un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Privitori

22 May 2013  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Un soldat britanic este omorât în plină stradă de doi nebuni, care încearcă apoi să-l decapiteze.

Deci iată criminalul, cu mâinile roșii de sânge, fluturând un cuțit și un satâr la doi pași de victimă, și nimeni din cei prezenți nu face nimic? Oamenii din spatele său privesc victima, așteptând poliția, în timp ce criminalul roagă pe cineva să-l filmeze. Nu fuge nimeni, nu-i dă nimeni cu o piatră în cap; la un moment dat o femeie cu niște bagaje în mână trece pe lângă ei de parcă nu s-ar întâmpla nimic ciudat acolo. Ce-i asta?

via CNN.

    14 comentarii

  1. bystander effect

      (Citează)

  2. spirit de conservare

    crezi ca daca eu l-as vedea pe unu omorand pe cineva in bataie pe strada m-as duce sa il opresc? hai sa fim seriosi…

    ala tocmai l-a omorat pe unu si are un satar si un cutit in mana, si eu ar trebui sa ma duc sa il imobilizez, ca eu sunt superman. din partea mea, sa mai omoare vreo 20, daca asta ma face pe mine sa scap cu viata

      (Citează)

    • @mircea: dar te-ai uitat la victimă de la 10 metri de unde criminalul dă un interviu? Nici eu nu m-aș bate cu el, că nu m-a crescut Steven Segal, dar
      – aș fugi
      – aș lua o piatră în mână, o creangă, un Note II, ceva
      – i-as face o fotografie, că poate are poliția nevoie

      Nu mai zic că lângă era totuși o instituție militară, cineva de acolo sigur avea armă, era unul de pază etc. Poliția cică a venit în 20 de minute. Mult rău.

        (Citează)

  3. E grav si trist unde s-a ajuns… Pe de alta parte, daca tu ai vedea un criminal care tocmai a ucis, cu mainile pline de sange si cu un satar in mana, ai avea curaj sa incerci sa-l imobilizezi? Eu nu cred…

    PS: daca se intampla in Romania, trei tigani deja cautau in buzunarele victimei, din pacate…

      (Citează)

  4. http://www.businessinsider.com/woolwich-police-respond-to-machete-attack-2013-5

    Pentru ca aveau pistol.
    “The Metro reports that the attackers brandished a gun at those who tried to intervene, and even encouraged passengers on a passing bus to take photos.”

      (Citează)

  5. Pentru ca oamenii au incredinat responsabilitatea protectiei lor statului. Oamenilor li s-a luat dreptul de aparare si interventie, dreptul la arme cu garantia ca statul va intervenii prompt si te va proteja.
    Dar e degeaba de multe ori, statul devenind doar cel ce constata ca ai murit cu dreptatea in mana pana a venit el. Statul a interzis armele si incearca acest lucru si in SUA pentru ca nu ii convine un popor care poate alege la un moment dat sa isi faca dreptate si in relatia cu el.

      (Citează)

  6. eu zic totusi ca presa britanica sa se comncentreze in continuare pe campania cu “Vin romanii in 2014!!! Vine Apocalipsa!!!”

      (Citează)

  7. @gogu: +1

      (Citează)

  8. @clau
    in US s-a incearcat interzicerea armelor de asalt si a incarcatoarelor mai mari de 20 de gloante, nu a armelor in general. acu daca tu ai nevoie de o arma de asalt pentru aparare……

      (Citează)

  9. Radu: tipul ameninta cu pistolul. Cred ca ajunge mai repede glontul decat piatra.
    Cui sa faci fotografie? Victimei sau criminalilor (care erau filmati)?

      (Citează)

  10. e explicat de “Diffusion of responsibility” – uite wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Diffusion_of_responsibility

    S-au facut niste studii interesante pe tema asta: http://www.youtube.com/watch?v=KIvGIwLcIuw&list=PL72B856AFBB63176E

      (Citează)

  11. mie ce mi se pare revoltator este timpul de interventie de 20 de minute ?!?!! Daca baietii decideau ca poate e timpul sa omoare si alte persoane oare cati reuseau sa ucida in 20 de minute?

      (Citează)

  12. Cum ce-i asta, Radule ?! In fiecare zi se intampla zeci de astfel de scene in lume, doar nu crezi ca-i prima data !

    Ca sa iti raspund…ASTA E LUMEA, ASA-S OAMENII ! Nu ma mira nimic, stiu ce fiinte jegoase suntem. Unii inca mai au de inteles asta, se pare….

      (Citează)

    • @Alin: eu nu-s șocat că nu a intervenit nimeni, că oamenii sunt educați că asta e treaba poliției. Ci că nu au fugit de lângă criminal, ci stăteau și se uitau ca la teatru.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus