un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Despre afiliere la alt nivel

21 Dec 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Dacă vreți să vedeți ce înseamnă afiliere la nivel profesionist, făcută ca business care îți asigură venitul, citiți articolul lui Cristi Șerban de pe seoserv.ro. Vă povestește cum a obținut 6349 de comisioane în săptămâna 22-28 octombrie, când 2Parale a anunțat și o competiție pentru cel mai abil afiliat.

Articolul său este foarte interesant pentru că oferă o privire în interiorul strategiilor de a atrage lead-uri și comisioane rapid și în număr mare. Nu e treabă ușoara, trebuie să și investești bani (dar după spusele sale, “Saptamana 22-28 octombrie mi-a adus un venit de aproape 10.000 lei, suma investita fiind de aproximativ 4.500 lei in premile oferite, promovare, advertoriale,etc”, că nu iPhone-ul câșțigat a fost “marele premiu”), dar se poate. Știți voi, afilierea aia unde de fapt toți vor să te țepuiască, ai ținut și tu un banner timp de 3 săptămâni și n-ai avut nici un comision, ba chiar ai stat lângă un prieten când a comandat prin linkul tău și comisionul ți-a fost anulat pe motiv că s-ar fi răzgândit clientul.

În locul 2Parale eu aș fi exclus din competiție trusturile de presă sau firmele precum ProTV sau InternetCorp [link clasament]. Aș fi dat premii doar afiliaților obișnuiți, pentru a arăta că “se poate”, pentru a obține mai multe articole precum al lui Cristi, pentru a genera mai multe discuții de genul “oameni obișnuiți câștigă bani” în loc de “tot ProTV-ul frate? Normal că ăia fac bani, ce șanse să am eu?”

    4 comentarii

  1. Aia fac bani ca au multi vizitatori. Procentul celor care dau click pe o reclama din numarul total de vizitatori e cam acelasi peste tot. Teoretic vorbind, daca e 3 din 100 de vizitatori, gandeste-te cum e sa ai 300 click-uri pe zi din 10000, iar din 300, cam 10-15% sa si cumpere ceva dupa acel click. Dar asta vorbind teoretic. Cifrele reale nu prea le auzi pe undeva.

      (Citează)

  2. 4500 pt 10 000 si vb numa de advertising nu suna atat de grozav …

    Sa nu uitam ca vb de 80 siteuri … detinute de Cristi munca si cu articole etc bani si acolo …

    Da se poate in RO sa faci ceva bani dar nu e asa “de usor” sau “numa miere”

    Si mai avem pan sa avem marketing afiliat cu adevarat atat timp cat magazinele nu sunt asa …. de pentru interesu si binele tuturor mai mult pentru ei ….

      (Citează)

  3. eu vreau sa stiu: aifonu pentru ProTv a ajuns la Orlando sau la Sarbu? :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus