un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Qualcomm demonstrează încărcarea wireless Rezence

28 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

O mulțime de producători de echipamente IT și de componente au format alianța A4WP, Alliance for Wireless Power, pentru a dezvolta și populariza un standard comun de încărcare fără cabluri.

Tehnologia respectivă și specificațiile ei poartă numele Rezence. De acum nu vom mai putea spune simplu “wireless”, ci va trebui să specificăm la ce anume de referim prin acest termen, transfer de date sau încărcare fără cabluri.

Am văzut un mic demo la standul Qualcomm de la MWC, stand care, apropo, prezenta foarte multe tehnologii de mare impact, deși noi prin Qualcomm înțelegem direct “procesoare”. Vi le prezint pe toate în viitor, după ce termin cu telefoanele și tabletele de primă importanță.

Cât despre Rezence, acel stand alb de la Qualcomm pe care stau telefoanele nu este pentru vânzare, ci doar un demo tehnologic pentru ce-ar putea implementa alții. Puneai telefonul pe platformă și acesta începea să se încarce. Puteai încărca până la 3 telefoane pe cel mare (oferă 16W, dacă țin bine minte).

Mai mult, eventualele monede sau chei pe care le pui pe lângă el nu influențează cu nimic procesul de încărcare. Și mai mult mi-a plăcut faptul că un astfel de stand Rezence încărca un telefon chiar și de la distanță de câțiva centimetri. Qualcomm demonstra asta cu un stand ascuns sub blatul de lemn al mesei și telefonul pus deasupra acesteia.

qualcomm_rezence_demo_4

Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

    11 comentarii

  1. Ma bucur ca se concretizeaza astfel de tehnologii inovative.

      (Citează)

  2. Radule … ca poate sti , doar ai fost la MWC – mizeria aia de S5 pana la urma vine cu Quick Charging … sau au uitat pana la urma toate functiile vehiculate inainte de lansare de tot ! Nu stiu cat de mult ar tine la alte telefoane bateria in regim de incarcarea rapida cu incarcator de 1.5Ah / 2Ah , dar sigur la Samsung nu (pana nu ofera ei) ca mie intotdeauna cam dupa 1 an de folosinta a 3 Samsung Galaxy (S , Fit si SII) mi s-au umflat bateriile originale ca niste gogosi . Le-am schimbat pe garantie si am vandut telefoanele (deja se curbasera capacele – in stilul tricou cu burta)

      (Citează)

  3. @Liviu

    Samsung S4 are deja incarcator cu curent nominal de 2A.

      (Citează)

  4. @Liviu – Note2 are incarcare rapida, incarcator de 2Ah, si se incarca cam in 1.5 ore, nu am stat sa cronometrez exact. Conteaza mult si cablul pe care il utilizezi

      (Citează)

  5. Eu astept sursa de tensiune cu amper-secunda.

      (Citează)

  6. @nashu_mare Dream oN ! cu sursa ta Ah/s :D Am avut in teste Note 3 si intradevar se incarca cam in 1h:45′ . Nesatisfacator as putea spune – vreau 50% minim charge in 5 – 10 minute !

      (Citează)

  7. @Liviu

    Eram ironic. Iti sugeram doar ca nu stii unitatile de masura. Atat.

      (Citează)

  8. Da ma @nashule … M ai taxat repede, asta e ce ști sa faci :)). Știu bine ce vorbești am postat în graba… Atenție la neatenție cum s ar zice. Oricum bănuiesc ca multă lume își dorește baterii mai mari și care se pot încarca repede

      (Citează)

    • @Liviu: nu încărcătorul e de vină, ci tehnologia bateriilor care abia asigură 50% în prima oră. Dacă o forțezi mai repede o strici mai repede.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus