un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Top Chef începe la Antena 1 pe 5 noiembrie

11 Oct 2012  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Mi-a plăcut foarte tare Masterchef (nu sunt gras!), dar până face Pro TV un alt sezon mai sunt câteva luni. Până atunci, pe Antena 1 va rula emisiunea Top Chef, după un format internaţional concurent cu Masterchef.

Diferența principală este că la Top Chef se vor întrece bucătari profesioniști, nu doar amatori. Formatul este foarte asemănător, cu concurenţi care au o oră la dispoziţie pentru a face o anumită reţetă sau ceva de concepţie proprie, apoi întreceri pentru preparate mai laborioase sau în echipă.

De pe 5 noiembrie, Antena 1 trece prin foc şi pune pe jar 24 dintre cei mai buni bucătari din România în cel mai tăios show de cooking din lume. Filmările pentru Top Chef, cel mai recent proiect al Antenei 1, au luat startul în forţă în acest weekend, în locaţii inedite şi spectaculoase care vor face deliciul telespectatorilor săptămâni la rând şi îi vor pune în dificultate pe cei 24 de concurenţi aspiranţi la titlul de Top Chef. “Arbitrii” luptei pe muchie de cuţit care se va da între bucătari vor fi cei mai buni chefi din România: Joseph Hadad, Nicolai Tand şi Tudor Constantinescu.

Emisiunea va fi prezentată de Alina Puşcaş, fotomodel. Femei marfă şi mâncare, e ca o fantezie împlinită. Iată și ce-am aflat despre cei din juriu:

  • Joseph Hadad – bucătar de origine marocană-tunisiană, venit în România în 1996 pe 8000 USD/lună, după ce lucrase la cel mai șmecher hotel din Ierusalim. După 15 ani la Casa Vernescu, a plecat la restaurantul Aqua.
  • Nicolai Tand – are restaurantul La Cantine de Nicolai; prețurile sunt mari din ce văd în meniu.
  • Tudor Constantinescu – proprietarul lanțului Chocolat, de care eram atââââț de încântat!

via Facebook Top Chef.

    7 comentarii

  1. Formatul nu este asemanator cu MasterChef mai deloc. In versiunea US/CA a Top Chef bucatarii se muta intr-o casa si locuiesc acolo pe durata emisiunii. Fiecare episod e compus din doua probe. Prima proba, cea prin care primesti imunitate, dureaza vreo ora, iar a doua, mai complexa, ce implica meniuri de catering dureaza de la 3h in sus. Au si o proba misto numita “Restaurant Wars” prin care bucatarii isi creeaza propriul restaurant de la 0 – nu cred ca vor pastra proba pentru ca e destul de costisitoare.

    Iar juriul variaza de la episod la episod, i se schimba componenta deseori, in functie de ce invitat au in emisiune.

      (Citează)

    • @Bogdan: daca iti aduci aminte de la MC, si acolo locuiau toti in cantonamentul ProTV si aveau cam doua probe in emisiune, din care una le asigura imunitate :)

        (Citează)

  2. What ? Cei trei au fost jurati in diferite ocazii la MasterChef … Cine va mai veni la MC ?

      (Citează)

  3. Ba esti!

      (Citează)

  4. N-ai citit bre ca la TOP Chef vor veni bucatarii profesionisti ?
    La MC vor veni doar racanii.
    :))
    Acu ca toata lumea stie cine-i Hada si Constantinescu ( de celalalt nu am auzit ) cred ca va urmari show-ul.
    Macar astia doia au avut o intrare buna in tv si au fost laudatila MC, deci imaginea lor este chiar ok.
    Misto alegere :))

      (Citează)

  5. da, foarte diferit :P

    diferenta mare e data de concurenti.

      (Citează)

    • Dar “chef” e un titlu de nobilime sau ceva, ca am vazut in promo-uri ca cei din juriu sunt descrisi ca fiind Tudor, Nicolai si “chef” Joseph. Sau n-au avut curaj sa-l faca doar Joseph?

      Sa ma semnez si eu cu ing. dipl.?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus