un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mașină de spălat și frigider de la Samsung

31 Jan 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

samsung_frigider_eco_bubble_02Ei bine, ați vrut să merg la Samsung, am mers. Au lansat o mașină de spălat și un frigider nou.

Înainte să trecem la detaliile tehnice, trebuie să spun că amfitrioană a fost Andreea Raicu și ea a introdus și dat jos de pe scenă oaspeți, a avut grijă ca aceștia să vorbească bine în microfon, a lăudat produsele, a prezentat avantajele lor. Dacă un invitat era mai timid în exprimare, o dată era nevoie să-i zâmbească Andreea și imediat se făcea tare.

Înapoi la ale noastre, cea mai interesantă mi s-a părut mașina de spălat Samsung Eco Bubble 500 (probabil pentru că frigiderul meu merge ok, dar mașina de spălat nu, așa că sunt mai receptiv la acestea). Mașina introduce bule de apă în apa cu detergent, ceea ce produce o spumă puternică. Avantajul principal este, din ce zice Samsung, că poți folosi și apă rece pentru spălare, ceea ce economisește energie, iar mașina este potrivită pentru țesături fine sau subțiri. Așa o fi.

Alte caracteristici: 7-8 kg încărcare, afișaj mărișor, design plăcut estetic, motor conectat direct la cuvă, fără curele, ceea ce micșorează vibrațiile și zgomotul, aplicație smartphone pentru control și erori, rezistență din material ceramic, pe care nu se depune calcar și deci cei de la Calgon vor da faliment și vom scăpa de reclamele lor. Problema este că mașinile Eco Bubble costă între 1500 și 4000 de lei, funcție de dotări și capacitate, dar modelul de ieri încă nu l-am găsit în magazine.

Frigiderul este un model REF 3050 cu tehnologie No Frost. E genul acela de aparat electrocasnic pe care-l deschizi prin magazine, te uiți la cât de frumos este înăuntru și ce bine e organizat și te gândești că ai vrea și tu unul.

E făcut în tehnologie No Frost, adică nu produce gheață, ci răcește cu ajutorul curenților de aer rece. Frigiderul este în partea de sus, congelatorul jos, ceea ce pe mine ca ființă umană înaltă mă avantajează. Nu-mi place să mă aplec în frigider, în timp ce congelatorul, unde umblu mult mai rar, stă la înălțimea capului. Aici n-ar fi cazul.

Alte caracteristici: compresor Digital Inverter, cu zgomot și consum redus și 10 ani garanție; dozator de apă în ușă, volum 4,5 litri (bănuiesc că poți pune și bere sau cola în el, câtă vreme îl speli bine ulterior); un raft din frigider este glisant și poți să-l scoți cu câțiva centimetri în afară, pentru acces mai facil “în fund”. Prețul este între 1800 și 2500 lei.

Frigiderul este atât de frumos încât Andreea Raicu a declarat că vrea să fugă cu el acasă. E drept că tocmai o întrebasem eu dacă vrea să testăm noua mașină de spălat cu propriile noastre haine, așa că răspunsul ei probabil ca a fost doar o metodă politicoasă de a mă refuza.

    13 comentarii

  1. Data viitoare când mai ești chemat la mai multe evenimente printre care și unul cu titlul Kinder Surprise gen “tendintele anului 2013 pentru tehnologia din casele noastre”, și ai să ne ceri votul, voi avea grijă să nu-l votez. Acum parcă aș fi preferat să mergi la prezentarea Office…

      (Citează)

  2. Ce inseamna asta?

    Dacă un invitat era mai timid în exprimare, o dată era nevoie să-i zâmbească Andreea și imediat se făcea tare.
    :)

      (Citează)

  3. Multumim ca ne-ai ascultat.
    Din cate vad, nu te-ai plictisit totusi asa de mult :)

      (Citează)

  4. Ti-am zis sa te duci la Office, ca se lasa cu mai multe informatii acolo. Desi Raicu si parada de moda nu-i de lepadat deloc :D

      (Citează)

    • @Boaba: am fost și la Office, că l-au amânat ulterior pe astăzi. Sunt acum expert în Office și mâine puteți citi despre asta.

        (Citează)

  5. Recunoaste ca ne-ai ascuns ca e o prezentare pentru masini de spalat! Tu stiai dar ai vrut sa vezi niste electrocasnice. Cred ca te si mariti in curand.

      (Citează)

  6. Si acum vine tata hateru.
    Masina de spalat fara curele. Pai daca se strica ceva la ea, schimbi cuva cu totul. Adica cu tot cu rulmenti si altele. Si e scump. Mai ales daca ai ramas fara garantie. Situatie reala patita de o cunostinta.
    Si mai e chestia legata de greutatea rufelor. 7-8 kilograme e doar pentru anumite programe si tipuri de haine. Daca citesti manualul o sa fii suprins ca la alte programe ei recomanda sa pui maxim 2 kg.

    Frigider No Frost. Mare chestie. Nu stiu de ce. Dar congelatorul jos inseamna volum mai mic. Stiu ca e enervant sa te apleci, dar eu fac sacrificiul asta cu placere. Tehnologia asta e de ceva ani pe piata. Acu trei ani mi-am luat beko cu asa ceva.
    Sa nu-mi zici ca te-au fascinat eventualele lumini albastre :)

      (Citează)

    • @jules: care lumini, cele de pe ușă care arată temperatura? Oribile. Nici nu știu de ce ți-ar păsa de temperatura, trebuie doar să știi că funcționează bine sau nu. Aș fi preferat mai degrabă ca frigiderul să aibă o mică lumină exterioară pe care să o aprind în toiul nopții când duc rapid vreo cană la bucătărie și nu vreau să orbesc de la cea din tavan.

      Eu nu folosesc congelatorul decât foarte puțin așa că din partea mea să stea jos și să fie mic.

        (Citează)

  7. Frigider, defapt combina Samsung de ala cu 2 usi, mare, scump ( a fost vre-o 40 de bete) super silent, super mega giga extra tot ce vrei. La un an de zile de la cumparare face ca un tractor comunist.

      (Citează)

  8. Pai am votat Samsung dar am crezut ca este despre altceva. Office..:(

      (Citează)

  9. Ce bule are blonda aia!

      (Citează)

  10. Pima oara cand comentez dar nu m-am putu abtine.
    Pe la Beko nu treci ca si eu tot frigider si masina de spalat imi caut : )))

      (Citează)

  11. @Dad – masina de spalat cu incarcare verticala – am asa ceva de 4 ani de zile si cum la mine in familie se face sport cu caru’, cel putin la 2 zile masina spala o tura de haine. Avantajul este ca ii mai bine echilibrata.
    Masina mea e un Indesit – nu zic ca sunt cele mai bune pentru ca nu sunt, la maicamea i-au crapat 2 masini de spalat Indesit (cu incarcare normala insa) si acum are un Electrolux de vre-o 3 ani care merge fara probleme.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus