un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum am trecut la noul Gmail

13 Jul 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Cred că mi-am activat singur noul Gmail. Am intrat în Inbox Settings, unde aveam de bifat ce tab-uri vreau să văd în noua interfață, deși aceasta nu era activă. Le-am bifat pe toate si apoi parcă și-a dat seama Gmail că poate să mă treacă pe noul sistem. Încercați și voi, poate merge.

Noul sistem îți adauga niște tab-uri. Emailurile se împart în cele personale, notificări de la tot felul de site-uri sociale, newsletter-uri și promoții și comunicate trimise în masă. E mult mai bine, le poți rezolva mai ușor pe categorii, le poți șterge mai rapid și în general mi se pare un spor de eficiență. Detecția nu-i perfectă, dar Gmail învață din mers.

Trebuie să aveți Inbox-ul pe Default, nu pe Starred First sau altă combinație.

    10 comentarii

  1. Functioneaza.Mersi de info.

      (Citează)

  2. Tot singur l-am activat si eu, dar imediat dupa lansarea de acum cateva saptamani.

    Foarte bine venit acest update.

      (Citează)

  3. Merge sigur, il am activ asa de saptamani bune :)

      (Citează)

  4. folosesc opera mail, nu stiu daca am intrat de 2 ori pe gmail…

      (Citează)

  5. Mie mi-au aparut acum cateva sapt toate taburile alea si le-am scos rapid. E prea mult, ma pierd intre starred, important si nu nu mai stiu cate categorii dintr-astea, labels. Ce e prea mult strica, o sa devina un fel de yahoo mail

      (Citează)

  6. L-am activat și eu, pentru ca 5 minute mai târziu să îl dezactivez. Nu mă ajută cu nimic, și cred că e util în special pentru cei leneși și dezordonați, care nu au avut timp sau nu au știut cum să își organizeze Inbox-ul cu ajutorul filters & labels. Am deja mail-ul sortat pe foldere echivalente tab-urilor introduse de și încă vreo 5 în plus, iar când un mail se potriveste cu vreunul din foldere, e mutat automat acolo și nu mai apare și în Inbox. De altfel, ăsta e motivul pentru care nu folosesc nici Priority Inbox, pur și simplu nu îi văd rostul și la fel ca și tab-urile noi, dublează o funcție pe care eu o aveam deja acolo…

    Ah, și tab-urile nici nu se integrează bine în design-ul cu Preview Pane activat: http://imageshack.us/a/img20/8524/vtw2.png :)

      (Citează)

  7. bine ca am vazut articolul tau ca altfel sincer nu stiam cum sa fac sa trec si eu la noua interfata,mersi.

      (Citează)

  8. mnah, cum mai zice alt comentator mai sus… ce nevoie era de inca o categorisire a mailurilor?

    da, deocamdata folosesc chestia asta, sa vad cat de mult ma ajuta. deocamdata, la cat spam (cerut) primesc, nu mai am 200 mailuri necitite in inbox, am cate 50 in fiecare categorie… tre’ sa ma duc in 5 locuri sa le sterg…

    ma rog, nu cred ca se indreapta spre yahoo, ala mi se pare decedat de mult…

      (Citează)

  9. nene, ma simt ca un dinozaur, folosesc yahoo de nu stiu cat timp si ma inteleg perfect cu interfata. aia noua, misto, nu stiu daca cei de mai sus au vazut-o vreo data.
    la mine e invers, am un cont de gmail si am intotdeauna de probleme sa gasesc ceva prin mail. chestie de obisnuita probabil

      (Citează)

  10. @stefan

    Si eu am aceeasi problema. Nu imi place interfata gmail nici sa ma tai. Si am si cont biznis tot la ei. Bine ca au IMAP si nu trebuie sa dau pe la browser ca sa-mi citesc emailurile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus