un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orange lansează serviciul Cloud pentru abonați

22 Apr 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

orange_cloudOrange a prezentat azi oferta lor pentru Cloud, serviciu de păstrat fișiere, fotografii, contacte și datele din calendar pe servere securizate, făcând astfel și un sharing simplu între mai multe dispozitive și chiar și către prieteni.

Avantajul față de Dropbox și restul serviciilor asemănătoare: traficul de date cu Orange Cloud este gratuit pentru abonații Orange.

Dacă ai abonament Panteră, Cangur sau Colibri poți solicita activarea serviciului Orange Cloud fără a plăti nimic suplimentar și vei primi spațiu de până la 10 GB pe servere, în funcție de ce abonament ai, și “trafic nelimitat în Orange Cloud pentru numărul pe care a fost activat serviciul”. Dacă vrei mai mult spațiu sau nu ai un astfel de abonament, poți plăti 1,5 euro pe lună pentru 10 GB și mai mult.

Începeți de pe orange.ro/cloud, iar serviciul în sine poate fi accesat din browser la adresa cloud.orange.ro sau aplicațiile dedicate.

Iată câteva fotografii cu interfața, demonstrată pe tabletă Android și pe telefon iPhone. Există sau vor exista și programe pentru Windows și Mac OS, pentru a ajuta cu sincronizările. Se văd rapid fișierele, mici pictograme îți spun dacă acestea sunt în calculatorul tău, în cloud sau în ambele părți. Poți să asculți muzică de acolo, să trimiți prietenilor fișiere sau să le pui direct pe Twitter și Facebook. Interfața mi s-a părut intuitivă și ușor de utilizat.

Serviciul concurează direct cu cel similar de la Vodafone (detalii pe vodafone.ro/cloud, deși concurează este mult spus: la Vodafone traficul de date cu contul tău de cloud se taxează conform abonamentului și plătești 1 euro/lună pentru 15 GB de spațiu, după o perioadă promoțională cu ceva gratuit.

    8 comentarii

  1. Eu nu m-am prins cum se obtine mai mult spatiu, optiunea este indisponibila in interfata de administrare a contului Orange.

    Iar help-ul raspunde cu clasicul:
    HTTP Status 404 – /ajutor – Requested URL : /ajutor

      (Citează)

  2. Logheaza-te pe orange.ro cu contul tau. In stanga ai Orange Cloud.La “detalii utilizatori” ai optiunea de “activeaza optiunea” de unde poti seta cati GB vrei pentru un cost de x euro. Spor.

      (Citează)

  3. Si pe langa info de marketing poti sa ne dai si niste informatii tehnice? Ce protocoale implementeaza? WebDAV? FTP?
    de cand e valabila optiunea asta si cum se activeaza? In contul meu orange vad ca nu exista nimic.

      (Citează)

  4. Tot Dropbox este baza…fac poza si cand ajung acasa o am deja in calculator.

      (Citează)

  5. @iulian: nu am aceasta optiune. Intre timp m-am edificat, serviciul este disponibil numai pentru persoane fizice. Curios as spune, din moment ce am acces la cloud dar numai in limita celor 2G impliciti.

      (Citează)

  6. Optiunea este valabila abonamentelor pentru persoane fizice dar si persoanelor juridice, desi nu apare in dashboard-ul principal. Problema mea e ca aplicatia pentru IPhone nu este disponibila in ITunes.

      (Citează)

  7. @Razvan Gavrila autouploadul este o chestie super tare! cel putin pentru moment este unul din plusurile dropbox.

    @Radu au si aplicatie ios / android ? nu sunt in Romania si cautarile in Google Play pot sa fie limitate.

      (Citează)

  8. Aplicatia pentru Android este in Play https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orange.cloud.android
    iar pentru iOS se va lansa saptamana asta cu link-ul https://itunes.apple.com/ro/app/orange-cloud/id602100905?mt=8

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus