un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pentax conectat la calculator

21 Nov 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

pk_tether_pentaxAm vrut recent să conectez aparatul Pentax K-5 direct la calculator și să comand de acolo fotografierea și să umblu la setări, pentru că pe un ecran mare văd altfel decât pe display-ul aparatului fotografiile făcute.

Cablul de date este inclus in cutia aparatului. Lightroom știe să comande captura direct din aparat (File > Tethered Capture) pentru majoritatea camerelor de pe piață, dar nu si Pentax – japonezii nu le-au pus la dispoziție SDK-ul necesar.

Așa că am găsit PK Tether, un progrămel făcut de un pasionat, un soft atât de mic încât nici măcar nu se instalează, ci se rulează direct executabilul. Are exact ce-mi trebuie, adica posibilitatea modificării în timp real a setărilor, salvarea automată a imaginilor și posibilitatea de a fotografia în mod automat, la un interval presetat de timp, opțiune foarte utilă dacă vrei să faci vreun timelapse.

Funcționează cu Pentax k-x, K7, K5, k-r, K20D, K10D, K200 și îl puteți lua gratuit de pe pktether.com

    5 comentarii

  1. sa ne asteptam la un review pentru htc 8x?

      (Citează)

  2. DIY Photo Bits funcţionează pe acelaşi principiu, cu el am reuşit să-mi conectez D3100.

      (Citează)

  3. Pentru DSLR-urile Nikon exista Photobits:

    http://www.diyphotobits.com/download-diyphotobitscom-camera-control/

    Eu l-am folosit pe un D3000 si poti sa faci si timelaps-uri cu el, aparatul in mod normal nu stie sa faca. E nevoie sa-l ti legat la PC dar macar ai posibilitatea :)

      (Citează)

  4. @radu tanasescu: Pentax-ul nu are nevoie de time lapse, stie sa faca si singur :D. k30-ul stie sa ti-l scoata direct in format video, desi sincer prefer varianta foto cu foto.

    radu, apropo de asta, ti s-a intors aparatu din service? ce a avut?

      (Citează)

  5. si apropo de k30, ma tenteza enorm sa vad unul (am vazut un pret bestial la amazon.co.uk), pentru focus peaking…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus