un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Bourne Legacy

1 Sep 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Am văzut cel mai recent film din seria Bourne. Matt Damon nu mai joacă rolul Bourne, personajul principal fiind acum Jeremy Renner (din Avengers şi Mission Impossible Ghost Protocol) în rolul agentului Aaron Cross, alt super-șmecher care îi bate pe toţi.

Intriga e simplă: în urma acţiunilor lui Bourne din celelalte filme, serviciile speciale încep să distrugă toate dovezile şi deci îi asasinează şi pe alţi super-agenți din lume. Cross scapă şi vrea răzbunare, dar în acest film abia reuşeşte să elimine o dependență nasoală de medicamente şi aşteptam seriile următoare pentru a-l vedea cum le rupe capul foştilor şefi.

Din păcate, nu ştiu dacă vor mai fi alte filme din această serie. Bourne Legacy nu e un film rău, dar prima jumătate este prea plictisitoare şi totul e prea misterios. Prea mulţi şefi aruncă prea multe cuvinte cheie despre operaţiuni, pe când scenele de acţiune sunt mai puţine decât mă aşteptam. Aşa a fost mereu Bourne, mai “real” decât alte filme de super-acțiune şi cascadorii, dar parcă în acesta scenariştii n-au ştiu să mai găsească o poveste bună şi regizorul n-a avut inspiraţie.

Actorii buni precum Renner, Rachel Weisz şi Edward Norton salvează o mare parte din film. Norocul filmului s-ar putea să fie faptul că în acesta perioadă nu prea e altceva prin cinematografe. N-am văzut Total Recall, dar mă aştept să fie mai prost decât Bourne Legacy.

    4 comentarii

  1. Total Recal e un fel de joc video cu elemente imprumutate din universul Blade Runner sau Minority Report. Are scene de actiune non-stop, toate facute cu “ecranul verde” de iti sar ochii din cap, daca esti epileptic nu e bine sa il vezi. Actori ioc, scenariu ioc (dar e SF, ii iertam niste greseli), pe scurt mie mi-a placut mai mult ala cu Arnold. Sunt curios daca cineva, vreodata, va ecraniza nuvela lui PKD fidel…
    pana una alta mi-ai stricat cheful sa vad Bourne :)

      (Citează)

    • Nu e ca Bourne e rau, dar nu se ridica la inaltimea celorlalte filme din serie. Poate urmatoarele, cand deja nu mai trebuie sa introduca personajele…

        (Citează)

  2. Hei, nu ne pui si un trailer?
    E pacat sa vorbeste despre un film si sa nu pui un trailer sau macar cateva imagini…
    Poate data viitoare imi face pe plac,fara suparare.

      (Citează)

  3. Total Recall e mai prost. doar o fugareala.
    Nici Bourne Legacy nu m-a tinut captivat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus