un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pisicile pot fi dresate, doar că durează foarte, foarte mult

17 May 2014  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Misterioase sunt mințile pisicilor. Vă spuneam acum ceva vreme că, deși le-am cumpărat un pat de pisici și o piramidă(?) de pisici, nu vor să doarmă acolo sub nici o formă. Nici măcar nu se urcă în ele, pur și simplu nu le percep ca pe ceva destinat pisicilor, ci un obiect de-al oamenilor care le este complet inutil și trebuie ocolit.

Vreo 6 luni mai târziu, brusc motanul mic începe să doarmă în patul respectiv. Mare bucurie pe noi, îl mângâiem de fiecare dată când face asta, ca să-i felicităm alegerea, și bineînțeles îl fotografiem pentru că fără poza noastră ar pica Facebook-ul.

Încă o lună mai târziu mă trezesc în toiul nopții ca sa merg la toaletă. Ies din cameră și văd un cap galben de pisică privindu-mă din pisicasa piramidală. Din nou, motiv de sărbătoare, iar recent l-am și fotografiat acolo. Uneori stă ca o băbuță la fereastră și privește ce facem noi prin casă.

Morala? Nu renunțați!

cookiedobby

    12 comentarii

  1. Eu nu înțeleg de ce v-ați chinuit. Era mult mai simplu să le fi cumpărat o valiza.

      (Citează)

  2. Si sa o aruncati in rau

      (Citează)

  3. In urma cu multi ani am avut si eu un tarcat d-ala cu negru. Iarna dormea in pilota mea, iar vara deasupra balustradei de la balcon, agatat precar in vita de vie. Din ce am observat eu la neamul pisicesc, exemplarele cu instincte de vanatoare pronuntate prefera sa castige pozitii inalte de supraveghere, chiar daca noi nu le consideram confortabile, iar cele interesate doar de primirea hranei si de caldura vor sta prin colturi sau in drumul nostru, cu riscul de a ne impiedica tot timpul de ele. Oricum, nu sunt bucuroase cand le mutam “cuibul”.

      (Citează)

  4. Detin un motan ca cel din prima poza si pot sa zic ca locul lui preferat e frigiderul de pe balcon, toata ziua sta pe el si utmareste porumbeii(stau la 8)

    De dormit o face pe covor sau pe un colt de pat. Ce ma bucura la el e ca nu se urca unde nu are voie(masa, birou, blat bucatarie etc).

    Singura problema e ca mai face pipi in adidasii prietenilor(miros nou probabil) si pe gresie la usa spre afara. Nu stiu ce sa ii fac sa il dezvat(pana il castrez)

      (Citează)

    • @Alexandru C.: sunt niște pastile care le inhibă comportamentul acesta de marcare a teritoriului și le poți da din când în când până îl castrezi. Nu mai știu cum se cheamă, îți pot spune când ajung în țară.

        (Citează)

  5. Motanul Galactic

    18/05/2014 la 1:22 AM

    Pot să confirm.

      (Citează)

  6. salut,
    de ce sa arunci banii pe un pat de pisica? o cutie de carton si intra acolo din prima zi :)))

      (Citează)

  7. @Alexandru C., metoda simpla, dar putin cam cruda…. cum face boacana, il bagi un pic cu boticu in opera lui de arta …. dupa vreo 3-4 episoade nu o sa mai faca…. garantat …. tot din experienta vorbesc.

      (Citează)

  8. Am incerca cu perna sofa, perna pestera, tunel de bambus atarnat de calorifer… nimic, ani de zile si nimic. Cea mai ordinara cutie de carton de la colet iHerb sau BuyVip este infinit mai buna.
    Cred ca tine de educatie de la generatie la generatie, daca pisica mama sta in astfel de casute, atunci si puii vor sta. Daca nu, Doamne fereste sa convingi o pisca sa faca ceva.

      (Citează)

  9. Gogu: am facut asta tot la recomandarea cuiva, nu a mers. L-am bagat cu botul si l-am lasat vreo 10 minute cu duhoarea pe mustati…degeaba. Cred ca sigura solutie e castrarea. Ma enerveaza si faptul ca el constientizeaza ca face ceva rau, dupa ce face treaba se ascunde si nu mai vine la mine decat cu capul plecat:)))

      (Citează)

  10. @nashu_mare

    Sau o cutie de carton, pariez ca in ziua 1 se bateau pe ea. ;))
    http://www.ro.all.biz/img/ro/catalog/65844.jpeg

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus