un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Plecarea lui Sinofsky din Microsoft aruncă o lumină rea pe Windows 8

14 Nov 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Steven Sinofsky era Windows lead la Microsoft şi eu i-am remarcat numele citindu-i excelentele articole de pe blogul oficial Windows (nu confund, nu?). De numele său se leagă succesul Windows 7, venind la conducerea diviziei după eșecul Vista și punând-o pe un drum bun, dezvoltarea Windows 8 și probabil alte servicii de succes. Cu atât mai surprinzător a fost anunţul de ieri privind demisia sa imediată din corporaţie, în condiţiile în care mulţi îl priveau ca pe viitorul CEO Microsoft.

Într-un email trimis angajaţilor, Sinofsky vorbeşte despre o decizie personală şi de căutarea unor noi provocări şi oportunităţi în carieră. Nu cred asta. Cu un posibil post de CEO Microsoft în viitor, ce altă provocare ai vrea să găseşti? Deja nu mai este vorba de bani/avere/acţiuni, ci de poziţia socială în carieră – puţine posturi în lume sunt mai prestigioase decât să conduci aşa o companie.

Sunt diverse teorii:

  • s-a certat cu ceilalţi din conducere
  • se retrage din motive de sănătate sau pur şi simplu ca să se bucure de viaţă bună
  • se duce la altă companie
  • îşi face vreo firmă de consultanţă sau vânzare de soluţii (pe modelul foştilor CEO Microsoft România)

Nu prea contează, nu-i treaba noastră ce face omul în continuare. Problema este că demisia aruncă o lumină nasoală peste noul Windows 8 şi gama de tablete Surface şi tot restul. O demisie la aşa scurt timp de la lansare te face să te întrebi dacă nu cumva primele semnale din piaţa sunt tragice, dacă nu cumva omul şi-a dat demisia de onoare.

Aţi văzut şi la Apple, după fiasco-ul cu programul Maps, cum un vice-preşedinte a plecat din firmă şi toată lumea a spus că de fapt a fost dat afară. Mă îndoiesc că este aceeaşi situaţie şi aici, dar mulţi aşa o vor percepe.

sursa: CNN. Scrisoarea este pe Winsupersite.com via Engadget.com

    5 comentarii

  1. A fost dat afară de Ballmer pentru că și-a simțit postul amenințat.

      (Citează)

  2. Din pacate asupra Windows 8 deja pluteste o lumina rea. Noul sistem de operare aduce cea mai mare schimbare de la Windows 95 in coace.

    Daca ar fi o schimbare in bine, n-ar fi nici o problema dar Windows 8 a reusit sa confuzeze chiar si utilizatori experimentati, butonul de Start a disparut si a fost inlocuit cu interfata Metro, by default sistemul porneste in aceasta interfata care a fost creata pentru telefoane si tablete nu pentru desktop.

    Pe langa faptul ca oamenii vor fi total pierduti avand desktop-ul ascuns si transformat intr-un view secundar, trebuie sa te gandesti cum va fi pentru profesionisti. Eu cand fac frontend-ul pentru un site am cel putin 7 ferestre deschise in orice moment. Metro imi permite sa am doua ferestre una langa alta. Atat.

    O exista desktop-ul in fundal dar ganditi-va ce o sa insemne asta pentru un om care nu stia pana acum ca pe PC-ul lui exista altceva decat desktop-ul.

    Cel mai ingrijorator este faptul ca in Windows 9 planuiesc sa elimine desktop-ul cu totul, si vor ca Windows sa ruleze DOAR aplicatii certificate de ei. Iar daca pe iPhone e ok sa poti instala aplicatii doar din Appstore, pe PC-ul tau limitarea asta o sa fie oribila.

    Cred ca Microsoft isi doreste foarte tare ca Mac OS si Linux sa castige popularitate… altfel nu intele ce-i in capul lor.

      (Citează)

    • @Radu: maine am un post despre ce-mi place la interfata Metro si de ce nu trebuie privita ca fiind facuta pentru ecrane tactile si atat.

        (Citează)

  3. Radu, eu sunt “utilizator experimentat” si nu ma confuzeaza cu nimic. Interfata noua merge extrem de bine si cu mouse-ul si tastatura.

    Pentru utilizatori conservatori va exista Win7 inca mult timp.

    Toti care au avut contact cu Win8 sunt sunt destul de incantati, nu inteleg de unde vine lumina aia rea. Nu mai suntem in era cand orce noutate este o bariera de netrecut, acum e mai simplu sa faci schimbari mai radicale. Parerea mea.

      (Citează)

  4. Acum contează și cât de bătut în cap este utilizatorul care trece la Windows 8. Interfața nouă poate fi privită pur și simplu ca un meniu Start cu shortcut-uri și widget-uri gen Android/WP. Programele Metro arată foarte bine, dar sunt limitate, irosesc mult spațiu de ecran și au puține opțiuni, le-am folosit mai mult de curiozitate până acum.

    Îți poți face treaba foarte bine în continuare pe desktop-ul clasic. Aplicațiile “vechi” tot acolo pornesc, deci nu-i nicio problemă. Ai în plus un meniu Start mai frumos, personalizat și dotat cu aplicațiile proprii care pot fi plăcute când nu te intereseaza multitasking sau setări avansate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus