un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Au fost descoperiți unicorni în Coreea de Nord

15 Dec 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

unicorn_300Coreeni au anunțat că au descoperit locul în care sunt înmormântați mai mulți unicorni, undeva lângă un templu din capitala lor, iar o inscripție de la intrare este datată din anii 1000.

Acum, vă întrebați de ce ar conta unicornii pentru nord-coreeni. Contează pentru că unul dintre regii lor legendari de acum o mie de ani umbla, conform spuselor, călare pe un unicorn, iar partidul de la conducerea țării are interesul să atragă ceva popularitatea în jurul liderului actual prin astfel de semne divine. Din ce înțeleg, și despre Kim Jong-Il se spunea că a învățat să meargă de la vârsta de 3 săptămâni, că a scris nenumarate cărți și alte asemenea legende, inclusiv unele despre cum a plâns pământul la moartea sa.

Îmi închipui oamenii de propagandă ai puterii inventând astfel de bazaconii și apoi zicându-și “proștii ăștia pe care îi conducem chiar cred orice”. Și chiar este o dovadă că cenzura te face să crezi orice. Am zis mereu că mai bine vin americanii și te eliberează băgându-ți apoi pe gât produselor lor și furându-ți petrolul, decât să trăiești ca în Coreea de Nord de acum.

Sigur, în particular pentru unicorni, se pare că o traducere greșită stă la baza interpretării defectuoase a comunicatului de presă trimis de agenția coreeană în limba engleză. Au tradus ca “unicorn lair” un termen care de fapt înseamna locul unde a trăit un conducător cu un nume asemănător, așa că poate nu au vrut să spună nimic de cai cu un corn în frunte. De data aceasta, majoritatea ziarelor și televiziunilor americane au luat o mică țeapă.

via Huffington Post

  5 comentarii

 1. fină faza! chiar dacă au înțeles greșit americanii, chiar dacă nu.

    (Citează)

 2. Categoril, ce, nu stiati ca Kim Jong Il a inventat hamburgerul? Sau ca mult regretatul lider s-a nascut la intersectia a doua curcubee? Cum era ca Kim Jong Un sa fie mai prejos. Logic ca au fost descoperiti unicorni.

  Totul sta in perspectiva. Cand Corea de Nord a avut un test esuat al unei rachete balistice care s-a prabusit in Marea Galbena toata lumea a ras de ei. In Coreea de Nord in schimb testul stirea a fost ca Marea Galbena a fost bombardata cu succes…

  Mi-e mila de oamenii aia de-acolo.

    (Citează)

 3. Radu: ai inteles si tu gresit. Traducerea gresita a fost facuta de catre agenția de știri nord coreeana, asa ca ghici cine a luat teapa!
  Apoi am si eu o întrebare: cum te forteaza americanii sa le cumperi produsele? Câte produse Made in America detii tu si daca le-ai cumparat ai facut-o sub ce fel de amenintare? Well, amu înțeleg de ce ești de stânga, vad ce citești :))) Stii care este cel mai vizionat canal de stiri in US si cel mai citit ziar? :))

    (Citează)

 4. Mihai Voiculescu

  16/12/2012 la 10:40 PM

  @Radu (nwradu) ai putea incerca o calatorie in Coreea de Nord si sa publici ulterior niste episoade pe blog despre viata de acolo. Nu e ieftin, dar ai avea materiale de scris pentru cel putin 10-15 articole cu poze si muuuulte comentarii.

    (Citează)

 5. Daca faci un pas in spate, deosebirea dintre unicorni si un hamburger de la McDonald’s nu e foarte mare. Si reclamele la TV te fac sa crezi orice, la fel ca cenzura.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus