un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

E-Boda Supreme XL400QC, încă o tabletă în peisaj

25 Apr 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

E-Boda este un nume care te duce cu gândul la DVD playere bune și ieftine, dar segmentul acela a murit de mult și compania românească își încercă norocul cu alte dispozitive. În episodul de astăzi, tablete.

Mai exact, E-Boda Supreme XL400QC este prima tabletă “românească” ce are un procesor cu 4 nuclee. Ecranul este de 10 inci în tehnologie IPS, carcasa are și o muchie de aluminiu tocmai bună pentru a o feri de eventuale lovituri prea puternice.

Costă 999 lei la eMAG Atenție însă! Doar pentru că scrie quad-core și IPS nu înseamnă că are și aceeași calitate și performanță ca una mai scumpă de la branduri mari precum Samsung sau Asus. Procesorul este mai lent (contează arhitectura, nu doar numărul de nuclee) și asta se cunoaște chiar și în interfață, ecranul nu are culorile la fel de vii și constante precum alte IPS-uri, iar carcasa este destul de grea și groasă. Cât dai, atâta face.

    5 comentarii

  1. Mai bine mai pui un pic si iei Nexus 7, chiar daca are 7″ in loc de 10″.

      (Citează)

  2. Procesorul e realizat Actions Semiconductor din China si are arhitectura ARM Cortex-A9. Producatorul zice ca platrforma e capabila de codare video 1080p la 60fps.

      (Citează)

  3. Codare sau decodare ?

      (Citează)

  4. Video and Audio Encoding: H.264 1920×1080@60fps supported
    Video and Audio Decoding: 1920×1080@60fps supported,up to 4K*2K

      (Citează)

    • Suportă e una, viteza cu care o face e alta. Oricum, cine face codare video pe tabletă? Are ea alte hibe, nu asta. Eu zic că pe la 800 de lei era mai potrivită.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus