un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Poveste de groază despre munca la revista Star

23 Oct 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Citiţi la Dan pe blogul idante.ro o poveste de groază despre revista Star, țepe constante date furnizorilor şi angajaţilor şi manevrele patronului pentru a ocoli plata taxelor către stat. Asta să fie situaţia presei din România?

Nu zic, Star este o revistă de cancan-uri, fotografii cu vedete, bârfe despre hainele acestora şi alte asemenea articole lejere, oarecum speculative. Totuşi, ai fi zis că astfel de afaceri merg bine în România, dar poate trebuie şi bună-voință pentru asta.

Era insa o afacere cu management grecesc. Se mergea pe varianta toti banii pentru patron, nimic pentru investitii sau angajati. Ani de zile s-a lucrat pe computere din era “pentiumului”, nu exista nici macar o masina a firmei, ca sa nu mai vorbesc de aparate foto profesionale.
Fotoreporterii erau nevoiti sa lucreze cu aparatele lor, sa mearga la “filaj” cu masina proprie.

Firma nu platea nimic. Nu isi platea darile la stat, nu platea tipografia sau alte servicii. GPublicatii este firma pe care am prins-o eu cand am ajuns la Star. De atunci am schimbat vreo 4 firme, toate ale aceluiasi patron. Toate cu aceleasi obiceiuri nesanatoase.
Incet, incet, datoriile s-au acumulat si devenea imposibil sa se mai descurce fara sa existe riscul unor controale ale statului sau a blocarii conturilor. Colac peste pupaza, Andreea Marin castiga un proces si ne obliga sa ii platim aproximativ 25.000 euro.
Credeti ca vedeta si-a primit banii? Nuu, pentru ca firma a intrat in faliment si s-a deschis alta: PressWorks

Politica cu neplata darilor la stat a continuat. Ne-am trezit ca nu aveam platite asigurarile sociale, somajul etc de prin 2010.
Incepusera si intarzierile la plata salariilor.
Criza de pe piata presei din Romania se simtea din ce in ce mai rau si in cifrele de vanzari, dar mai ales in incasarile din publicitate. Nu ca am fi avut un departament de marketing in adevaratul sens al cuvantului.
Muream dar nu ne predam. Am schimbat sediu dupa sediu, taind mereu din spatiul destinat birourilor, dar lasand mereu in urma datorii.
Cu conturile blocate de ANAF, am continuat sa lucram pe noua firma: Philonia Press, dupa ce am fost “sfatuiti” sa ne dam demisiile de la PressWorks si sa ne mutam cu totii la noua companie.

Coşmar. Citiţi întreg articolul şi gândiţi-vă că foarte mulți patroni din România au aceeaşi mentalitate păguboasă, bazată doar pe “jaf”.

Luaţi de la mine un sfat gratuit: dacă lucraţi într-o firmă mai dubioasă, cu întârzieri salariale şi diverse manevre fiscale făcute, cercetaţi dacă vi se plătesc toate taxele afereste salariului. V-a plătit firma impozitul? Sănătatea? Asigurările sociale? Că poate doar v-a dat banii cuveniţi “în mână”, dar la stat n-a dat taxele aferente şi poate vă cere statul acum nişte bani restanţi. Cereți fluturașul, vorbiți cu contabilul, întrebați la ANAF, apărați-vă drepturile.

    5 comentarii

  1. haide, dă-o-goarna mă-sii! adică tipul e unul din cei care scria căcaturile și vomele din star (jurnalist? hahaha, ce glumă imundă!), în fiecare an i se schimba firma de la care încasa mălaiul, iar el s-a prins după țâșpe ani că e ceva putred la mijloc?

    două comentarii:
    1. ai mâncat căcat ani de zile, dar tu vrei să fii tratat cu respect?
    2. pentru genul ăsta de oameni, sclavagismul era o opțiune mult mai bună.

      (Citează)

  2. Misto articol/informatii venit(e) de la un “domn” a carui meserie nu era nimic altceva decat sa intre abuziv in viata unor oameni normali sub pretextul “libertatii presei”. Din pct. meu de vedere, sper sa nu-si mai vada banii in vecii vecilor iar hartii igienice de genul revistei la care lucrai sa nu fie folosite decat pentru stersul la cur! Pacat de atatia copaci taiati pentru o fituica imbecila! Du-te tati si planteaza un pom, poate plm mea, creste salariul restant printre frunze

      (Citează)

  3. ‘Fotoreporterii erau nevoiti sa lucreze cu aparatele lor, sa mearga la “filaj” cu masina proprie.’

    Da’ cine te obliga domne? Hai ca mori de foame si faci asta o luna doua dar cine te tine acolo cu anii? Nu ti-e scarba, nu vezi ca e bataie de joc? Nu, ca iti place si-ti convine!

      (Citează)

  4. Oameni ca prietenul tau Dan sunt niste “mercenari”. Si-au ales de bunavoie statutul de “consumabile”. Pana la sfarsitul misiunii rezista cei mai buni iar restul ajung fix unde merita: la gunoi. Stiu, suna cinic, dar…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus