un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Canon 70D

4 Jul 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

canon_70d_11
Am văzut marți noul Canon 70D, singurul sample din zona asta a Europei. 70D este urmașul modelului 60D, un DSLR din gama medie, cu senzor APS-C, dar multe funcții integrate.

Ce-i cu adevărat nou la 70D este senzorul. Cei de la Canon au pus două fotodiode sub fiecare pixel al senzorului pentru a crește viteza de focalizare în modul live-view, pe ecran. Mă gândesc că o fotodiodă captează lumina și deci imaginea ajunge pe ecran, iar cealaltă fotodiodă utilizează lumina pentru a face focalizare, poate chiar în sistem detecție de fază.

Cert este că cei de la Canon au spus că acest sistem face ca focalizarea în live view să fie 90% la fel de rapidă ca cea prin vizorul optic. Din ce-am testat eu, cu acel sample, nu mi s-a părut 90%, ci mai degrabă 60%. În apărarea lui 70D trebuie totuși să spun că focalizarea prin vizorul optic este instantanee. Serios, e extrem de rapidă și live view-ul nu va putea concura niciodată cu vizorul. Totuși, chiar dacă mai înceată, focalizarea pe ecran poate fi utilizată fără probleme, deoarece durata ei nu este suficient de mare pentru a fi deranjantă, iar când filmezi focalizează continuu.

Dincolo de asta, aparatul este mărișor, dar fiind făcut din aluminiu și policarbonat, cântărește doar 755 grame. Are Wifi integrat, ca o altă noutate. Rafală 7 cps, 1/8000 sec, ISO 12.800 cu extensie până la 25.600 (și atunci de ce nu zic 25.600 de la început?), procesor DIGIC5+, senzor 20,3 Mpx format APS-C de 22,5 x 15 mm

Apare la final de august la prețul de, am înțeles eu, 1050 euro pentru body.

    9 comentarii

  1. In SUA e anuntat pentru septembrie la pretul estimat de 1199 dolari pentru body sau 1349 dolari cu obiectivul EF-S 18-55mm f/3.5-5.6. S-ar putea ca la noi sa ajunga ceva mai scump.

      (Citează)

  2. – sunt curios la ce pret va ajunge la noi
    – te-as ruga ca url-urile catre videoclipurile de pe youtube sa fie cu https nu http

      (Citează)

  3. Cred ca are procesor DIGIC5+, nu DIGIC+.

    Poti lua un trepied te rog pentru filmari ca arata foarte urat asa din mana? :)

      (Citează)

    • @acsel: greu, că nu știu dacă am ocazia să filmez ceva sau nu. Dar voi lua trepiedul mic cu mine. Un Gorilla Pod din acela ar prinde bine pe viitor, dar video-urile au rată mică de vizualizare la noi.

        (Citează)

  4. E un best practice sa incluzi video-uri de pe youtube cu https nu cu http.
    Unele companii coorporatiste blocheaza content-ul de pe youtube daca este cu http.

      (Citează)

  5. Aparatele foto Canon sunt bune, cu toate că marea “masă” de consumatori, entry-level cu dorinţe profesionale, preferă Nikon bazându-se pe impactul unui Nikon cu Grip, ceva de genul Bigger, Better. Am remarcat că ai avut cuvinte despre LiveView, şi ai dreptate sucks, la Canon. Un liveview cu răspuns rapid în materie de focalizare, faţă de vizor, oferă aparatele foto Pentax k5 sau k50.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus