un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un mirrorless la ofertă bună

7 Aug 2013  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

olympus_pen_e_pl5_12Mă tot uit după mirrorless-uri după experiența excelentă din Portugalia, dar problema este că un mirrorless medium-level și cu un obiectiv cu zoom optic mai mare fac o pereche destul de scumpă.

M-aș orienta spre Sony NEX-5R sau NEX-6 (ca să am și viewfinder, util uneori), Panasonic GF6, Olympus E-PL5 (de OM-D E-M5 știu că nu am bani, deși acesta și cu NEX-7 de la Sony sunt probabil cele mai bune), poate și Samsung NX300. Cam atât, din tot ce-am testat eu, aș vrea pentru mine.

Sunt curios dacă de Black Friday va fi vreunul la vânzare. Simt că nu sau va fi cu obiectivul de kit, care nu-mi trebuie.

Între timp, o ofertă foarte bună pentru cei ce au banii să profite de ea este cea de la F64, valabilă până pe 11 august: Olympus E-PL5 cu obiectiv 14-150mm, adică un zoom optic 10x, plus un card SD cu funcție wireless, la 3.999 lei, redus de la 4.699 lei. Aparatul este foarte bun.

    9 comentarii

  1. ai gresit imaginea, e 14-42 in imagine nu 14-150.
    14-150 are o plaja focala mare deci sigur nu e foarte sharp.E doar pentru zoom.

      (Citează)

    • @Catalin: n-am luat o imagine de pe site-ul F64, ci am folosit fotografia mea de la review-ul aparatului. Intenționam să fie ceva generic cu mirrorless-uri, nu o reprezentare fidelă, dar încerc mereu să folosesc imaginile mele.

      Eu vreau zoom. E bun în concedii, prin oraș, la mare etc.
      Îmi mai trebuie și un F1.8, să zicem, de cât o fi el, preferabil în jur de 30mm, ca să fie totuși un unghi mai mare.
      Și dacă ar fi să aleg un al treilea obiectiv, aș merge pe ceva grandangular de genul 12-24mm.

      Acum am un Pentax K-5 cu 18-200 și un 50mm/F2.8 macro.

        (Citează)

  2. Stiu cum e E-PL3 care are 2 ani deja(il am) E-PL5 trebuie sa fie foarte bun. Nu aveam o parere prea buna despre Olympus pe cand le stiam doar camerele compacte.

      (Citează)

  3. E posibil sa ai noroc si sa fie. Imi aduc aminte ca anul trecut a fost un nikon j1 (v1 parca), deci sanse mari si anul acesta.

      (Citează)

    • @Razvan C: da, dar a fost J1 când deja apărea J3. Mă aștept să fie un EOS M, am senzația că va încerca Canon să scape de niște stocuri, poate și NX1000 de la Samsung.

        (Citează)

  4. @nwradu

    dar de panasonic 20mm F1.7 pancake m4/3 ce parere ai?
    http://www.f64.ro/panasonic-lumix-g-pancake-20mm-f-1-7-aspheric-pentru-montura-micro-4-3.html

      (Citează)

    • @Catalin: nu-i rău obiectivul, îmi plac cele pancake pentru că-ți transformă aparatul într-unul mic și ușor și nederanjant pentru cei fotografiați. Cu 4/3 am eu o problemă, aș fi preferat senzor APS-C, deși când am testat GF6 nu mi s-a părut că ar conta foarte mult diferența.

        (Citează)

  5. Deocamdata mirrorless-urile nu ma conving, sunt foarte scumpe pentru prea putin din calitatea unei poze facute cu un DSLR, care este si sensibil mai ieftin.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus