un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Răzbunarea profesorilor

16 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Dacă vreți încă o dovadă că sistem de învățământ din România este prost organizat, o găsiți în discuția privind pedepsirea elevei care a înregistrat un profesor cerând bani clasei.

O profesoară a spus “Fac banci doar pentru cine vrea. Iar pentru cine nu vrea, pe cuvantul meu, aduc toate jegurile si va asez in ele, le-a spus profesoara elevilor” și “Nu cumparati banci, nu e problema, dar nici de bunavointa nu veti mai beneficia“. Altfel spus, extorcare clasică.

Conform altei discuții înregistrate chiar în consiliul profesoral (ceea ce este o altă treabă tare; ăia s-au înregistrat pe furiș între ei și apoi au făcut publice înregistrările), cadrele didactice dezbat acum metoda de a o pedepsi pe respectiva elevă. Aceasta înregistrase șantajul profesoarei cu un telefon mobil, iar conform regulamentului elevii nu au voie să utilizeze telefoanele la oră.

Ca principiu, este bun. Dacă tu săvârșești o infracțiune în momentul când ești martorul alteia, justiția tot nu te iartă, ci ți-o iei și tu, chiar dacă mai cu blândețe. Dar viteza cu care profesorii vor să o pedepsească pe acea elevă nu indică dorința de a aborda corect toate neregulile apărute, semnalând că nu vor accepta încălcările de regulament nici măcar atunci când au un scop moral, ci doar setea de răzbunare.

Unul de-al lor și-a luat-o și, în loc ca profesorii să-i dezaprobe gestul și să se detașeze de el, caută să-l răzbune.

Acum închipuiți-vă aceeași discuție privind copilul femeii care a reclamat prima învățătoarea șpagară de la școala unde a pornit inițial scandalul și veți înțelege ușor de ce respectiva doamnă a refuzat să-și facă public numele, de teama unor repercusiuni.

În apărarea profesorilor, din discuție eu nu înțeleg că intenționează să-i dea nota 3 la purtare pentru înregistrarea discuției, ci transcrierea spune că ar fi trebuit să primească nota 3-4 la purtare cu ceva timp în urmă, când eleva respectivă a jignit niște profesori. După intervenția cuiva, a primit în schimb nota 6 sau 7 la purtare.

Ce urmează să pățească acum, pentru înregistrarea cu telefonul mobil, urmează să fie discutat. Habar n-am cine-i eleva, n-o fi vreo sfântă (ce elev de clasa a 11-a este?), dar tot ar fi o mișcare foarte proastă din partea profesorilor.

sursa: Hotnews.

    3 comentarii

  1. Răzbunarea asta nu ţine de organizare ci din păcate, de faptul că, aparent, la şcoala respectivă profii sînt nişte gunoaie umane. Cum să-ţi fie gîndul doar să te răzbuni pe cineva care a reclamat un fapt de corupţie clară a unui coleg ?

    mentalitatea asta n-am inventat-o noi, este tipic “omerta” de la mafia italiană…

      (Citează)

  2. Cam ipocrit articolul cat si comentariul. Da-o dracului de treaba, ca nu exista niciun liceu in Romania unde sa nu se fi strans fondul clasei si intretinerea ‘comitetului’ pe la examene din anii 90 pana azi. Oamenii aia castiga 1000-1500 lei pe luna in 2014, daca nu mai putin, chiar aveti pretentia sa faca si treaba buna (fiind vorba de educatie), sa vina si la examene pe banii lor, cu ciorba in buzunar? Statul nu le asigura nici macar masa in zilele diverselor examene.

      (Citează)

  3. @alex: dar la cîte firme, mă rog frumos, li se asigură angajaților masa pe banii firmei? hmmm… în afară de restaurante (și nici acolo nu la toate), cred că cam… niciuna ! Iar la examene vine omul la servici, precum orice alt om, ce, examenele nu fac parte din fișa postului? ce logică e asta, că la examene ar trebui să fii plătit separat?

    sînt nenumărate alte joburi în țara asta plătite cu salariul minim sau un pic peste minim pe economie. Faptul că unii cîștigă mii de euro și conduc X5 nu este reprezentativ pt. economie.

    Profesorii nu-s obligați să stea în posturile lor. Atîta vreme cît stau însă, dacă PRETIND bani și mai mult, încearcă să pedepsească pe cineva care i-a înregistrat, repet, sînt niște gunoaie umane.

    Că acceptă niște bani e una (e ilegal dar…), că pretind e cu totul și cu totul alta. Eu nu am avut NICI un prof care să ceară bani. Poate unii au luat, poate alții au luat ilegal ca să treacă vreo loază (evident pe șest), dar să ceară bani la clasă, NEVER.

    Fondul clasei e altceva, nu intră în buzunarele profesorilor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus