un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Leica, nejustificat de scump

3 Jan 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Un fotograf profesionist zice că Leica este doar un aparat cu prețul umflat, funcțiile, calitatea și lipsa unui viewfinder real nejustificând miile de dolari cheltuiți în plus pe așa ceva. Citiți detaliile pe marco.org.

    8 comentarii

  1. vezi ca pentru cuvinte de genul asta risti sa fii ars pe rug :)) mai baga si una cu mirrorless-ul e mai bun ca DSLR-ul si va trebui sa verifici ce ai sub scaunul masinii in fiecare dimineata ;)

      (Citează)

  2. e ca si cum ai spune ca un aston e nejustificat de scump fata de un nissan gtr, ca doar fac acelasi lucru, ba de multe ori gtr-ul e mai bun

      (Citează)

  3. postul asta pare desprins din seria “intra aici sa vezi ce zice Cruduta despre Becali” . Lipsa de inspiratie? Adopti stilu zoso? canon e mult mai bun decat nikon, dacia e mai tare decat lada?

      (Citează)

    • @migu: din ce anume serie pare desprins? Citesti toata ziua review-uri comparative Leica – Mark II? Probabil le ai pe amandoua si n-ai nevoie sa citesti un articol interesant despre ce face si cum functioneaza un aparat pe care probabil nici nu l-ai vazut vreodata.

      @mircea: nu chiar. La masini e mereu ceva care justifica pretul: confortul; seria limitata; vreo specificatie de top. Aici, dupa cum se vede, poate ca nu e cazul.

        (Citează)

  4. Dan Frăticiu

    03/01/2013 la 7:46 PM

    Marco nu e fotograf profesionist…

      (Citează)

  5. vroiam sa zic ca alegerile nu sunt mereu la rece, unii mai aleg si cu sufletul (aia care fac alegeri “educate”).

    altfel, am avea un singur autoturism, o singura camera de filmat, un singur telefon, etc.

    altfel, pot sa zic si eu: audi TT: nejustificat de scump. dar pentru unu care nu e cocalar si are TT-ul ca al 5-lea automobil in garaj, nu e deloc asa. la munte se duce cu range roverul, la un tur de europa se duce cu astonu, prin oras se plimba cu un S3, la evenimente apare intr-un XJ si la caterinca se plimba cu un TT.

    intelegi?

      (Citează)

  6. senzorul chiar e slabut si daca as avea bani de Leica mi-as lua un M3 pe film care chiar iti ofera o experienta EXCELENTA, mai ales pentru fotografia de strada. cred ca despre asta e Leica, despre experienta pe care ti-o ofera, sunetul care il face camera cand rulezi filmul si, bineinteles, calitatea obiectivelor. cum zicea Henri Cartier-Bresson, Leica este o extensie a ochiului.

      (Citează)

  7. Radu, tipul nu zice nimic de pret umflat si nici nu se baga in aprecieri privind justificarea / nejustificarea pretului.

    Despre viewfinder spune ca este diferit fata de alte aparate. Asta nu-l face mai putin real.

    Mentiunea ta referitoare la calitate este rau / gresit formulata. Omul se refera la calitatea imaginilor la setari High ISO, incomparabila cu 5DII (in 2009 era cam greu sa bati un 5DII la capitolul asta). Din alte puncte de vedere (de exemplu constructiv), Leica sta foarte bine.

    Intr-adevar, Leica il dezamageste: omul are deja un aparat performant care l-a costat mult mai putin. Il inteleg. Insa cand spune ca beneficiile aduse de Leica sunt descrise in termeni vagi si neverificabili mi se pare ca abereaza.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus