un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ai sub 30 de ani? Ia lecții de pole dancing!

28 Oct 2013  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Apropo.ro traduce integral un articol de pe magforwomen.com și îl traduce prost. Prost ca traducere și ca gândire. Să vă dau câteva exemple. Textul se numește “30 de lucruri pe care trebuie să le facă o femeie înainte de 30 de ani” și trebuie citit doar pentru a râde în hohote.

“3. Strică o petrecere de nuntă.” – de ce ai strica nunta cuiva? Asta până îți dai seama că în original “crash a wedding” înseamnă doar să te duci neinvitat acolo, nu să o strici.

“8. Vopseşte-ţi părul într-o culoare jazzy.” – autorul nu a știu să traducă jazzy sau să folosească un alt adjectiv.

“10. Ia lecţii de pole dancing.” – nici de dans la bară nu a știut? Sfatul e bun, poate vrei să dansezi în baruri de striptease, și poate fi cuplat cu sfatul “14. Devino un star pe Youtube”. Nu de alta, dar nu-i așa simplu cu YouTube ăsta…

“13. Implică-te într-o „luptă între pisici”.” – Cat fight, știți, când se păruiesc două fete? Așa a fost tradus.

“16. Scrie şi publică o carte.” – la fel, foarte simplu de pus în practică.

“23. Răzbună-te la laşul fost-iubit.” – ehm, ce? În original este “Get vengeance on your wicked ex-boyfriend.”

“24. Vizitează o ţară străină de unul singur.” – de UNUL singur? Articolul este despre ce-ar trebui să facă femeile, da? Puțină atenție?

“30. Fă-ţi şeful să te concedieze.” – asta e bine tradusă, dar nu înțeleg de ce ar trebui să faci asta până în 30 de ani. V-am spus că merită citite toate.

O varză de la cap la coadă. Un click pe numele autorului (“Enache”) îmi arată că acesta scrie și în secțiunile Sexpertul, Sport, Cash, Social, IT&C, Frumusețe, Fun și News. Conținut de calitate.

articolul întreg este pe apropo.ro

    7 comentarii

  1. Incredibil! Nu pot sa cred ca exista oameni atit de idioti.

      (Citează)

  2. Sunt curios cat naiba castiga redactorii la revistele de genul asta ( Cool Girl , Popcorn etc ) . Eu cred ca as putea sa inventez stiri si statistici muuuuuuuuuuuult mai interesante . Zic inventez pentru ca si asa demograficul meu 1 nu prea e destept , 2 nu are interesul sa verifice informatia .

    Cand eram in liceu aveam 24 de fete in clasa , toate citeau Popconr asa ca am decis sa ma uit si eu prin ea . Am gasit o statistica ce spunea ca doar 5 % dintre barbati pot sa-si faca sex oral singuri si ca 100 % au incercat ! .

    Epic or what ?!

      (Citează)

  3. Bai, deci clonele articolului asta rasar peste tot, cred ca si Metropotam au avut ceva de genul, daca nu ei, atunci alta publicatie de succes. Bine, daca le atragi atentia ca e copiat de undeva, spun ca e “inspirat” si doar in mica masura, si apoi sterg comentariile. Varza.
    Eu am citit ceva de genul pe Thought Catalog, dar acum cateva luni bune.

      (Citează)

  4. Astia au o engleza, la fel de buna ca a mea :))

      (Citează)

  5. ideea e alta… idioteniile astea chiar sunt apreciate.

      (Citează)

  6. Iar femeile pun în practică ce citesc în online ?

      (Citează)

  7. Nu s-a întrebat nimeni de ce citeşti tu articole de-astea? :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus