un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus Echelon, căști pentru gameri

8 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Pe vremea când jucam la greu Counter-Strike și alte jocuri îmi doream o pereche de câști cu microfon precum aceste Asus Echelon. Nu doar că au o calitate bună a sunetului pentru jocuri, ci sunt și bine construite și au un cablu lung de 2,5 metri.

Uitați-vă la câteva detalii:

Cablul este rezistent, fiind învelit în această tresă sintetică de care poți trage, o poți îndoi și răsuci fără teamă de defecte.
casti_gaming_asus_echelon_03casti_gaming_asus_echelon_12

Microfonul este ascuns în casca stângă atunci când nu ai nevoie de el.
casti_gaming_asus_echelon_07

Iar când ai nevoie de microfon, îl tragi ușor din cască și este flexibil și ușor de reglat în poziția pe care o preferi.
casti_gaming_asus_echelon_08casti_gaming_asus_echelon_09

Undeva pe cablu se găsește un potențiometru cu care reglezi volumul sunetului și cu care poți tăia și activa microfonul.
casti_gaming_asus_echelon_11

Asus Echelon au sistemul clasic de reglaj prin care se pot extinde suplimentar pentru cei cu capul foarte mare.
casti_gaming_asus_echelon_05casti_gaming_asus_echelon_06

Difuzoarele au acoperit în întregime urechile mele. Că veni vorba de performanțe, câștile redau orice sunet, cât de fin, fiind ideale pentru jocuri în care vrei să auzi fiecare pas, zgomot, ușă deschisă și restul sunetelor din jocurile de rețea. Sunt bune și pentru cei ce vor să se joace fără a-i deranja pe ceilalți din jur.
casti_gaming_asus_echelon_13casti_gaming_asus_echelon_14

Singura problemă este la izolarea sunetului exterior, care nu este foarte bună. De exemplu purtam câștile și auzeam în continuare sunetul televizorului din cameră, dar distorsionat ca atunci când duci o scoică la ureche. Căștile se laudă cu o reducere cu 30 dB a sunetului ambiental, dar mă așteptam să ofere o izolare perfectă având în vedere buretele și forma lor confortabilă.

Pentru muzică sunt bune, dar parcă am ascultat și mai bune. Echelon au un bass puternic, dar sunt făcute pentru jocuri rapide de acțiune, nu pentru muzică.

Specificații:

 • difuzoare de 50 mm
 • impedanță 32 ohmi
 • lungime cablu 2,5 metri

Concluzie: Asus Echelon sunt o pereche bună de câști din gama medie pentru pasionații de jocuri pe PC. Bine făcute, ușoare, confortabile și cu un design plăcut; eu nu le-am găsit nici o hibă reală.

Preț: 328 lei la Evomag.

  7 comentarii

 1. se apropie de siberia v2 ca pret si nu cred ca se compara la calitate :)

    (Citează)

 2. Florin, le-am testat pe amandoua si pot sa-ti spun ca e fix invers. Daca vrei pot dezvolta. :)

    (Citează)

 3. chiar te rog George! m-ai facut curios

    (Citează)

 4. Florin, pana dezvolta George,arunca un ochi aici:
  http://bit.ly/13JwoKL
  sau aici:
  http://bit.ly/12zGoHb

    (Citează)

 5. Suna iteresant castile astea.Am o Creative X-fi Titanium HD si imi trebuiesc pt muzica si jocuri, cu accent pe jocuri. Eram curios daca sunt cea mai buna optiune la un buget pana in 500 de ron. La evo sunt la 325 de ron.

    (Citează)

  • @Silviu: faptul că le poți da înapoi în perioada legală dacă nu-ți plac este un mare avantaj și le poți încerca fără riscuri.

     (Citează)

 6. google put in slip

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus