un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nokia XL cu Android, hands-on, video și fotografii cu interfața

24 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

feat_nokia_xl
Numit simplu XL, acest telefon are un ecran de 5 inchi, dar se adresează tot gamei ieftine, având un preț anunțat de 109 euro.

Sistemul este același ca și la Nokia X: rulează Android, dar o versiune modificată de Nokia și se bazează pe servicii Microsoft precum Skype, OneDrive, here Maps (care funcționează foarte bine în România și harta poate fi descărcată în telefon) șamd. Rămâne de văzut dacă un mic root/hacking ne va oferi acces la serviciile Google uzuale.

Aplicațiile le iei din Nokia Store, unde deja se găsesc suficiente aplicații, cele importante fiind deja acolo. Interfața seamănă cu cea de pe Windows Phone, cu tile-uri redimensionabile, iar un meniu rapid de notificări numit “Fastlane” îți oferă acces la aplicațiile recent rulate și poți interacționa rapid cu ele.

Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

    10 comentarii

  1. o strutocamila ? :)

      (Citează)

  2. Nu am asteptat asa ceva :( Poate la pret este bun, dar dpdv soft am asteptat mult mai mult. Au facut ceva de gen ca Amazon cu Kindle….

      (Citează)

  3. La pretul asta ar trebui sa faca totusi ceva vanzare. Sunt ciudate telefoanele dpdv al combinatiilor si restrictiilor de soft, insa pot avea succes. De urmarit.

      (Citează)

  4. Fiind Android, se rezolvă ușor cu aplicațiile Google (sau oricare). Mai deranjantă mi se pare zgârcenia la hardware. Mă întreb dacă 1 GB RAM (nu mai zic de 8 GB stocare internă, ca la un Lumia 610, telefon deja mort) ar fi ridicat chiar atât de mult prețul.

    Altfel, interfața aia în stil Windows Phone poate fi interesantă.

      (Citează)

  5. Aceeasi rugaminte: Nokia Here Maps ( fisierul apk ) daca poti si ai timp. Cu un File Manager sau Titanium Backup.

      (Citează)

    • @Daniel: nu, n-am de unde. Toate telefoanele sunt legate de mese și bine sigilate, nici n-aș avea pe ce să scot măcar fotografiile din ele.

        (Citează)

  6. off, wi-fi ?

      (Citează)

  7. Nu ar fi trebuit să apară în Fastlane cele două fotografii proaspăt făcute de tine? Sau trebuie să ieşi şi apoi să intri din nou, nefiind loc de un update automat la funcţie?

      (Citează)

  8. Nu ar fi trebuit să apară în Fastlane cele două fotografii proaspăt făcute de tine? Sau trebuie să ieşi şi apoi să intri din nou, nefiind loc de un update automat la funcţie?

      (Citează)

  9. Ai idee cand apar nokia XL si X+ in ro? momentan am vazut doar X la emag, orange si vodafone.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus