un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Turiști cu GoPro

19 Sep 2013  ·

TURISM  ·

15 comentarii

Turiștii din imagine vizitau orașul vechi din Rhodos “însoțiți” de o cameră GoPro Hero. Când i-am văzut prima oară se filmau pe ei, apoi el a rotit brațul de fixare și a pus camera în spate, ca și cum i-ar urmări, filmându-se astfel pe ei și împrejurimile.

Mă întreb cum arată rezultatul final. O cameră video legată de corp va filma cu acel efect nenatural în care corpul pare a sta pe loc și împrejurimile se mișcă în locul său.

turisti_gopro_hero_1turisti_gopro_hero_2

Sunt curios dacă în viitor vor apărea turiști cu GoPro-ul lipit de piept sau purtat pe cap.

    15 comentarii

  1. Am văzut, și nu o singură dată, turiști cu GoPro aici în Bruges.

      (Citează)

  2. au aparut deja. eu. marsmures. go pro-ul pe cap

      (Citează)

  3. Da’ il tine bine de fund, nu gluma :)

      (Citează)

  4. Am câțiva amici care în concediile lor filmează multe chestii. După ce ajung acasă aruncă tot pe DVD-uri (format brut, fără să mai facă vreo selectie) și în ultimii 5 ani nu s-au mai uitat deloc pe filmări; Chiar am avut o discuție pe tema asta de curând.

    Cu GoPro e altă chestie, eu l-aș folosi pentru chestii dinamice ce implică acțiune (gen cum e să mă dau pe tiroliana X) iar în rest = pentru mine – o poză e mai rapid de vizualizat și mă introduce imediat în atmosfera de atunci.

      (Citează)

  5. Are dreptate @mArius. Probabil filmeaza un porn cu buget redus.

      (Citează)

  6. Poti sa faci si poze nu doar filme, eventual o poza la cateva secunde, iar cand ajungi acasa selectezi cateva mai reusite. Sau poti sa faci si filme si poze in acelasi timp, cu gopro3 black.

      (Citează)

  7. Autonomie mică? 3 ore de filmare continuă full HD.
    Eu prin august -> http://www.youtube.com/watch?v=UjQCrUeya84

      (Citează)

  8. Atata timp cat ce filmezi nu este editat sunt sigur ca nu vei urmari niciodata ce ai facut. Dintr-o excursie de 7 zile, daca scoti 10 minute de video e arhisuficient.

      (Citează)

  9. @nwradu: Da, de mai bine de un an jumate. Exact în centru. A fost frumos până să-mi cumpăr mașină, apoi inevitabilul s-a produs. Loc în parcarea subterană din centru, nema. Sunt persoane care așteaptă loc de peste 2 ani. Am permis de parcare doar pe 3 străzi, dar fără loc asigurat. Legea primului venit. E dezastru. Drumul dus-întors la serviciu durează 25 minute maxim. Căutarea unui loc de parcare poate dura și mai bine de 45 minute. Am dat în câteva seri peste 10 – 15 ture. Credeam că-mi bubuie capul de nervi. Spre norocul meu, am un 1.9 SDI recomandat pentru oraș :). Altfel eram halit. Caut să mă mut în afara orașului, dar pândim ceva cu garaj asigurat.

      (Citează)

  10. @nwradu: Bruges e cel mai frumos oraș din Belgia. Părerea mea. Dacă ajungi aici, anunță-mă cu ceva zile. Aș fi onorat să ne găsim câteva minute la un suc. De asemenea, îți recomand și Ieper. Cred că e al doilea oraș ca frumusețe din Be. Are și ceva istorie. N-am fost în foarte multe, dar am rămas impresionat.

    Mai am un blog, dar pe care nu sunt așa activ și e relativ nou, pe care am mai postat câte ceva despre locurile pe care le-am mai vizitat. Spre rușinea mea, n-am scris și de Brugge, și nici de Ieper. N-am avut timp. Am să pun ceva poze frumoase și am să-ți trimit un link. Poate zilele/săptămânile următoare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus