un blog de Radu Dumitru

laptop msi la oferta buna
laptop msi la oferta buna

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

RCS introduce Eurosport HD și Comedy Central, scoate VH1

8 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

eurosport_hdRCS-RDS a umblat la grila TV:

 • Au fost scoase posturile VH1 și Film Caffe.
 • Au fost introduse Eurosport HD, Eurosport 2 HD, History HD, Viasat Nature History HD și Comedy Central

Îmi pare rău de VH1, era un canal bun și diferit de celelalte de muzică. Mai bine scoteau unul dintre Kiss TV, Music Channel, Hit Music, că oricum sunt cam la fel. Sunt mulțumit cu introducerea Eurosport HD și Comedy Central (tocmai s-a terminat Jon Stewart – subtitrat – și acum e un standup cu Jack Coen), dar nu pot să nu observ că două canale au dispărut pentru toți abonații, în schimb 4 din cele 5 nou introduse pot fi văzute doar de către cei cu receivere HD sau televizoare cu DVB-C, fiind canale high-definition.

Mă întreb cum se aleg canalele ce vor fi eliminate. După audiențe? După costurile de retransmisie?

  22 comentarii

 1. Nu sunt abonat RCS, insa nu vad o problema majora din modificarea facuta in grila de programe. Muzica se poate asculta si la radio, mai mult eu prefer sa ascult ori posturi de radio online specializate intr-un anumit gen muzical ori muzica stocata pe storage. Nu stiu nimic despre Film Caffe. In schimb posturile HD cred ca sunt binevenite.

    (Citează)

 2. Practic, RDS a scos din grila lor singurul program de muzica. Comedy Central este binevenit insa.

    (Citează)

 3. 1. RDS are o problema de comunicare, pe site-ul lor nu reusesti sa afli nimic de frecventa posturilor nou introduse, nici pe digicare nici rcs-rds.ro, e chiar asa greu sa facă o pagina de noutati unde sa anunte noua grila de programe si frecventa ? acum trebuie sa rescanez toate posturile ?

  2. Sper ca Eurosport HD sa nu fie codat, nu am card CI+ pentru ca locuiesc in gazda si contractul nu e pe numele meu asa ca urmaresc doar posturile la liber, STB-ul SD este incomod si enervant.

    (Citează)

 4. VH1 era vândut de PRO TV SA, iar contractul a expirat de Revelion, odată cu mutarea VH1 în portofoliul Viacom. Probabil că VH1 va reveni după ce se rezolvă hârțogăria. Bine că au mai introdus HD-uri.
  Pe de altă parte, anu’ ăsta ne expiră perioada de grație și transmisiunile analogice (AIR/CABLE) vor fi oprite. Totul tre’ să treacă pe digital (DVB-T/C/S/S2). Sper doar că și toți retarzii care se încăpățânează să (re)transmită/emită/producă în format 4:3, deși toate televizoarele care se vând azi sunt 16:9 (sau 21:9 la unele Philips), să dispară sau să treacă la 16:9.

    (Citează)

 5. De ieri – Romtelecomul a scos MGM – canalul de filme – Motivatia: audienta slaba! Nu a inrodus nimic in loc. Sunt atatea canale de umplutura pentru care platim ca imi vine sa renunt la toate si sa imi pun antena ca pe vremuri dar si atunci tot platesc TVRul!

    (Citează)

 6. Ar fi putut scoate vreo 3-4 canale din cele unguresti…

    (Citează)

 7. macar taraf tv sa ramana :D

    (Citează)

 8. Dolce ar fi putut introduce macar un canal nemtesc, nu vor neam. Ne baga pe gat niste mizerii maghiare.

    (Citează)

 9. Nu poti pune Hit Music in aceeasi oala cu celalalte posturi :)

    (Citează)

 10. Salut, stii cumva si frecventa noilor posturi?

    (Citează)

 11. ma bucur tare de Eurosport HD. De mult imi doream sa le am, sper doar ca sunt la liber si nu sunt codate…

    (Citează)

 12. Nu am gasit decat Comedy Central pe direct (fara decodor).

    (Citează)

 13. Pe ce frecventa ? Bucuresti ?

    (Citează)

 14. Tot eu, conform http://forum.softpedia.com/topic/750745-rcs-rds-digi-tv-cablu-20-de-canale-hd-nou-eurosport-1-hd-eurosport-2-hd-history-hd-i-viasat-nature-hd/page__st__24264, frecventa este:
  434000 Khz – 256QAM pentru cele 4 canale HD
  386000 Khz – 64QAM pentru Comedy Central.

    (Citează)

 15. @Octav :
  Eurosport HD, Eurosport 2 HD nu sunt codate.
  Eu personal sunt un om fericit.
  Motivul: Premier League (insfarsit) !

    (Citează)

 16. Nu sunt codate nici History, Viasat History sau Comedy Central, eu le receptionez direct prin cablu fără CI+ sau SetBox, păcat ca RDS nu decodeaza postul TV100 si BBC Entertainment.

  La Eurosport am observat ca limba romana apare sub titlul ‘nedefinita’.

    (Citează)

 17. nu e nevoie de rescanare, e suficient sa cauti canalul inlocuit si o sa il gasesti pe cel nou

    (Citează)

 18. e normal sa introduca HD. scoaterea canalelor tine clar de costuri si contracte. Aici ori sunt din ce in ce mai mari probleme ori e o transparenta mai mare in ultima perioada din cauza media, dar pare bambilici in ultimii ani

    (Citează)

 19. Singura problema cu Eurosport e ca in program este fotbal din Champions League si cand te uiti la TV e orice numai fotbal NU!
  Iar la tenis, doar meciurile de feminin, cele de masculin nu-s.

  Isi bat joc de Romania, transmit altceva decat ce transmit in restul tarilor.

    (Citează)

 20. +1 pentru RCS . History HD il asteptam de foarte mult timp , iar Comedy Central este binevenit . La fel si Eurosporturile ! (Eu ma uit la Dakar si atat in rest pot sa le scoata din grila) . HIT e cel mai de Doamne ajuta post de muzica !

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus