un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri de la operatorii telecom

22 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Vodafone România a primit din partea P3 Communication, care este o organizație indepenentă de testare și certificare a rețelelor mobile la nivel mondial, certificări de “cel mai bun acces la paginile de Internet” si “cea mai stabilă conexiune de navigare pe Internet”.

P3 a testat rețelele în perioada noiembrie-decembrie 2012, în 19 orașe din țară, în condiții cât mai fidele realității, adica “alternating in drive mode and stationary at points of interest in the respective city centres. The test methodology as well as all drive routes and stationary locations have been chosen independently by P3 communications“.

Probabil că ați mai citit acest lucru deja și pe alte site-uri, dar eu am găsit “diploma” înmânată de P3 Communication celor de la Vodafone și acolo poți găsi tot felul de alte detalii interesante. De exemplu P3 măsoară timpul de acces pe 10 site-uri diferite, plus pe o pagină anume de test și folosește un telefon HTC Sensation XL pentru asta. Cu alte cuvinte, pe un telefon mai nou probabil că rețeaua ar funcționa și mai bine.

Iată și rezultatele testelor comparativ cu ceilalți operatori, cu mențiunea că punctajul Vodafone a fost normal la 100% și rezultatele celorlalți exprimate în funcție de lider.



Tot Vodafone a anunțat astăzi un parteneriat cu Microsoft pentru a vinde servicii cloud Office 365. E vorba de Office în cloud, cu prețuri de începere de la 3,3 euro fără TVA pe lună pe cap de utilizator, toată munca fiind făcută din browser. Soluția aceasta este bună pentru firmele cu mulți angajați care au nevoie de funcții Office, dar printr-un model dinamic în care plătești lunar, nu direct o licență scumpă.

Principalul avantaj al plasării Vodafone în ecuație este că poți plăti acest servicii cloud Microsoft pe factura Vodafone, crescând astfel suma rulată cu ei și probabil beneficiind de o relație deja formată. Majoritatea firmelor cu peste 50 de angajați au deja relații bune cu operatorii telecom și probabil le va fi mai ușor să apeleze la ei decât să o ia de la zero cu un alt partener Microsoft pentru deployment.

Detalii prin Vodafone.ro

Orange a anunțat rezultatele financiare pe tot anul 2012: venituri de 913 milioane euro, o scădere de 2,6% față de anul trecut. Vânzările de smartphone s-au dublat, traficul de date a crescut cu 83%.

Sună bine, scăderea față de anul trecut este neglijabilă și poate fi cauzată de scăderea forțată a tarifelor de interconectare. Fraza cheie din comunicat mi se pare “rețeaua Orange 3G+ are acoperire națională, serviciile H+ cu viteză de transfer a datelor de până la 43,2 Mbps sunt disponibile în 562 de localități, în timp ce rețeaua 4G acoperă în prezent 126 de localităţi.” 126 de localități 4G? S-a mai schimbat ceva de la testul nostru?

orange.ro pentru detalii

cosmote_my_mini_tabCosmote are în portofoliu tableta My Mini Tab, o variantă de 7 inci a tabletei My Tab pe care o vindea deja. My Mini Tab are procesor la 1 GHz, 1 GB RAM, Android 4, slot de card, 3G, rezoluție 1024 x 600 pixeli.

Fraza cheie?

COSMOTE My mini Tab este disponibil în reţeaua de magazine COSMOTE şi Germanos la 1 leu cu planul tarifar Connect L. Promoţional, până pe 28 februarie, abonamentul Connect L oferă un trafic de 30GB inclus pentru doar 20 euro/lună (TVA inclus).

Tableta este disponibilă şi fără abonament, la 799 lei (TVA inclus).

Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.cosmote.ro.

    7 comentarii

  1. Vodafone nu am incercat inca.
    Orange am de multi multi ani. Si confirm ca au 3G+ si HSPDA cam peste tot. Si functioneaza excelent. Motiv pentru care abonamentul meu incepind cu luna urmatoare va fi cu 4GB de trafic inclus.
    Vodafone are si el acoperire buna. Confirm ca au cel putin 3g in mijlocul cimpului. Adica pe unde locuiesc eu.
    Cosmote umbla cu pacaleala. Imi arata ca la mine acasa am HSPDA full, fara probleme si cind colo mergea mai prost ca orice modem de 28kbs. Pe bune. Nici macar google nu se deschidea. Asa ca sa ma scuteasca putin de marketingul pacatos, ca prea mint cu nerusinare cind e vorba de acoperirea serviciului de date.

      (Citează)

    • Cred că trebuie să-și împartă și ei cumva zonele de acoperire. Cosmote, mai nou intrat în joc, probabil a mers mai tare acolo unde ceilalți nu aveau acoperire. O altă varianta este că au prețuri mai mici (sau de fapt mai multe incluse în aceiași bani), dar faci compromisuri la alte aspecte.

      Sincer să fiu, parcă e mai bine așa decât să fie toți operatorii la fel. Orange și Vodafone au probleme în a se diferenția bine pe piață. Rețele foarte bune, 4G bun, au până și servicii de muzică, au și programe de chemat taxi-uri. Diferențele sunt micuțe, la detalii. Parcă prefer diversitatea și faptul că se găsește ceva bun pentru toată lumea decât ca toți operatorii să fie de top, dar și cu prețuri pe măsură.

        (Citează)

  2. Ai uitat să anunți știrile și de la al 4-lea operator mobil: oferta regională cu iPhone 5 pentru 1.000 de lei + abonamentul de 20 de euro cu internet nelimitat, fără absolut niciun fel de limitare a traficului.

      (Citează)

    • @Dorinel: aia e mai veche, a fost la Zoso (acolo am văzut-o eu), nu aveam nimic de adăugat măcar ca observație personală, e mult prea localizată oferta.

        (Citează)

  3. @Dorinel Pai ce, ala a dat vreun comunicat oficial? Si daca oferta e valabila doar in Oradea gen, acoperirea e de la slabuta spre inexistenta la doi pasi de oras, e chiar atit de interesant? :))

      (Citează)

  4. Un pic off topic, cloudul de la Microsoft este picat. Poate te interesează să scrii despre asta
    http://wp.me/p354IN-7N

      (Citează)

  5. @jules, mie mi s-a parut buna acoperirea lor in zona Bihor, nu stiu unde anume langa Oradea nu ai avut semnal. Prin alte zone au ei probleme…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus