vina mea, că am avut acces la platformă dinainte de lansare, m-am prins că de acolo vine eroare, dar le-am zis cu trei zile înainte de lansare.
      Platforma se bazează pe alte baze de date externe, iar eroare vine de la acelea. Trebuie tratată diferit și cu un mesaj care sa spună “bă, debifează zboruri directe, că nu există”.

      Oamenii nu realizează că Bucureștiul este legat direct de foarte puține alte orașe.

        (Citează)

  15. Platforma se bazează pe alte baze de date externe, iar eroare vine de la acelea.

    @nwradu, tocmai ca eroarea nu vine de acolo; nici din “tehnologiile” dcs+ (cred ca ai vazut footer-ul primei pagini) care ofera un feed XML chior aplicatiei, cu atat mai putin din GDS-ul care sta din pacate doar in spatele dcs+ si care ofera ceea ce i se cere. Nici mai mult, nici mai putin.
    Problema rezida in logica de functionare a aplicatiei, in ceea ce cere ea si cum interpreteaza ceea ce interpreteaza, implicit ce i s-a furnizat in mod corect. ‘Eroarea’ se poate rezolva foarte usor. :-).
    Ramane totusi intrebarea, de ce nu pot rezerva un loc anume in avion si un tip de masa (vegetarian, de exemplu, cum mananc eu) prin “platforma” Vivolis si la altii se poate?
    Ai cumva idee cine a programat front end-ul lui Vivolis?

    Si apropo de

    vivolis.ro foloseste cookies pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta.

    sa fim seriosi.
    Mai bine nu scrii nimic decat asa ceva.

      (Citează)

    • @Etravel: n-am nici o idee, dar astfel de lucruri se rezolvă din mers, nu întârzii lansarea pentru ele (care oricum trebuia să fie prin noiembrie 2013). Lansezi cu funcționalitățile de bază și corectezi apoi diverse erori și situații.

      Teoretic cookie-urile fac experiența mai plăcută, că altfel n-ar putea reține niște opțiuni între sesiuni. Ăla-i un text standard, totuși.

        (Citează)

  16. Radu, e al tau site-ul?

      (Citează)

    • @Roxana: nu, dar prin OVI Travel mergem în grup de 10 la Amsterdam și i-am cunoscut așa. Am avut acces la variante de test a platformei.

        (Citează)

  17. Salut!

    Așa cum am spus și în cadrul evenimentului de lansare, mai pot apărea mici erori sau probleme. Unele dintre comentariile voastre ne sunt de ajutor și le vom rezolva!

    @Roxana imi poti spune care erau respectivele destinatii?

    @Etravel cautarea pentru super city break nu afișează rezultate în cazul în care nu există zbor pe ruta selectată sau hoteluri pentru destinația aleasă. În cazul în care utilizatorul dorește zbor direct și alege, de exemplu, ruta București – Porto, sistemul nu va afișa vreun rezultat pentru că nu există zbor direct pe această rută. Vom găsi o soluție pentru această problemă.

    Funcții precum selectarea meniului sau alegerea locului la bordul avionului nu sunt disponibile în acest moment online, dar vor apărea în site cât de curând. Însă, ele pot fi adăugate în rezervare de agenții de turism de la call center-ul Vivolis.

    Oricare dintre voi ne poate semnala erori/probleme direct prin e-mail la adresa mkt (at) ovitravel.ro

    Cristian Curus

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus