un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La tir cu arcul

7 Aug 2013  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

La munte am tras cu arcul. Complicată treabă.

Cum crezi că vor arăta ceilalți care trag cu arcul.
arc_1

Cum crezi că vei arăta tu atunci când vei merge la tir.
arc_3
(un arc “compound”)

Cum te simți când tragi cu arcul.
arc_4

Cum te simți de fapt după ce tragi cu arcul.
arc_2
(vânătaie de pe mâna mea, făcută dintr-o singură “atingere” de coardă trasă cam o treime pentru că am ținut mâna stângă prea întinsă, prea dreaptă, și m-a atins coarda după ce am eliberat-o)

Cum arăți când tragi cu arcul.
arc_5

Serios acum, îmi place tirul cu arcul. De câțiva ani mă uit pe cluburi de tir cu arcul, cât costă și unde se fac tragerile, ca apoi să mă conving periodic că vreau să fac asta sau că nu vreau să fac asta.

Dacă vă place subiectul, arcuri, ținte și săgeți găsiți și în Decathlon (deși nu știu unde te poți duce să tragi pe cont propriu, în pădure?), pentru tir cu arcul am găsit clubul acesta, iar în opinia mea toate acestea ar trebui sa fie mai bine reglementate, pentru că o săgeată din aceea trece prin trei oameni.

    27 comentarii

  1. Arcurile de la Decathlon sunt slabe. Dupa ce trebi de faza de inceput o sa le simti limitele. Pentru vanataia aia exista o protectie de antebrat, costa putin si face toti banii. Daca tragi mult exista si o protectie de degete (un fel de tragaci de piele).

      (Citează)

  2. nu, nu poti sa mergi in padure sa tragi de capul tau. e ilegal.

      (Citează)

  3. din aceiasi cauza pentru care nu poti merge in padure sa tragi cu pistolul. pentru ca legea o interzice

      (Citează)

  4. ce faci ma? furi poze de pe Facebook? :D ai cerut acordul? :D

      (Citează)

  5. Arbaleta FTW!

      (Citează)

  6. Aibagat poza aia, nu mai apuca nimeni sa citeasca articolul.

      (Citează)

  7. preturi?

      (Citează)

    • @un muc: în jur de 250 de lei pe lună, acces de vreo 2-3 ori pe săptămână, era anul trecut. Depinde de locație, dacă ai arcul tău sau nu șamd.
      Din câte știu, majoritatea permiteau și să vii o dată ca să vezi cum este, nu-ți cer abonament pe o perioadă mai lungă.

        (Citează)

  8. Organizatorii de teambuilding-uri, cluburile de tir, etc., au spatii special amenajate pentru tir. Conform Art. 65, punctul 4 al legii nr. 205/2004 (Regimul armelor si munitiilor):

    (4) Armele sau dispozitivele neletale destinate agrementului şi tirului sportiv pot fi folosite în spaţii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spaţii special amenajate sau semnalizate, în astfel de condiţii încât să nu pună în pericol integritatea corporală sau viaţa persoanelor.

    In alta ordine de idei, nu cumparati arcuri si sageti din Decathlon. In primul rand pentru ca sunt de slaba calitate, in al doilea pentru ca e recomandat sa mergi intai sa tragi la un club, sub indrumarea unui instructor, care iti va arata mai multe tipuri de arcuri, care sunt avantajele si dezavantajele fiecaruia, ce putere ti se potriveste pregatirii tale fizice (mai ales la inceput, cand trebuie sa tragi cu un arc slab ca sa inveti tehnica fara sa tremuri din toate incheieturile), etc. In felul asta vei face o decizie informata atunci cand vei alege un arc. Nu are rost sa arunci banii pe ceva ce iti vei da apoi seama ca nu iti place sau nu ti se potriveste.

    O lista de cluburi gasesti aici, pentru mai multe orase din tara. Eu personal sunt membru http://aktivclub.ro/.

      (Citează)

    • @Victor Stanciu: ca în orice domeniu, ce se găsește într-un magazin generalist este mai slab decât ce găsești în cele specializate.
      Totuși, în Decathlon e la îndemâna oricui să le vadă, să pipăie o săgeată, o țintă, să vadă niște prețuri.

      Dar în concluzie ce faci, tragi doar la cluburi? Nu poți trage de capul tău undeva?

        (Citează)

  9. PS: unii din noi chiar arata ca in poze cand trag :))

      (Citează)

  10. Heh, s-a postat PS-ul inaintea comentariului principal. Damn moderation.

      (Citează)

  11. Eu trag de ceva vreme. Daca vrei info sau detalii, shoot! Pot sa-ti spun inclusiv unde poti merge si exersa in Bucuresti.

      (Citează)

  12. Poză din față? :-)

      (Citează)

  13. @nwradu: Ba poti trage. dar trebuie sa fii constient ca este ilegal. Sansele sa te prinda cineva ca tragi in padure de capul tau sunt minuscule, dar e bine sa stii ca exista, ca sa ai grija sa mergi in locuri cat mai retrase. Am plecat si eu de multe ori de acasa cu arcul in spinare de capul meu, no big deal. Am tras in paduri, am tras pe plaja (era absolut goala, e o senzatie fantastica), etc. Am dat citatul din lege doar ca sa stie toata lumea cum stam cu legislatia.

    Cat despre masa musculara, creste, e un antrenament ca oricare altul, nimeni nu s-a nascut fortos. Si eu cand am inceput trageam cu greu si de arcurile pentru incepatori, iar dupa cativa ani intind arcul meu de vanatoare fara nici o problema.

      (Citează)

  14. Cea mai mare teama a mea la trasul in padure e sa nu fiu acuzat de braconaj. Nu stiu exact cum e legea in domeniul asta, dar efectiv nu stiu cum as demonstra eu ca ma aflu in padure nu ca sa trag dupa animale, ci ca sa trag in tinta mea adusa de acasa.

      (Citează)

  15. @Victor Stanciu: orice cap patrat ar trebui sa-si dea seama ca n-ai cum vana cu virfurile de tinta (target point)…cu toate ca-n Romania Gradina Domnului e maaaare. Rotunjeste-le putin virfurile – sa nu intepe la atingere.
    @nwradu: “în opinia mea toate acestea ar trebui sa fie mai bine reglementate, pentru că o săgeată din aceea trece prin trei oameni” – greu de crezut, chiar daca-i arc compound, cu sageti cu virfuri de vinatoare sau un traditional “tare”.

      (Citează)

  16. @Tuxx: Braconajul nu se face numai la animale de talie mare. Poti ucide lejer cu varfuri de field animale de talie mica (iepuri, fazani, etc), si tot braconaj ii zice. Arcurile sunt suficient de puternice incat pentru animale mici de multe ori se practica vanatoarea cu varfuri boante, care provoaca moartea rapida prin traume si hemoragii interne fara a penetra pielea animalului. Deci poti fi bine mersi suspect de braconaj cu orice tip de sageti.

      (Citează)

  17. Ai facut vanataia ca fraierul pentru ca nu ai avut aparatoarea necesara. Orice club decent iti da aparatori pentru degete si brat, ca sa sa nu iti invinetesti membrele. Acum du-te si ia-ti Hirudoid daca gasesti la farmacie, iti face sa dispara vanataia vazand cu ochii. Daca nu, Amazon de UK livreaza in 3~5 zile.

    Eu am fost de cateva ori la http://aktivclub.ro/tir-cu-arcul/, e relaxant tirul cu arcul. E bine sa iti iei sagetile tale, nu au destule, si arcul tau daca nu vrei unul uzat si cam vai de el.

      (Citează)

  18. La Citadel se trage si in weekend. Au teren la Stadionul Olimpia (pe Calea Vitan).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus