un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În caz că ați ratat startul cursei Formula 1 Belgia

3 Sep 2012  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

În caz că aţi ratat startul cursei de Formula 1 de ieri din Belgia, a fost ca la popice.

Grosjean a fost suspendat o cursă pentru că a intrat în McLaren-ul lui Hamilton şi a cauzat tot accidentul respectiv. Adevăratul “câştigător” a fost Maldonado, care deşi a abandonat în turul 4, a avut timp să fure startul şi să intre în coliziune cu Glock, aşa că va fi retrogradat 10 locuri cursa viitoare.

Sunt curios cine ia titlul anul acesta, Alonso sau Vettel.

    19 comentarii

  1. De mult nu mai vazusem asa carambol la plecare!

      (Citează)

  2. Destul de “scary” cum a trecut masina lui Grosjean peste cea a lui Alonso. Nu ii lipsea mult sa ii ia si capul

    Era si cazul sa fie penalizat Grosjean, la cate accidente a cauzat anul asta.

    Iar cand l-am vazut pe maldonado cum a plecat… am ramas “speechless” :D

      (Citează)

  3. Pacat ca Grosjean nu a reusit sa se maturizeze dupa primele greseli din inceputul sezonului. Cu un pilot mai cu picioarele pe pamanat Lotus era ceva mai aproape acum de Red Bull. Totusi nu e rau pt primul an. O victorie de etapa le-ar mai trebui.

      (Citează)

  4. Eu o să fiu Gică Contra aici: consider că și Hamilton are partea lui de vină pentru că mai avea loc să tragă un pic dreapta și nu a făcut-o. Grosjean nu avea cum să vadă că roata lui spate e între roțile lui Hamilton dar britanicul a văzut foarte bine și n-a schițat nici un gest ca să nu piardă o poziție. Îmi pare rău de Aloso pentru că e un pilot matur și a fost la locul nepotrivit în momentul nepostrivit.

      (Citează)

    • @Gabriel: nu cred ca mai avea unde sa se duca Hamilton. Daca tragea dreapta un pic, iesea cu o roata de pe pista si se ducea naibii franarea din capat, unde e curba. Probabil cauza el accidentul. Cred ca a asteptat ca Grosjean sa-si dea seama ca e prea aproape si sa se duca spre stanga. Grosjean i-a tras-o scurt dupa inca 2 secunde, tot spre dreapta.

        (Citează)

  5. uite aici popice. tot la spa:
    http://www.youtube.com/watch?v=TEya_e6ympc

      (Citează)

  6. @Radu, de la mine din fotoliu pare că mai avea mai bine de un lat de roată până la iarbă, din cockpit probabil că se vede altfel :)

      (Citează)

  7. Daca te uiti de mai multe ori la clip, chiar de la prima secunda, vei observa cum Hamiton trage dreapta, dar Grosjean continua sa vina peste el. Vorbim de fractiuni de secunda acolo. Parerea mea e ca in situatia asta Hamilton are 0% vina.

      (Citează)

  8. Iar lui Hamilton se vede clar ca i-a “fugit” spatele cand a ajuns cu roata pe iarba. Chiar daca incerca sa il evite pe Grosjean, iesind de pe pista, acelasi lucru s-ar fi intamplat.

      (Citează)

  9. Ham a ajuns pe iarbă după ce a dat roată în roată cu Grosjean. Clar Grosjean e primul vinovat dar cred în continuare că Hamilton avea unde să se replieze.

      (Citează)

  10. Si esti chiar amuzant cand spui ca Grosjean nu avea de unde sa vada ca roata lui e intre rotile lui Hamilton. Ia pune pauza la 0:34. Botul masinii lui Hamilton era in dreptul lui Grosjean. Poate Grosjean o fi crezut ca Hamilton conduce un Smart.

      (Citează)

  11. Nu mai ziceți curbe :P

      (Citează)

  12. Ne luăm la bătaie la tine pe blog Radule. Oricum, pentru mine Hamilton e vinovat mai întotdeauna pentru că mi-e antipatic. Dacă e lovit din spate – de ce nu afrânat!? Dacă e lovit din lateral – de ce nu a acordat prioritate!? Dacă îi sare o roată – păi să mai facă din când în când cinste mecanicilor.

      (Citează)

    • @Gabriel: aia cu facut cinste mecanicilor s-ar putea sa fie adevarata, ca a tot avut intarzieri si probleme sezonul acesta si cel trecut la boxe.

        (Citează)

  13. A mai fost un macel mare acum destul de multi ani tot la Spa, tot la start, tot in primul viraj :D. Parca au scapat doar primele 4 masini atunci, sareau planetare prin aer, o placere :D.

      (Citează)

  14. @Sabotor: în cursa aia a câștigat Jaguar (parcă).

      (Citează)

  15. Jordan, nu Jaguar.

      (Citează)

  16. @Sabotor & Sol: In ’98. Au scapat cam o treime din masini, s-a dat startul din nou cu cateva locuri goale. Aia a fost ultima cursa castigata de Damon Hill.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus