un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dent Estet lansează și o clinică pentru adolescenți

11 Nov 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Eu, de câte ori merg la stomatolog, ies mereu cu o listă mare de probleme pe care ar trebui să le rezolv. Am un dinte crescut aiurea; dinții de sus calcă prea mult peste cei de jos; plombele vechi ar trebui schimbate, pentru că sub ele se pot dezvolta în timp carii secundare; de măselele de minte nu știu nimic, dar stau mereu cu teamă că vor ieși cândva și astea și am înteles că doare ca naiba.

Văzând toate acestea, mi-am spus acum ceva vreme că, dacă voi avea copii, nu voi neglija să-i duc periodic la stomatolog. Pur și simplu costul și riscul de a neglija acest aspect sau de a nu observa și remedia probleme încă din stadiul lor incipient este prea mare atunci când îți ignori dantura.

Dent Estet iese în întâmpinarea acestor probleme cu un lanț de clinici stomatologice care ar putea fi oricând dat exemplu ca afacere românească de succes, crescând de la an la an.

În opinia mea, au demonstrat nu doar că există o piață de servicii stomatologice premium, ci și că poți avea succes pe ea dacă o abordezi inteligent și vii cu o strategie diferită. Acum doi ani am văzut o clinică Dent Estet 4 Kids, unde cei mici nu plângeau și nu veneau cu teamă, ci se jucau pe Wii în sala de așteptare, iar medicii îi obișnuiau treptat cu scaunul și ustensilele, într-un mediu mult mai plăcut decât în cabinetele vizitate de mine când eram de vârsta lor.

Acum, acei mici pacienți au crescut, așa că Dent Estet deschide noi clinici, de data aceasta din seria pentru adolescenți, DE 4 Teens. Spațiul este decorat pe măsura vârstei pacienților țintă, adica 10-17 ani, iar la lansare au și un concurs pentru adolescenți.

Situația la noi în țară nu arată bine. Intervalul 10-17 ani este unul crucial, în care ți se formează trăsăturile pentru maturitate și în care începi să vezi că este important cum arăți și cum zâmbești, plus aspectele ce țin chiar de sănătate, nu doar de estetică. Dacă tinerii nu înțeleg asta, măcar părinții ar trebui să o facă, mai ales că acum sunt atâția specialiști cu care ar putea discuta.

Și totuși:

din aproximativ trei milioane de adolescenți cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, doar 10% apelează la servicii stomatologice, în condiţiile în care mai bine de jumătate din total au nevoie de aparat dentar, un procent similar dezvoltă boli ale gingiilor care duc la pierderea dinţilor în 70% dintre cazuri, iar un procent considerabil mai mare prezintă carii, cea mai răspândită afecţiune în rândul populaţiei

Dacă aveți între 10 și 17 ani, nu vă fie teama de stomatologi. Dacă aveți copii, nu neglijați acest aspect.

Dent Estet 4 Teens își caută și o imagine publică printr-un concurs deschis tinerilor. Puteți să vă înscrieți în concurs sau să vă votați favoriții pornind de la pagina Smile, Like, Shine, cu premii în iPad/iPhone 5/iPod-uri și shooting-uri profesioniste. Puteți ajunge la Dent Estet 4 Teens și prin pagina de Facebook sau prin DentEstet.ro

    4 comentarii

  1. mulţi de abia îşi permit să meargă la un cabinet normal… cît crezi că costă să mergi la o astfel de clinică ?

    oricum… decît să le faci reclamă goală… dă un exemplu… aşteptăm un post cu ce tratamente ţi-ai făcut TU, că oricum, recunoşti că ai avea nevoie :-)

      (Citează)

    • @alias: costa mult, nu se adreseaza celor “multi”, ci celor pentru care banii nu sunt o problema, dar vor servicii de cea mai buna calitate. Sunt destui in Romania care se potrivesc tiparului. De exemplu oficial Dent Estet a declarat ca asteapta o cifra de afaceri de 700.000 euro pe an din 2000 de clienti pentru acest sistem.

      La cat de bine le-a mers pana acum, eu cred ca stiu foarte bine ce piata au si ce vor obtine pe ea. La alte discutii acum vreun an am aflat ca au si clienti pe care nu-i dau banii afara din casa, dar prefera sa-si aduca in cel mai bun loc posibil copiii, chiar daca ii costa mai mult decat la alte cabinete.

      Eu am fost la detartraje acolo. E 250 lei unul, dar na… odata pe an nu crap sa dau atatia bani. Pe viitor as schimba si cate o plomba, probabil cate una pe an.

      Cat despre restul, nu mai am ce face acum. Muscatura prea mare peste dintii de jos s-ar putea corecta printr-un aparat dentar care m-ar costa cateva mii de euro (indiferent de cabinet, ca sunt scumpe rau) si l-as purta vreun an. Dar ce posibilitati ai si ce tratamente exista si ce pot corecta ele este bine sa afli de la specialisti foarte buni in domeniu, iar clinicile mare isi permit sa angajeze din acestia. Nu m-as duce la medicul de la parterul blocului ca sa-mi potriveasca aparatul.

        (Citează)

  2. de acord cu tine. Eu ziceam doar că, la preţurile de pe piaţă, nu e de mirare că f. mulţi români nu merg la dentist…

      (Citează)

  3. Romanii nu merg in general la stomatolog din cauza educatiei cum este si in cazul igienei orale. Din aceasta cauza ajung la stomatolog in ultima faza

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus