un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lămâia și bicarbonatul distrug orice boală, cred unii

19 May 2014  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Poate ați observat tot felul de site-uri, cărți și oameni care vorbesc despre tratamente minune împotriva cancerului, spunându-ne despre tot felul de fructe și legume sau regimuri mai exotice care te vindecă de orice.

Asta e cumva normal. Dacă ar fi vorba de produse pe care le poți obține zi de zi, ar fi foarte ușor de demonstrat că acele vorbe sunt doar prostii, așa că mereu auzim de ingrediente exotice. Sunt sigur că în Papua Noua Guinee cineva vorbește despre miraculosul fruct “măr” care poate vindeca orice cancer.

Nu și la moldoveni (adică cei din Republica Moldova la propriu). Acolo nu-i nevoie de chestii exotice pentru a scăpa de cancer, ci un articol găsit de mine vorbește despre două simple elemente care vindecă orice: bicarbonatul de sodiu și lămâia.

Da, lămâia cea de toate zilele. La fel și bicarbonatul, pe care vrând-nevrând îl mâncăm în o grămadă de produse. Dacă acestea ar fi adevărate, nici un român n-am mai avea cancer, doar poate că în Moldova nu se găsesc lămâi și bicarbonat!

Cum acționează ele?

Lămâia (Citrus limonum Risso, Citrus limon (L) Burm, Citrus medica) este un produs miraculos pentru a ucide celulele canceroase. Este de 10.000 mai eficient decât chimioterapia. De ce nu am aflat de asta? Fiindcă există organizaţii interesate să găsească o versiune sintetică, care să le permită să obţină câştiguri fabuloase.

Există organizații care vor să găsească o versiune sintetică a lămâii pentru a obține câștiguri fabuloase!!! Asta mă face să mă întreb dacă nu-i mai ieftin și mai simplu să vândă direct lămâi.

Știți cum vindecă bicarbonatul cancerul? Țineți-vă bine!

Bicarbonatul schimbă PH-ul corpului, şi se afirmă că este de mare folos în toate felurile de cancer (notă: cancerul este produs de o ciupercă numită Candida….şi se recomandă tratamentul cu bicarbonat împotriva bolii!)

Yep, cancerul este produs de banala ciupercă Candida, dar mâncând o linguriță de bicarbonat pe zi scapi de orice cancer.

Câte persoane mor în timp ce acest secret a fost păstrat ca să nu pună în pericol profiturile multimilionare ale marilor corporaţii?“, se întreabă retoric autorul articolului respectiv.

Câteva observații amuzante:

Articolul a fost publicat pe un site de body-building moldovenesc. În dreapta acestui articol care militează pentru puterea lămâii și acuză E-urile cancerigene din mâncare rulează bannere la suplimente nutritive precum Anabolic Masster și IsoPure CFM, că na… e site de body building și mușchii cresc mai repede dacă iei substanțe ciudate. Combină-le însă cu lămâie și bicarbonat și vei rămâne complet sănătos!

Sunt 391 de comentarii, majoritatea lăudând acest tratament sau înjurând medicii care n-au dat nici o șansă vreunui pacient, care apoi a supraviețuit ani în șir cu chestii naturiste. Toată lumea pare a ști un astfel de caz. Cine încearcă să spună că bicarbonatul și lămâia nu funcționează este imediat combătut. Dacă spune că este și medic și știe ce efecte au aceste substanțe în corp, este acuzat că vrea doar să mențină sistemul curent prin care doctorii profită de pe urma pacienților, în loc să-i vindece imediat îndesându-le o limonadă pe gât.

Partea bună este că se comentează cu contul de Facebook. Toate site-urile ar trebui să permită doar comentariile cu contul de Facebook. E mult mai simplu să vezi ce fel de oameni răspund, ce meserie au, ce vârstă, să te crucești când vezi unde lucrează unii versus ce prostii debitează online, să dai rapid unfriend când găsești că vreun amic de-al tău a comentat înfocat acolo.

Partea proastă este și că sunt 3300 de share-ul. Prea mulți oameni cred tot ce citesc pe net, fără cea mai mică gândire proprie. V-am mai spus despre asta în alte articole legate de mituri.

Sursa articolului este menționată ca fiind Facebook. E ca un cerc vicios din care nu se iese niciodată.

lamaiebicarbonat-de-sodiu-alimentar

    18 comentarii

  1. Daca e scris pe Interneti, inseamna ca e adevarat. Nu fi carcotas. Pe Interneti scriu numai oameni care stiu despre ce e vorba, altfel de ce si-ar pierde timpul sa scrie? Doar sa adune vizite? Nu are sens!!!

      (Citează)

  2. În primul rând, eu cred că acest articol este reclamă la Dr. Oetker. Ironic sau nu, tot un doctor produce bicarbonatul ăsta…

    În al doilea rând, pe o notă ceva mai serioasă, întotdeauna am crezut că în situații disperate apelezi la orice, indiferent dacă sfidează sau nu logica. Probabil un stadiu terminal și multe ședințe de chimo la activ te fac să încerci și bicarbonat sau vrăjitoare, poate-poate apuci și ziua de mâine…

      (Citează)

  3. Reclama mascata la Dr. Oetker????? Tztztztztz….

      (Citează)

  4. “cancerul este produs de o ciupercă numită Candida”.
    WTF?!
    Asa luam antifungice si scapam de cancer. Sau stai, ca medicamentele alea sunt produse ca sa faca altii bani, deci nu e bine. Oricat m-as chinui, nu pot sa inteleg.

      (Citează)

  5. Bicarbonat = E300 = cel mai cancerigen din familia E-urilor. Bicarbonatul, sarea de lamaie si alte cateva produse “inofensive” din preparatele romanului sunt de multa vreme interzise in alte tari.

      (Citează)

  6. E211 e Benzoatul de sodiu. E300 e sarea de lamaie. Daca cifrele astea inseamna ceva.

      (Citează)

  7. Prostia e mult prea mare in Moldova…

      (Citează)

  8. 1. exista foarte putine medicamente mai eficiente decat efectul placebo si de fapt intr-acolo bat recomandarile astea cu lamai, bicarbonat, ceaiuri, diete etc
    2. auzita direct de la oncolog: rata de raspuns la tratament medicamentos (chimioterapie) e de 25-30%, deci sunt multi cei care ajung in situatia disperata de a incerca orice, chiar si lamai si bicarbonat (are deci balta peste pentru cei ce raspandesc asemenea povesti)
    3. ce scrie pe interneti e nimic pe langa ce auzi pe holurile unei clinici de oncologie… sunt pacienti care le recomanda colegilor de asteptare sa NU faca radioterapie, sustinand sus si tare ca ei s-au imbolnavit mai rau tocmai de la “raze” si ca numai cu nu stiu ce cura naturista si-au mai revenit (nu mai conteaza ca radioterapia le-a bagat in remisie tumora initiala si dupa doi ani au recidiva in alta parte)

      (Citează)

  9. @eugen, esti pe dinafara.

    Bicarbonatul are multe utilizari medicale. Acidoza iti spune ceva?

    Radu, referitor la lamaie, acidul ascorbic in cantitati mari poate, si subliniez POATE, impiedica proliferarea tumorilor aflate in stadii incipiente. In niciun caz nu poate trata cancerul, dar il poate tine sub control pana se primesc medicamentele necesare (care nici ele nu sunt o chestie foarte buna, unii numindu-le otravuri in adevaratul sens al cuvantului.)

      (Citează)

  10. Se pot număra pe degete sportivii din fitness și bodybuilding care reprezintă România pe plan extern. Avem succes pe partea feminină mai mult decât pe cea masculină (FYI). „după ureche„ descrie cu succes modul în care cei mai mulți decid sa facă performanță în bodybuildingul mioritic.

      (Citează)

  11. Discrinarea la comentariile cu contul de Facebook. Eu n-am Facebook. Ce fac acum?

      (Citează)

  12. Daca iti bagi un spray in anus scapi de cancer.

      (Citează)

  13. Era bine daca bicarbonatul ar trata cancerul, atunci nimeni nu ar mai fii bolnav. Pacat, ca nu este posibil asa ceva. Au si ele mici beneficii, dar prea putine pentru a face atata bine.

      (Citează)

  14. Vorbim de basarebeni totusi,nu trebuie sa ne mire prea tare

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus