un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce-i de făcut în București de ziua națională?

1 Dec 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

tanc_antiaerianEste ironic că de ziua națională a României, la aniversarea Marii Uniri, țara este mai divizată ca oricând. Președintele și premierul și miniștrii și parlamentarii USL nu-și vorbesc, nu participă împreună la dineul oficial, ba chiar se înjură prin declarații.

Totuși, noi ne distrăm. Vă propun următoarele:
Parada militară de la Arcul de Triumf – ora 11, dar ar fi bine să ajungeți cu vreo oră înainte ca să prindeți loc bun. După paradă tancurile opresc pe Kiseleff și vă puteți fotografia și urca pe ele.

Ziua porților deschise la Guvern – între 9 și 13, așa că practic aveți de ales între asta și paradă dacă nu vă duceți de la prima oră la Palatul Victoria.

Târgul de Crăciun ca în Viena – în Piața Universității, în jurul unui brad de 15 metri, se deschide pe 1 decembrie, cu vânzare de diverse produse din căsuțele de lemn montate acolo.

Arcul de Triumf se poate vizita sâmbătă și duminică. Înăuntru sunt fotografii și informații despre campanii militare și familii boierești din România, dar urcați în primul rând pentru priveliștea de pe terasa superioară.

Dacă mai șțiți și altele, lăsați comentarii. Luminile de Crăciun se aprind tocmai pe 5 decembrie.

    5 comentarii

  1. Deci in afara de micul targ din Pta Universitatii si parada militara, mai nimic. Home for me then.

      (Citează)

  2. Targul de Craciun de la Universitate se deschide din 6 decembrie.

      (Citează)

  3. Mda,deci mai nimic daca nu esti fan parade militare, sediul guvernului & stuff. De luat trenul catre munte si facut o tura, mult mai castigat din punct de vedere forma de trekking si sanatate.

      (Citează)

  4. Am vazut din nou stegarul despre care scriai in alt articol. De asemenea, anul acesta mi s-a parut ca au fost mai multi oameni ca in anii trecuti. Si steaguri si stegulete mult mai multe.

    Asistam oare la o revigorare a spiritului national? Cum asa? O fi orchestrata? De cine? De ce?

      (Citează)

  5. cel mai tare a fost steagul de pe cladirea guvernului. la multi ani!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus