un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

RCS, Mitică și șpaga

30 May 2013  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Iată cum se dă șpagă legal:

In 15 august 2009, SC BODU SRL a incheiat un contract de asociere in participatiune cu RCS & RDS. Conform acestui contract, firma lui Dragomir a incasat de la RCS & RDS suma de 1.700.000 de euro in schimbul unor servicii si drepturi derizorii.

Prin acest contract, RCS & RDS a platit 1,7 milioane de euro pentru a-si face publicitate la nuntile si botezurile ce urmau sa se desfasoare intr-un imobil detinut de firma lui Dumitru Dragomir. La data semnarii contractului imobilul era neamenajat astfel incat RCS & RDS s-a oferit sa-l amenajeze pe banii sai.

Bodu SRL este firma lui Mitică Dragomir. Cu alte cuvinte, sala de petrecere nu era încă gata, așa că RCS-ul a amenajat-o pe banii săi, pentru că nu mai puteau de nerăbdare să plătească vreo 1,7 milioane de euro pentru a-și pune niște bannere în sală, ca publicitate adresată diverșilor nuntași. Poate că sunt și șervețele inscripționate cu RCS & RDS, nu? Poate și două televizoare pe care rulează UTV. De 1,7 milioane de euro!

Desigur, Mitică Dragomir zice că n-a fost șpagă, ci “un contract intre doua societati, “la doi ani dupa licitarea drepturilor de televiziune”.”. Am mai auzit tâmpenia asta spusă de multe ori și de mulți politicieni, cum că nu e șpagă pentru că a trecut un an sau doi de la situația când una dintre părți putea să o avantajeze pe cealaltă. De parcă mita se cheamă mită doar dacă este dată pe loc, nu promisă și banul transferat mai târziu, când nu mai bate la ochi, precum tocmai s-a zis mai sus.

Iar noi ar trebui să fim proști rău ca să credem asta.

sursa: Hotnews.

    15 comentarii

  1. s’or inspirat de la Vodafone, ca si ei or avut promovare la nunta aia in varf de munte. :))

      (Citează)

  2. Ce te mai mira in Romania?

      (Citează)

  3. Intrebarea e de ce mai inghitim rahaturi din astea? De ce jeguri din astea nu sunt in inchisoarea? De ce au tupeu sa mai vorbeasca? Daca am fi o tara cu un sistem de valori bine definit, Dragomir asta nu ar putea fi mai mult decat magazioner la un SRL care face cuie si sarma ghimpata.

      (Citează)

  4. sa-l ducem in vizita la beeeeeeeeeeecali :D

      (Citează)

  5. Si totusi, ce reprezentant al statului a luat mita, ca eu nu m-am prins?

      (Citează)

  6. @Marius Mita nu se refera doar la reprezentantii statului, poate exista mita si in cadru privat. E vorba de celebrele “drepturi necuvenite

      (Citează)

  7. Eu nu prea inteleg pentru ce au dat mita. Nu tin minte ca la respectiva licitatie sa fi fost vreun caiet de sarcini dubios, care sa elimine eventualii competitori ai RCS. Chiar din contra, cred ca au participat vreo unii care nu aveau bani sa plateasca nici doua etape. Pe de alta parte a fost o licitatie dechisa cu strigare, iar suma cu care a castigat RCS a fost una efectiv exorbitanta daca e sa ne raportam la ce s-a licitat adica drepturile pentru campionatul national de fotbal. Adica ok, a luat Mitica spaga, dar pentru ce? I-a tinut pe cei cu care se lupta RCS sa nu ridice mana la licitatie? Le-a furat banii din cont si nu au mai avut aia ce sa liciteze?
    As fi mai circumspect cand vine vorba de informatii venite dinspre trustul Intact…

      (Citează)

    • @georgel007: mita se poate da în multe scopuri la o licitație aparent transparente. De exemplu:
      – dai înainte, ca să faci caietul de sarcini favorabil ție și să o câștigi sigur
      – dai înainte ca să ceri modificări prin care obții bani mai mulți ulterior, de exemplu să se facă licitație pentru 4 ani de drepturi tv, nu doar 3
      – dai ca să afli cât au oferit ceilalți, în caz că e cu negociere multiplă sau secretă
      – dai ca să-i descalifice pe alții
      – dai că-ți cere autoritatea organizatoare, sub amenințarea subtilă a faptului că e nevoie ca să intri acolo

        (Citează)

  8. marius: lpf e de stat.

    mita nemita mi se rupe. Digi a venit cu cele mai tari posturi romanesti post Protv.

      (Citează)

  9. @animal00: “Denumirea actuala – Liga Profesionista de Fotbal din România a fost stabilita la 22 ianuarie 1993, reunind reprezentantii cluburilor cu echipe in divizia A, cadru care s-a largit la 13 octombrie 1993 prin cooptarea reprezentantilor cluburilor diviziei B. ” Nu are nicio legatura cu statul.

      (Citează)

    • @Marius: au zis ieri la televizor, e o lege care spune că DNA anchetează și cazuri de posibilă corupție în drepturile de televizare sau ceva asa. E legal totul, nu-i aia problema.

        (Citează)

  10. @nwradu: Am inteles, dar, revenind la cazul nostru, pe cine a defavorizat Dragomir prin incheierea contractului cu RCS? Care a fost avantajul de care a beneficiat DIGI dand mita lui Mitica prin BODU SRL? Nu sunt fanul lui, dar nu inteleg la ce a folosit spaga. A refuzat o oferta dubla ca valoare din partea Dolcesport?

      (Citează)

  11. @nwradu: teoretic am inteles pentru ce ar fi putut sa primeasca mita. Practic insa, nu seamana cu nimic din ce s-a intamplat la respectiva licitatie. Obiectiv vorbind, daca e sa ne raportam la valoarea campionatului si a spectacolului in general, suma mi se pare exorbitanta. Stiu ca la un moment dat a aparut un articol care ‘evalua’ pierderea financiara pe care a avut-o RCS din achizitionarea drepturilor TV pentru liga intai.
    Nu il suport pe Mitica, este doar un alt Voiculescu, dar filiera pe care a aparut acest dosar (Ciuvica-Intact) duhneste rau.
    Peste toate astea, exista companii romanesti care s-au plans de ‘presiunile’ facute de Intact ori de cate ori nu au vrut sa cumpere publicitate pe Antene. De ce nu s-a plans nimeni pana acum de Protv? Sau de KanalD?

      (Citează)

  12. nu cumva scandalul asta are legatura cu ce se intampla acum cu directorul de la antene?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus