un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Facebook Home moare

27 May 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

facebookhome4Facebook Home nu are succes. Ce surpriză, nimeni nu a vrut să-și cedeze complet interfața telefonului către Facebook, nimeni nu este chiar atât de “îndrăgostit” de Facebook. Aplicația lor are până în 5 milioane de download-uri pe Android, deși Facebook pe total are 731 de milioane de utilizatori mobili.

Sigur, mulți au iPhone și Home nu este disponibil pentru sistemul Apple. Nici nu va fi vreodată, având în vedere că nu are succes pe Android și deci nu va atinge o masă critică pentru a fi luată în considerare pentru iOS. Până la urmă, din cele 5 milioane de download-uri nici nu știm câți chiar folosesc Home sau au dezinstalat-o după câteva secunde.

“Telefonul Facebook” HTC First a fost amânat în Anglia și Franța pentru un termen nedefinit. Lăsându-l pe acesta la o parte și revenind la Home, mă întreb cum un astfel de eșec răsunător nu a fost prevăzut de Facebook. Nu au arătat dinainte aplicația unor grupuri mari de oameni, pentru a le afla reacțiile? Nu au apelat la niște consultanți buni?

Nu de alta, dar când imediat după lansare majoritatea vocilor și-au exprimat îndoiala și iată că s-a concretizat, mă întreb la ce se gândea Zuckenberg & co când a lansat-o.

    6 comentarii

  1. Radu Spiridon

    27/05/2013 la 7:48 AM

    > “având în vedere că nu are succes pe Android și deci nu va atinge o masă critică pentru a fi luată în considerare pentru iOS”

    Haha… Asta e cea mai tare chestie citita astăzi.

      (Citează)

  2. Facebook Home este un fel de iOS, dar pentru Android. Au scos widget-urile, notificarile, managerul de fisiere si tot ce are mai misto Android-ul si au venit cu un sistem inchis.

    Cat de idiot sa fii sa crezi ca vei avea succes cu asa ceva la niste utilizatori care s-au invatat cu avantajele unui sistem deschis?

      (Citează)

  3. Who cares, atat timp cat si a scos ROI, toata lumea e fericita.

      (Citează)

  4. Zuckenberg tot incearca sa cucereasca mobilele. Stie ca daca nu reuseste asta, Facebook va deveni urmatorul myspace. De asta tot incearca chestii de astea. Home a fost o incercare .. probabil o sa pivoteze catre altceva daca a vazut ca nu prinde. Si mai bine au investit intr-un soft decat intr-un hard – existau zvonurile alea cu un telefon facebook.

    Mobile e o nuca greu de spart :) Mai ales ca noua generatie sta mai mult pe mobile decat pe calculator.

      (Citează)

  5. Pe de o parte, numarul de descarcari pe Android a fost limitat la cateva telefoane, dar nici numarul de instalari intre 1.000.000 si 5.000.000 nu inseamna tot atatia utilizatori. Facebook Home e abia la prima versiune si, probabil, ca o sa vina cu niste modificari in lunile urmatoare.

      (Citează)

  6. O miscare smart a HTC ar fi sa scoata si telefonul asta cu android stock. Telefonul arata bine, arata a ceva pe ce as da banii …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus