un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Twitter la noi și la ei

30 Dec 2012  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Mă uit că atunci când este vorba despre social media, străinii au învățat mai repede lecția decât noi. Sau, mai bine zis, s-au prins mai repede de posibilitatea de a atrage publicul pe un canal interactiv și de a monitoriza discuțiile.

Twitter este locul perfect pentru știri rapide și discuții între oameni necunoscuț. De exemplu pe CNN la majoritatea editorialelor autorul este prezentat în două cuvinte despre ce face și i se spune id-ul de Twitter. Este ca o carte de vizită.
twitter_cnn_02twitter_cnn_03

Mai jos este un screenshot din emisiunea lui Piers Morgan de pe CNN, acum câteva luni înainte de alegerile americane. Donald Trump, mare proprietar de terenuri, clădiri și companii, era prezentat simplu prin nume și id-ul de Twitter @RealDonaldTrump. Sigur, nu cred că-i cineva care nu-l cunoaște sau care trebuia să afle vreo descriere de genul “CEO, Trump Investments”, dar faptul că insistă pe identitatea sa online trebuie remarcată.
twitter_cnn_01

Apoi, dacă urmăriți seriale trase de la americani, sigur ați văzut că pentru câteva secunde se indică un #hashtag. Ei vor ca lumea să discute online despre serial, vor să adune comunitatea pe un canal pe care să-l și monitorizeze astfel. La noi de ce nu? De ce televiziunile, văzând discuțiile online din timpul emisiunilor Vocea României, X-Factor sau Masterchef, nu vor să profite de acest lucru, mai ales că-i gratuit pentru ei?

    7 comentarii

  1. Acelasi lucru l-am observat si eu in emisiunile radio/TV de afara: toti artistii invitati isi spun conturile de Twitter, nici macar unul nu am auzit vreodata sa-si promoveze pagina de Facebook (cum fac artistii de la noi).

      (Citează)

  2. da tu vezi că id-ul de din poză este @RealDonalTrump, fără un d ?

      (Citează)

  3. e simplu, ei vor trafic pe siteurile lor. in mod special protv. protv care prin stirile lor au ajuns sa decupeze poze pentru a te determina sa dai click pe linkul lor sa vezi poza completa.

      (Citează)

  4. E relativ simplu: Twitterul, ca număr de utilizatori în România, nu justifică prezenţa. E un public prea mic. E drept, ar putea să-l crească ei, dar care ar fi rata de fidelizare, de întoarcere a utilizatorilor, în condiţiile în care ne e lene să condensăm mesajele şi nu avem nici poze cu piţi la discreţie?

      (Citează)

  5. Twiter e conceput pentru a fi folosit preponderent de pe smartphone. Cati dintre aia care se uita la “Dansez direct pentru tine” au asa ceva? Doi? Trei? Cati dintre ei au un abonament de date? Unul?

      (Citează)

  6. @Ciprian: Ce, mă?

      (Citează)

  7. Ciprian, this is 2013. Poate acum ceva ani eram putini cu smartphone si date mobile, iar smartphone insemna Symbian S60 sau stramosul Windows Phone – Win Mobile parca… Acum e plina tara de iPhone-uri. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus