un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Femeile și politica

8 Sep 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

We learned about dignity and decency — that how hard you work matters more than how much you make, that helping others means more than just getting ahead yourself. We learned about honesty and integrity; that the truth matters; that you don’t take shortcuts or play by your own set of rules, and success doesn’t count unless you earn it fair and square. We learned about gratitude and humility; that so many people had a hand in our success, from the teachers who inspired us to the janitors who kept our school clean, and we were taught to value everyone’s contribution and treat everyone with respect.

After so many struggles and triumphs and moments that have tested my husband in ways I never could have imagined, I have seen firsthand that being president doesn’t change who you are — it reveals who you are.

E un discurs ţinut de Michelle Obama la Convenţia Democrată de săptămâna trecută. Obama are un mic avans faţă de Romney, candidatul republican, şi sper că-l va bate la alegerile din noiembrie.

E interesant de observat că la americani candidaţii la preşedinţie îşi folosesc din plin nevestele în campania electorală. Se merge pe un duo președinte-vicepreședinte, dar nevasta primului este şi ea mereu acolo, pentru a-i convinge pe votanţi de respectul pentru familie şi valorile tradiționale ale societății. Prin contrast, la noi nevestele sunt mereu absente din viaţa politică.

A lui Iliescu se ferea intenţionat de camere, de a lui Constantinescu nu ştiu nimic, a lui Băsescu apare doar la braţul acestuia atunci când iese din restaurante şi prin concedii, dar nu declară niciodată nimic Pe-a lui Antonescu n-am văzut-o, a lui Ponta are o carieră politică şi apare mai des la televizor, dar nu cu mult mai des.

Mă întreb dacă americanii sunt mai emancipaţi decât noi atunci când e vorba de femei în viaţa politică. La ei este foarte important să fii perceput ca având întregul suport al familiei tale (dacă nu ei, atunci cine?), iar nevestele ţin astfel de discursuri excelente (şi a lui Romney a avut unul bun). În România însă nevestele parcă sunt ţinute acasă pentru că bărbaţii au treburi cu destinele ţării prin Parlament şi la Cotroceni şi nu vor să fie deranjaţi.

Acum vreo 5 ani scriam despre cum Hillary Clinton încearcă să devină candidata democrată pentru preşedinţia SUA, iar un cititor mi-a atras atenţia că Barack Obama pare a avea la fel de multe şanse la nominalizarea oficială. Acum Obama încheie primul mandat. Ce-a trecut timpul…

    4 comentarii

  1. Mustafa Kemal Atatürk acum aproape 100 de ani:

    To the men: If henceforward the women do not share in the social life of the nation, we shall never attain to our full development. We shall remain irremediably backward, incapable of treating on equal terms with the civilizations of the West.

    Humankind is made up of two sexes, women and men. Is it possible for humankind to grow by the improvement of only one part while the other part is ignored? Is it possible that if half of a mass is tied to earth with chains that the other half can soar into skies?

      (Citează)

  2. Mie, din contra, nu imi place ca la americani este atat de important ca un candidat la presedentie sa aiba o familie traditionala fericita. Cred ca se pune prea mult accent pe asta. Acolo nici nu se poate concepe ca un presendinte sa fie burlac, divortat sau homosexual.

    Cat despre sotia lui Crin Antonescu (o cheama Adina Valean), e surprinzator ca n-ai vazut-o, mai ales ca a fost foarte prezenta in ultima campanie pentru prezidentiale. Este membru PNL si parlamentar european.

      (Citează)

  3. E posibil sa ai o dezamagire la alegerile din SUA. Obama are un mic avans dar…timpul le va spune pe toate, mai vorbim peste 2-3 luni.

      (Citează)

  4. Daca tu ne dorești ca Obama sa câștige alegerile, iti/va doresc si eu ca Iliescu sa fie re-ales președinte la al n-shpelea congres! Fair enough,huh? :)
    Singurul mod in care Obama mai poate câștiga, e dacă legalizeaza marijuana! :))))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus