un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Momentul zero al știrii

1 Sep 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Nu sunt surprins că Realitatea face o ştire dintr-un discurs vechi, scris pentru Nixon în cazul în care misiunea Apollo 11 s-ar fi sfârşit în dezastru şi primii astronauţi trimişi pe Lună nu s-ar fi întors acasă. Era o posibilitate, iar americanii erau pregătiţi cu un discurs pe măsură.

Ce mă deranjează este exprimarea “discursul alternativ a fost făcut public abia acum, după 43 de ani de la aselenizare”. Fals. Doar pentru că un redactor Realitatea abia acum a aflat de acel discurs nu înseamnă că acum a fost făcut public de către Arhivele Naţionale SUA. Respectivul discurs a făcut ştirile în 2009, s-a dat pe Reddit şi pe multe site-uri internaţionale.

E un discurs bun, puteţi să-l citiţi pe Telegraph.co.uk sau pe Space.com.

    5 comentarii

  1. Adrian Boioglu

    01/09/2012 la 4:44 PM

    Se cheama pre-documentare. Multi nu au auzit de ea, din pacate.

      (Citează)

  2. Adrian Boioglu-Furtună de nisip ne vorbește despre cum se face jurnalism. Numai mie mi se pare exagerat?

      (Citează)

  3. Exagerat era să scrie de pe un android.

      (Citează)

  4. E un troll la primul comment sau e chiar Boioglu vorbind de jurnalism? :))

      (Citează)

  5. Dragos Geornoiu

    02/09/2012 la 3:26 PM

    Daca jurnalistul nu a aflat de stire, aceasta nici nu exista. Deci are voie sa minta populatia cum rvea el… logic, nu ?

    Am mai citit la fel intr-un ziar online acum cateva zile numai declaratii inventate facute de un fost mare portar… acesta nici macar nu vorbise vreodata pe tema pe care mergea discursul sau inventat…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus