un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Publicitate bipolară

7 Nov 2013  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Stația de metrou Timpuri Noi dă dovadă de o bipolaritate inedită: în stânga sunt reclame la Mercador.ro, în dreapta la Tocmai.ro, ambele fiind site-uri de vânzare și licitații online. Că așa este publicitatea, în funcție de direcția în care rotești capul ți se recomandă un serviciu sau concurența lui.
metrou_mercador_tocmai

Ați vândut sau cumpărat ceva prin Mercador sau Tocmai? Sau tot Okazii este baza?

    17 comentarii

  1. Am folosit mercador o singura data, pentru ca a fost singurul loc in care am gasit produsul pe care il cautam. Insa tot okazii ramane baza pentru mine.

      (Citează)

  2. Am vandut 5 lucruri anul asta mult mai rapid pe Mercador decat o faceam pe Okazii.ro pentru ca este mai simplu site-ul (momentan).

      (Citează)

  3. Mi-am cumpărat mașina de pe Tocmaipunctro.Heheheh.

      (Citează)

  4. Am cumparat de pe mercador pentru ca se pare ca e destul de folosit in Iasi si am gasit ce cautam :)

      (Citează)

  5. Okazii s-a transformat dintr-un site simpatic si cu mult trafic acum cativa ani intr-unul tinut de niste corporatisti care si-au facut un scop din a scoate bani de pe urma unora care isi vand lucrurile de prin casa ca sa mai supravietuiasca pana la salariul urmator. Fiscul ce zice la schema asta ? Imi da Okazii factura la fiecare comisionare ? Mercador mi se pare o alternativa mai mult decat satisfacatoare.

      (Citează)

  6. Mercador îți va aduce mai mulți potențiali clienți decât ălelalte. Testat. Nu-mi place, dar a fost eficient.

      (Citează)

  7. Cumparatorii mei de pe mercador sunt deocamdata…cam neseriosi.
    Am pus si pe mercador sa caut cumparator sa mai scap din comisioanele okazii dar am gasit mai mult apeluri decat cumparatori.

    O sa incerc si tocmai sa vad cu ce ma aranjeaza varul dar momentan vand mai mult sau ..mai repede de fapt pe okazii decat mercador sau tocmai.Comisioanele sunt maricele pe ocazii

      (Citează)

  8. Okazii e mai eficient, are mai multi cumparatori seriosi (si din cauza sistemului destul de eficient de scoring), mercador are avantajul ca este gratuit, dar ai riscul mai mare sa nu ti se ridice coletul de la posta.

      (Citează)

  9. la fel simt si eu, din perspectiva vanzatorului, ca si ceilalti de dinainte.
    okazii ramane cel mai “serios”, in principiu datorita scoringului, dar si cel mai “scump” din cauza tarifelor.
    mercador mi se pare cel mai user friendly atat din perspectiva cumparatorului cat si a vanzatorului, in schimb tocmai imi pare mai optimizat pentru cumparator decat pentru vanzator.
    am vandut pe fiecare din ele cate ceva, cel mai mult pe okazii, cel mai putin pe mercador.

    ca si cumparator, parca imi place sa am optiunea de a putea suna vanzatorul si sa clarific cu el anumite lucruri inainte de achizitie: de exemplu sa ma asigur ca e ceea ce caut, sau sa stabilesc un loc clar de intalnire. sigur, si okazii are sistemul de “forum”, dar de multe ori ajuta mai mult o discutie telefonica.

    parerea mea…

      (Citează)

  10. Eu raman pe okazii frate. Pe bune de nu mi se face greata cu toata publicitatea asta agresiva si excesiva a astora de la mercador si tocmai. Cu Varu’n sus varu’n jos. Nu-s prost. Am prins ideea. Vor sa-l visezi si noaptea. Da io nu-s de acord cu asta

      (Citează)

  11. Ultima data cand am vrut sa vand ceva pe okazii am fost haituit 3 saptamani ca trebuie sa le platesc 3Euro pentru ca am pus anuntul pe site-ul lor, geez, le-am zis sa-mi inchida contul si de atunci nu am mai cumparat\vandut ceva prin ei.

    Okazii platesc taxe pentru banii care ii incaseaza ?
    Sa-mi ceara bani doar daca vand zeci-sute de produse prin ei nu daca vand o singura chestie

      (Citează)

  12. Okazii cand am de vandut ceva, de cumparat nu am luat niciodata SH, e politica mea, dar de vandut a mers foarte bine si repede prin okazii. tocmai.ro l-am folosit doar cand am postat un anunt ca ofer un job si in cateva ore am primit sute de cv-uri, concluzionez ca e foarte folosit si asta.

      (Citează)

    • Pe mine m-a căutat într-un catastif dezmembrat, lipit cu scotch și sfoară, murdar, indoit, șifonat de zici că-l violase un Tiranozaur.

        (Citează)

  13. @nwr asa-i ca ai gresit postul? Probabil vroiai sa comentezi la Posta Romana … :D

      (Citează)

  14. Cata vreme Metrorex-ul incaseaza bani pentru spatiile de reclama organizate in cadrul statiilor, nu cred ca ei au vreo problema. Agentia care vinde spatiile catre advertiseri ar putea avea daca s-ar sesiza vreunul dintre clientii lor cu privire la aceasta anomalie, caci in definitiv e o anomalie, nu? Dar poate ca angajatii acestora merg cu masina si nu are cine sa vada aceste reclame. Sa vezi ce scandal o sa declansezi cu poza asta. :-)

      (Citează)

  15. De ce am eu impresia ca mercador si tocmai sunt unul si acelasi?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus