un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vai, dacă se destramă Steaua???

21 Aug 2013  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

steaua_chelsea_foto_07Mă amuză foarte tare cum toți cei de la Steaua vorbesc despre desființarea echipei ca o posibilitate reală cauzată de încarcerarea lui Becali, că nu-i el acolo să negocieze și să decidă lucruri.

Însuși Becali folosește asta ca un argument pentru a cere eliberarea pe 3 luni sau chiar definitivă. Are echipă, are avere, trebuie să o gestioneze, să pună ordine în contractele jucătorilor, să semneze noi acte.

Cum ar fi, ai furat de la stat, ai făcut după acel furt o avere de un miliard de euro și totul a fost dovedit în instanță, dar n-ar trebui să fii condamnat la închisoare pentru simplul motiv că afacerile făcute cu acei bani nemeritați s-ar putea nărui.

Păi… ghinion!

Cum ar trebui să funcționeze totul? “OK, ai furat și te-am prins, dar acum că banii sunt la tine în cont, du-te și bucură-te de ei!”?

Ai afaceri și totuși intri la închisoare. Zi mersi că în România legea nu prevede și confiscarea tuturor bunurilor și banilor dobândiți pe căi ilegale, ci ți lasă neatinse conturile din bancă, numește un manager căruia să-i delegi autoritatea de a conduce, cu bune și rele, echipa și afacerile, și asta e. Ce tot îi dăm înainte cu motivări de genul “se duc afacerile pe apa sâmbetei, da, alea făcute cu bani furați?”

Doi la mână, Steaua nu-i în nici un pericol. Au probabil cea mai puternică echipă de până acum, scot profit din jucători foarte valoroși și drepturi TV și vânzare de bilete. Becali va ieși din închisoare mai bogat decât a intrat.

    3 comentarii

  1. In Romania esti prins ca ai inselat statul, esti dovedit si esti condamnat. Dupa care prejudiciul cauzat nu se recupereaza. In tarile ceva mai putin bananiere (si cu mai putini copii de fosti prim-ministri cu terase in Herastrau si Mamaia), justitia se indreapta impotriva infractorului pana la recuperarea prejudiciului.

      (Citează)

  2. Eu nu înțeleg asta ”în România legea nu prevede și confiscarea tuturor bunurilor și banilor dobândiți pe căi ilegale, ci ți lasă neatinse conturile din bancă”. La modul serios, chiar așa e? Am auzit și am citit una alta că faci pârnaie pentru ”furt” dar bunurile îți rămân, dar am crezut că sunt cazuri izolate… pnm.

    Înseamnă că legile țării sunt o salată cu rahat..

      (Citează)

  3. Se recupereaza prejudiciul.
    Daca eu fur 1 mil euro si folosesc acea suma pentru a deschide o afacere, care imi aduce profituri totale de 100 mil euro, in momentul in care sunt gasit vinovat o sa platesc doar 1 mil + rata inflatiei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus