un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Încă o dovadă a infantilității clasei politice

10 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

ponta_zambindInfantilitatea clasei politice românești se vede cel mai bine astăzi: adjunctul secretarului de stat american vine în România pentru a discuta, printre altele, și despre starea democrației în România. Este în mod clar un fel de palmă discretă, o inspecție “de la minister”. Trimisul SUA ar fi putut să le spună în particular celor de la putere să-și bage mințile în cap, iar public să declare că subiectul întrevederii a fost Deveselu sau orice altceva; faptul că și public au declarat că sunt îngrijorați de situația din România este o avertizare mai serioasă.

Ce face premierul Ponta, după ce zilele trecute aproape că urla că Băsescu manevrează justiția și afișa ceasuri cu timpul rămas până când scăpăm de regimul nemernic al președintelui? Ce face? Nimic. Nu se întâlnește cu trimisul SUA pentru că, aparent, are programul făcut de ceva vreme și nu poate fi modificat. Digi24 spune că în agenda oficială a premierului nu apare că ar avea vreun alt eveniment programat în această perioadă, dar cine știe, poate că după fotografia cu Ghiță Ciobanul se duce să-l viziteze și pe omul cu bormașina din reclamele Mercador.

Altfel spus, Ponta este ca un copil care face gălăgie în fața blocului, iar când cineva vine să-l urecheze, fuge mâncând pământul și se ascunde. L-a delegat pe Titus Corlățean să-l reprezinte.

Culmea, acum era ocazia perfectă să discute față în față cu un înalt oficial străin și să o convingă pe respectiva doamnă că nu vorbește prostii. Să-i arate, cu informații și exemple clare, cum Băsescu manipulează, cum se opune acțiunilor Guvernului, cum destabilizează bunul mers al țării punându-se contra unor acțiuni bune, cum și-a plasat oamenii în poziții cheie șamd. Dar nu poate, are alte planuri care nu pot fi modificate.

Și treaba asta nu-i de râs. Așa cum Ponta s-a bătut, aproape la propriu, cu alte ocazii pentru a reprezenta România la diverse acțiuni externe, tot așa trebuie să fie acum primul care ajunge lângă trimisul SUA. O aștepta la Otopeni, o ducea cu mașina, se găsea o cale, chit că n-ar fi fost invitat la Cotroceni la evenimentul propriu-zis. Și la fel și Antonescu. Pentru că USL-ul are deja parlamentul și guvernul și în noiembrie vor câștiga și președinția, iar americanii știu și ei asta. Să te ascunzi acum de ei este o copilărie.

Uneori cred că ar trebui să candidez împreună cu nashu_mare la alegerile viitoare. Cred că am putea bate tandemul Antonescu-Ponta.

    26 comentarii

  1. Sigur sare unul-doi sa-ti spuna ca nu te pricepi la politica si sa nu mai scrii despre asa ceva aici. Ca ei intra aici ptr tehnologie, nu ptr politica.
    Din partea mea, unul-doua articole in care arati evidenta marlaniilor facute de monta si adormici sunt binevenite.

      (Citează)

  2. Nu sunt de acord cu ponta cand spune ca justitia e aservita. Cu toate astea, mi se pare ca se face mult prea mult caz ptr vizita asta si ptr faptul ca nu este primita de premier. in diplomatie, de obicei, se intalnesc oficiali de acelasi rang: premier-premier, ministru-ministru. acum, tanti asta este adjunctul ministrului de externe. toata lumea este socata ca de ce nu se vede ponta cu ea. orice oaspete american trebuie sa fie intampinat la cel mai inalt nivel de catre noi? cred ca se descurca si cu corlatean, care e, totusi, ministru, nu asistentul ministrului. in plus, ponta s-a vazut recent cu biden, cred ca e ok, si-a primit urecheala…

      (Citează)

    • @Bogdan: dacă se întâlnește cu președintele, se poate întâlni și cu premierul. În relația cu SUA nu te poți aștepta să vină Kerry sau Obama aici.

        (Citează)

  3. Esti sigur ca nu respectiva doamna a cerut sa vorbeasca cu presedintele si ministrul de externe?

      (Citează)

    • @Cristi: cu președintele sigur da, însă despre ministru chiar Corlățean a spus că Ponta nu poate participa pentru că alt program http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Adjunctul+secretarului+de+stat+american+vine+azi+in+Romania+Se+i

      Oricum, eu în locul lui Ponta insistam pentru o intâlnire, chiar dacă nu se obișnuia. Până la urmă, ăia vin să te acuze că declarațiile tale sunt îngrijorătoare pentru ei, acum era ocazia să vorbești față în față și să-i convingi că nu e cazul să fie îngrijorați.

      În practică, probabil că doamna vine sa discute și despre Chevron. Apoi, vor să se asigure că nu vom evolua spre ceva gen Turcia sau Egipt, unde regimuri tot mai ciudate au îndepărtat țara de americani. Sunt sigur că și dacă începe o dictatură tot vom bea Cola, nu-i acolo îngrijorarea lor, dar acum situația se complică în plus datorită interceptoarelor de la Deveselu, o tehnologie foarte avansată pentru americani și pe care nu vor sa o monteze aici fără să fie 100% siguri că nu le facem vreo surpriză ulterior. Nu de alta, dar tocmai au aprobat 100 de milioane de dolari finanțare pentru acel program, bani care vor ajunge aici.

        (Citează)

  4. nwradu, fă-ți intrarea în politică și întîlnește-te cu cu gagica americană :-)

      (Citează)

  5. Candidezi la viitoarele alegeri?Ai votul meu.

      (Citează)

  6. Pfoaaa.. esti basist si nici nu te pricepi la politica. Eu intru aici pentru tehnologie, nu prentru altceva, sa nu mai zici nimic de monta si adormici ca ne suparam.

    ROFL!

      (Citează)

  7. @nwradu: da, este posibil. Cat despre candidatura ta, te anunt pe aceasta cale ca votul este de vanzare. Altfel, sa ne intoarcem la gadgeturile noastre ca ai nostri alesi vegheaza la binele poporului.

      (Citează)

  8. @Catutzi – Da si sigur mai sare macar unu pe care-l fute grija de ce vor spune altii. Oh, wait !

      (Citează)

  9. Radu & nashu_mare FTW !!! Yeeeeee…. :))

      (Citează)

  10. Votati Proiectul nwradu!

      (Citează)

  11. Daca nashu mare ar castiga alegerile a doua zi s-ar da drumu la proiectul de la RM.

      (Citează)

  12. Programul de guvernare incepe sa prinda contur.

      (Citează)

  13. Atita timp cit nu ai antenele in spate nu vei putea face nimic. Antenele au adus guvernarea asta la putere, ele o pot darima sau pot aduce pe altii….
    Prima lege pe care as da-o daca as fi sus ar fi cenzurarea emisiunilor cu caracter politic in afara perioadei de dinainte alegerilor .
    Omul tre sa isi faca o parere despre cine voteaza nu in functie de ce i se baga in cap de la televizor , ci in functie de ce simte in jurul lui.
    “”Repeta o minciuna de 100 ori pe zi cuiva, si vei vedea ca in scurt timp ea va ajunge adevar…”” zicea un mare filosof….

      (Citează)

  14. Asta e site basist? Sa stiu macar sa nu mai intru…

      (Citează)

  15. 1. Ești basist prin urmare ori foarte prost ori după interes. Unfollow !
    2. De când primul ministru trebuie sa se întâlnească cu fiecare terchea-berchea ?

      (Citează)

  16. @oli : azi cum e cerul ? gri nu are cum sa fie din logica ta :)

      (Citează)

  17. Pfff, si uite asa mai pierzi un stalker… Viata e trist.

      (Citează)

  18. Altfel, omul care s-a dus in America sa se intalneasca cu Ghita Muresan nu se poate intalni cu orice terchea-berchea din guvernul SUA.

      (Citează)

  19. #Oli mama… ia de aici: http://sorinamatei.blogspot.ro/2014/01/exclusiv-legatura-dintre-moguli.html
    vezi ca vine pe line de partid pesedit sfatul ca tre sa stai drepti cind vine “terchea-berchea” aia, eventual sa ii spui si o poezie. chestia cu independenta lui ponta era o ironie fina. ca nu te-ai prins tu.. asta e.

      (Citează)

  20. Fiti mai indulgenti cu indivizi precum Oli-gofrenul de mai sus, oamenii sunt platiti sa manance rahat. Au carte de munca la psd, deci nu trebuie sa ii bagam in seama.
    In alta ordine de idei, un astfel de comportament este tipic pentru Ponta. Golaneala din asta ieftina,vrajeala de doi bani, gargara la infinit, tipic bolsevico-psd’ista.
    Ce este mai trist vis-a-vis de acest personaj este faptul ca el vine sa confirme faptul ca in Romania se poate intotdeauna mai rau. Cand nici macar batranul Ilici nu mai merge la filmul lor, deja lucrurile e clar ca au depasit orice limita. Mai prost este ca la coprofagia de la latrina3 inca participa foarte multi dintre romani. Si, desi pentru persoanele cu handicap mintal dreptul la vot este interzis, se pare ca mai exista unii care inca nu au ajuns la cabinet.

      (Citează)

  21. Aveti votul meu. :)

      (Citează)

  22. Radu stii ca mai discutam acum cativa ani de politica. Intre timp mi-am dat seama ca daca nu poti sa fii corupt n-ai ce sa cauti in politica. Ma uitam la comentariile la urarea pe facebook a lui V.Ponta catre Gadea de LMA , pe langa faptul ca cei mai multi nici “LMA” nu stiau cum se scrie corect (vreo 400 la numar, are 200k like-uri), mi-a atras atentia o profesoara de la un liceu care a scris “uitatio”. Cum spunea postacul de mai sus. Trebuie sa ai un I.Q. sub 80 ca sa poti aprecia un personaj ca V.Ponta.
    Putea sa fie si de la PDL V.Ponta , tot un plagiator mincinos ramanea.
    In orice tara civilizata trebuia sa-si dea demisia dar noroc ca Romania inca este departe de civilizatie.
    V.Ponta e mort in diplomatie de ceva timp il primesc aia chiar si cand le crapa obrazul de nesimtirea lui Ponta. “Ponta care is better than Obama care” http://www.abovetopsecret.com/forum/thread978009/pg1 aici si-a taiat craca de sub picioare complet (aia au luat-o ca pe o umilinta)

      (Citează)

  23. Daniel marius

    11/01/2014 la 6:15 AM

    Radu vezi la vali Pe Blog sau pe tweet ce facea aseara ponta

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus