un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Chromecast, prea târziu pe piață

25 Jul 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

chromecastGoogle a anunțat un gadget ciudat ieri: Chromecast, un mic dongle ce se conectează la televizor pe HDMI și trebuie alimentat dintr-un port USB (de preferință tot al televizorului). Rulează Chrome OS, se conectează și la wifi-ul casei și îi comanzi din telefon sau tabletă ce clip să redea de pe YouTube sau Netflix. O mai face și alte lucruri, nu știu. Costă 35 de dolari.

Problema este că tot la 35 de dolari poți găsi de multă vreme pe eBay astfel de dispozitive, doar că acelea au Android-ul complet pe ele și poți rula orice aplicație din Google Play, jocuri, media player, Facebook, browser și tot restul, ca pe un Smart TV. Găseșți unele și de 12 dolari cu tot cu transport.

via Engadget.

    18 comentarii

  1. Radu, voi fi total offtopic. :D

    Am un router Huawei HG658 de la Clicknet. Problema este că nu am semnal WiFi în toată casa şi doresc să-mi cumpăr un amplificator ca să am o acoperire mai mare. Ai vreo recomandare la un preţ decent?

    Ai un link spre gadgetul ăla cu 12$ care mă ajută să redau material de pe YouTube direct pe TV? Eu am găsit doar de la 25$ în sus…

      (Citează)

  2. Brand-ul vinde. N-ai vazut ca s-au epuizat din Play imediat? :)

      (Citează)

  3. Vine la 35 de dolari cu 3 luni de abonament netflix. Deci practic e gratis. E un best buy care va ajunge in casele tuturor americanilor care folosesc netflix si nu numai. Si asta e doar inceputul. Chromecast va fi dezvoltat astfel incat, la un moment dat, orice film/clip as rula pe tableta/telefon din galeria proprie sa-l vad si pe tv.

    Asadar, doar ieri cred ca au vandut cateva sute de mii de bucati. La un moment dat, chiar dupa ce s-a terminat conferinta, la maxim juma de ora stocul era epuizat in Play Store.

    La noi utilitatea Chromecast e oarecum limitata la youtube. Dar cei de la voyo au acum sansa sa dea lovitura, sa-si faca aplicatia compatibila cu Chromecast, astfel incat sa pot vedea filmele/serialele direct pe tv, nu pe telefon/tableta.

      (Citează)

  4. De fapt, cred ca Netflix si altii au mai mult de profitat de aici decat Google. As pune pariu ca cei de la Google au fost platiti sa isi alature numele unui astfel de produs, sa invete omul ca se poate.

    Altfel, si pana acum pana si voyo mergea pe Android, nu?

      (Citează)

  5. Dupa esecul de anul trecut cu Nexus Q, Google a venit cu o solutie ieftina. In afara SUA nu cred ca va avea prea mare succes.

      (Citează)

  6. @Bogdan, va avea succes peste tot dintr-un simplu motiv, e ieftin. Si-n plus Netflix e si-n europa. In UK si-n cateva tari nordice. Oricum, e o chestiune de timp pana cand Netflix va fi accesibila si-n tari ca Romania. Oricum, la cei 150 de lei cat probabil va fi Chromecast in Romania, pana si aici se va vinde-n draci.

      (Citează)

  7. Nu inteleg de ce reduceti totul la youtube sau netflix! Nicaieri nu s-a specificat ca utilitatea Chromecast va fi redusa la doar cateva posibilitati, dimpotriva, chiar pe pagina Google Blog scrie destul de clar ca au creat si o nisa pentru dezvoltatori astfel incat sa poata fi dezvoltat conceptul si utilizarea lui! E compatibil pana si cu Iphone, Ipad, Mac, Windows, deci nici afirmatia ca e valabil doar pentru Android nu e corecta!

      (Citează)

  8. Imagiti-va ca de maine google lanseaza in play store o aplicatie cu televiziunile dintr-o tara, astfel incat tu poti sa-ti faci o lista cu cele pe care vrei sa le vezi, gen doar documentare sau doar sport, pentru care platesti o taxa lunara. Acum adaugati-i acestei aplicatii functia ChromeCast. Acum ce ziceti, e chiar prea tarziu iesita pe piata?

    Sau hai sa ne imaginam ca peste 1-2 ani, lansarile de filme se vor face concomitent si-n cinematografe dar si-n play store sau pe netflix. Cum va fi sa vezi acasa, pe lcd-ul/plasma care nu e deloc smart, filmul care ieri a avut premiera in state, totul cu ajutorul ChromeCast.

      (Citează)

  9. La fel de greu a apărut şi lansatorul de aplicaţii Google, pentru desktop.

      (Citează)

  10. @Adrian: folosesc eu un repeater, culmea tot Huawei, model ws320. Sa zic ca e okeish, eu iau net de la o casa vecina, la mine in camera semnalul de la reteaua respectiva e la o liniuta si se intrerupe destul de des din cauza asta. Cu repeaterul montat pe hol mai aproape de reteaua respectiva am cam 3 liniute in camera si e mult mai stabila reteaua si creste si viteza. Deci practic e util daca ai semnal foarte slab intr-o incapere sa devina acceptabil, dar pentru distante mai mari ai nevoie de altceva mai puternic.

      (Citează)

  11. @Radu, tot legat de range extendere, mi-am amintit ca ai scris intr-un articol de prezentare de la tp-link si de asa ceva de la ei: https://www.nwradu.ro/2013/03/produse-noi-tp-link-si-extinderea-brandului-in-romania/. Poate n-ar fi rau sa ceri unul in teste, cred ar interesa si pe alti cititori asa ceva.

      (Citează)

  12. Si ca sa fiu si ontopic, nu cred ca e prea tarziu venit pe piata. Deocamdata nimeni nu a reusit sa castige un loc in sufrageriile oamenilor. Stickurile acelea cu Android se adreseaza mai mult pasionatilor, pot sa nu mearga intotdeauna bine, mai trebuie sa le si controlezi cu ceva, etc.
    Din ce am vazut, prin chromecast google vrea sa faca ceva foarte usor de utilizat, sa poti sa il controlezi cu orice ai la indemana si practic sa poti transforma orice ecran intr-un smart tv pe care sa isi aduca google continutul.
    Si drept dovada ca piata nu e castigata inca, multi in state folosesc xbox-ul pentru a vedea filme pe netflix pentru ca e deja conectat la televizor si e cel mai la indemana. Pe undeva pe acolo cred ca si google vrea sa ajunga.

      (Citează)

  13. produseamerica2013

    01/09/2013 la 10:21 AM

    Am 9 astfel de dispozitive aduse din USA.
    Pretul lor este de 260 RON.
    Cu acest dispozitiv, poti avea internet direct pe Televizorul tau.
    Contacteaza-ma pe mess la id produseamerica2013 sau
    pe email la adresa produseamerica2013@yahoo.com

    Multumesc

      (Citează)

  14. Salutare!
    Poate ar fi util un articol despre gadgeturi de tipul ăsta, la zi.
    Pe mine mă interesează un dispozitiv care să-mi poată reda pe televizor conținut de pe laptop. Ar trebui să poată reda orice, dar mai ales filme de desene animate :), caz în care eu să pot lucra altceva pe laptop.

    Că ne-au mai crescut copiii din 2013 :D

    Cheers!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus