un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tu cât reziști fără telefon? (P)

20 Dec 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Știți la ce mă refer: ne-a întrat în obișnuință să ne verificăm des telefonul, să vedem dacă nu cumva avem o notificare de la Facebook sau dacă am primit un nou like la fotografia de pe Instagram.

Și dacă nu este ceva nou pentru noi, atunci intrăm pe Instagram să vedem noile fotografii. Poate că scriem pe WhatsApp un “ce mai faci?” cuiva sau dăm pe Facebook un status cu “bine că e vineri!”.

Am observat că pentru mine și mulți alții asta devine un fel de tic nervos. Vorbesc cu cineva sau sunt la masă și din când în când aprind telefonul, practic un gest comandat de subconștient. Și alții fac la fel, de ajungem ca într-un grup să stăm cu toții cu ochii în ecranul telefoanelor. Am auzit chiar de provocări de genul “la masă punem telefoanele în buzunar și primul care îl verifică pe-al lui plătește consumația pentru toți.” Este greu să stai departe de telefon.

Ei bine, a apărut o aplicație care, culmea, te provoacă să stai departe de telefon. Se numește Crăciun Fericit, este făcută de Vodafone, și cronometrează cât timp lași telefonul neutilizat. Pornești cronometrul, iar când activezi din nou telefonul vei afla cât timp ai rezistat fără Facebook, Twitter sau WhatsApp. O găsiți în Google Play și în Apple AppStore.

Mă gândesc că de Crăciun sunt cele mai mare șanse să facem niște recorduri frumoase. Este vremea când discuți mai mult cu familia, revezi rude îndepărtate, îmbodobești bradul, mănânci politicos la masa de Crăciun. Totul este să reziști la respectiva masă să nu scoți telefonul din buzunar și să dai pe Facebook o poză cu sarmalele tale, întrebând cum sunt ale altora.

În plus, nu-i vorba doar de faptul că de Sărbători am putea să ne relaxăm mai mult și să discutăm ochi în ochi cu cei din jur și mai puțin tastă cu tastă cu cei de pe rețelele sociale, dar este și un indicator pentru cât de des activăm telefonul. Aplicația se lansează astăzi și o voi instala, dar mă sperie gândul că-mi va arăta că mai mult de 15 minute nu rezist fără să pornesc ecranul și să controlez noutățile. Vă țin la curent cu recordurile personale.


Din ce văd, se pot asculta în ea și câteva melodii tocmai bune de sărbători.

    11 comentarii

  1. #deinstalat

    imi plac statisticile si trebuie incercata neaparat aplicatia

    dar eu zic ca sunt momente ale zilei in care trec si ore (desi de cele mai multe ori il utilizez la 10 min probabil)

      (Citează)

  2. We’re sorry, the requested URL was not found on this server.

      (Citează)

  3. Eu nu fol nici tuitar nici feisbuc nici uatap sau alte aplicatii interzise in coreea de nord. Doar vorbesc, dau mesaje si intru pe net la nevoie. Ar trb sa castig detasat

      (Citează)

  4. In AppStore cand apare?

      (Citează)

  5. eu zic sa le dai un bobarnac in cap astora de la Voda ca ai scris de o chestie si ei au uitat sa dea drumu la link

      (Citează)

  6. Gata, am luat-o :D

      (Citează)

  7. Recordurile nocturne din timpul somnului se pun? :D

      (Citează)

  8. titlul tău nu e corect, ar tb să fie “cît rezistăm fără internet mobil?”

    eu personal deși am acces la net pe telefon (am un HTC mai vechi cu Windows Phone 6 sau așa ceva) nu îl folosesc practic niciodată, oricum mi se pare ecranul mic și greu de citit/manevrat/bătut adrese. Deci la mine telefonul e doar telefon: apeluri și SMS, nu mail, nu facebook și alte chestii de net. Și sînt convins că sînt destui alții ca mine. Deci trebuie să faci statisticile pe categorii :-)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus