un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Gadget-uri de la CES: pentru cei care uită să ude florile

15 Jan 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

parrot_flowerEu nu sunt omul potrivit pentru a uda florile. Uit mereu, pur și simplu nu-mi stă mintea la asta. De obicei totul decurge cu un telefon primit care îmi spune “ai udat ieri florile, da?” la care răspund cu un “oh shit!” și un neconvingător “da, da, sigur că le-am udat!”.

Ce-mi place pe la târgurile gen CES este să descopăr micile gadgeturi, invenții care tehnologizează vreun aspect absolut banal al vieții. Spre deosebire de tabletele, televizoarele și laptopurile cu care te asaltează toate comunicatele de presă, micile gadgeturi nu sunt amintite de nimeni. Am găsit câteva și anul acesta.

Parrot Flower este un senzor pe care-l infigi în pământ, în ghiveciul florilor sau în grădina ta. Datele despre pH, umiditate, lumină și temperatură sunt trimise online, spre un server, de unde îți sunt transmise într-un mod ușor de interpretat către telefon sau vreo altă aplicație.

Producătorul Parrot (cei care fac și quad-copterul AR Drone 2.0) promite că vor avea și o bază de date cu foarte multe plante, pentru a-ți oferi sfaturi despre ce și cum să le faci. Eu m-aș mulțumi doar să mă anunțe că umiditatea pământului a scăzut sub limita la care trebuie să-l ud…

via Engadget.

    4 comentarii

  1. de banii aia cumperi alta planta si raman bani de bere pentru inca trei prieteni!

      (Citează)

  2. exista deja niste accesorii din ceramica in care infigi o sticla si tine apa pana la 30 de zile. eu asta fac cand plec in vacanta. exista si sisteme de distributie mai complexe pentru cei cu terase cu multe plante.
    chestia asta mi se pare atat de fortata incat chiar nu vad publicul tinta… cati oameni sunt interesati de Ph, umiditate si altele?

      (Citează)

  3. hmm,


    Parrot Flower este un senzor pe care-l infigi în pământ, […] și sunt trimise online, spre un server, de unde îți sunt transmise într-un mod ușor de interpretat către telefon sau vreo altă aplicație.

    stai să înteleg că ai nevoie de wifi + alimentare serioasă la senzorul ală, nu doar baterii. mi se pare că e din categoria degeaba.

    link senzor umiditate sol, e 150 lei. fiind primul peste care am date pe google – http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=672701

    Eu de câțiva ani mi-am ales, mai degreabă am decis ce se păstrează în casă, plante care le ud eu și care le udă soția. Prin urmare eu am un bonsai de care mă îngrijesc de vreo 3 ani iar ea are plate care nu-mi plac si care le tot schimbăm pentru că își doresc să ajungă în rai.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus