un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Primul opozant al proiectului Roșia Montană

22 Apr 2014  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Ca să râdem un pic, citesc un articol despre cel dintâi și cel mai mare (ca influență) opozant al mineritului la Roșia Montană: Nicolae Ceaușescu!

Fostul nostru dictator n-a vrut să lase aurul țării (și mai ales wolframul din acea zonă) pe mâna barbarilor capitaliști, acesta fiind de fapt motivul pentru care a fost înlăturat la Revoluție și împușcat.

Aparent omul a fost de fapt un erou care, deși a ținut poporul în sărăcie cruntă, a făcut-o ca sa plătească datoria externă pentru a nu fi nevoit sa dea aurul și celelalte minerale FMI-ului. Articolul trece de la amuzant la penibil când se întreabă retoric “Care dintre dumneavoastră n-ați strânge cureaua şi nu aţi agonisi bănuţ cu bănuţ timp de 8 ani pentru ca apoi să trăiţi 1000 de ani voi şi neamul vostru în bogăţie şi prosperitate?”.

Citiți-l aici și râdeți, dar cu un ochi plângeți pentru că cineva chiar a pus astfel de inepții pe “hârtie” și mai mult ca sigur se vor găsi câțiva să le creadă.

Eu am auzit și că în 1986 Ceaușescu a încercat să-i avertizeze pe tehnicienii de la Cernobîl că fac o greșeală la oprirea reactorului și acesta ar putea exploda, dar a sunat ocupat la telefon…

Fraza genială din articol:

Wolframul, metalul cu punct de topire extrem de înalt, este folosit în industria aero-spaţială, dar şi în ogivele nucleare. Wolframul se găseşte doar în două locuri pe planetă. În Afganistan şi în România, în Munţii Apuseni.

Asta ca să înțelegeți și de ce au invadat americanii Afganistanul, da?

Ce zice Wikipedia?

China produced 51,000 tonnes of tungsten concentrate (tungsten = wolfram) in 2009, which was 83% of the world output. Most of the remaining production originated from Russia (2,500 t), Canada (1,964 t), Bolivia (1,023 t), Austria (900 t), Portugal (900 t), Thailand (600 t), Brazil (500 t), Peru (500 t) and Rwanda (500 t).

Apropo, cu Roșia Montană ce se mai întâmplă?

    1 comentariu

  1. ce este trist e cata lume a dat share la mizeria asta, am vazut-o la cel putin 3-4 persoane pe FB. deh, teoriile conspirationiste prind bine, indiferente ce nivelul IQ-ului.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus