un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tu în cât timp câștigi un milion de euro?

2 Apr 2014  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

De câte ori văd deja o banală știre despre cum cineva a cerut șpagă de un milion de euro și l-a săltat DNA-ul mă întreb, evident, pe câți nu i-o fi săltat DNA-ul. Nu de alta, dar un milion de euro pare a fi o șpagă uzuală la nivel înalt, atunci când în joc sunt interese de mai multe milioane.

Voi în cât timp câștigați, legal, un milion de euro? V-ați pus vreodată această întrebare? Ați făcut calculul?

La un salariu de 1000 de euro în mână pe lună, asta înseamnă:

  • 12.000 euro pe an.
  • 120.000 euro în 10 ani.
  • 1.000.000 de euro în 83 de ani.

83 de ani de muncă. Noi sperăm să trăim atât, dar anii de muncă sunt ceva mai puțini, că la 65 ieși la pensie.

Salariul mediu net în România este cam de 1.700 de lei, adică 377 de euro. În medie, unui om care merge zilnic la muncă îi sunt deci necesari 220 de ani pentru a strânge un milion de euro.

Alții îi fac într-o clipă, cerând mită. Unii cer și mai mult. Unii cer de mai multe ori. Poate ar trebui împușcați, ca la chinezi.

    11 comentarii

  1. N-am câștigat până acum, deci nu mă pot pronunța exact. Estimări și pronosticuri nu fac, că oricum dau banii pe prostii.

    PS: dacă e vreunul pe aici care are banii ăștia în cont, câștigați legal și pe munca lui – e rugat să dea un semn.

      (Citează)

  2. @Ariel

    Eventual sa lase adresa de email, sa ii trimita nwradu linkuri de afiliere la yachturi.

      (Citează)

  3. S-a înființat Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Bucureşti – hai cu spaga.

      (Citează)

  4. Well, aren’t we a tad extremist? :)

      (Citează)

  5. Depinde cât de mult noroc am la 6/49 :)

      (Citează)

  6. Pai ce sa fac doar cu un milion ? :) :) :)

      (Citează)

  7. Sigur, nu e deloc moral ce fac acești indivizi pretinzând mită (ba chiar e infracțiune), dar, nu e normal ca orice individ din RO (sau de oriunde, pastrând proporțiile) să poată să facă 1M EUR în timpul unei vieți active. Ce s-ar întâmpla dacă ar putea? Practic atunci milionul acela de EUR n-ar mai avea nici un fel de valoare și ștacheta s-ar pune mai sus.

      (Citează)

  8. problema George este ca s-a mancat atat rahat incat auzi ziceri “doar 50k spaga?”
    Sa nu mai citez din Ducadam “pentru doar 1.5mil sunt inchisi 3 ani”

    Plm, eu, programator, in 3 ani produc sunt un mercedes mai bine echipat. “Doar 50k ” ma doare sufletu

      (Citează)

  9. @animal00: da, bine zis.

      (Citează)

  10. bine, hai, nu-i impuscam (@matilda).
    ii bagam la puscarie, scadem alocatia puscariasilor de la 2400 ron la 800 ron, ce scutim dam spre copii, eventual progresiv pe categorii de varsta; mai putin un procent pe care il redistribuim pentru “paznici”.
    puscariasii ii scoatem la construit autostrazi (sau pur si simplu drumuri), paziti de paznicii de mai sus (de unde si procentul pus deoparte pentru ei).

    si rezolvam ceva probleme.
    cum ne asiguram ca fotbalistii fac drumuri bune intr-adevar ramane cu semnul intrebarii, dar e un risc pe care eu mi l-as asuma…

      (Citează)

  11. Problema e de perceptie a ordinului de marime. Se fac niste conexiune stupide in mintea umana astfel incat daca vorbim de o vacanta pentru care primesti 2 oferte de sa zicem 1200 sau 1500 Euro zici, bai ce fomisti aia, cer pe acelasi lucru cu 300 Euro in plus.
    Pe de alta parte cand auzi o stire la 2 televiziuni si stim cum e cu stirile la noi. Si auzi ca ar fi costat o sala de sport sa zicem 9 milioane de euro la unii, respectiv 10 milioane la altii, zici asa si care e marea diferenta?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus