un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cu banii la vedere

13 Sep 2012  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

La noi e mare secret cât câştigă fiecare din blogging. La străini cititorii au trecut de etapa “aha, iei bani în loc să scrii 6 ore pe zi pe gratis? nu te mai citesc!”, aşa că lumea e mai deschisă la a-şi declara veniturile, chiar şi când e vorba de bani foarte mulţi.

De exemplu Daring Fireball, un blog cu un design foarte simplu, dar scris de un om ale cărui opinii, deşi exprimate în puţine cuvinte, au greutate în rândul celor care-i fac 4 milioane de afişări lunare, vinde spaţiu publicitar în feed-ul RSS. Articolele pot fi astfel sponsorizate de un brand pentru o săptămână întreagă, ba chiar a vândut spaţiul publicitar până în octombrie.

Preţul pentru a insera bannerul sponsorului la finalul articolelor din feed? 7500 de dolari.

    6 comentarii

  1. O sa incep sa cer comision: bere, coaste, catuse, magneti de frigider etc.

      (Citează)

  2. Dar stii ce nu reiese din articolul tau: daca omul primeste bani pentru reviewuri sau advertoriale.

      (Citează)

  3. …vrabia malai viseaza…

      (Citează)

  4. Păi la noi blogărul nu prea vrea să fie transparent. El nu zice că e articol plătit (deși se vede de la o poștă), dar susține că oricum aia ar fi fost părerea lui și că, probabil, tot asta ar fi scris și dacă nu i-ar fi dat nimeni bani. Asta înseamnă de fapt o părere personală plătită, lucru puțin greșit.

    În rest, dacă ar spune care sunt veniturile (sau ar fi afișate pe undeva), ar fi cam mici (acele venituri) pentru importanța pe care și-o dau unii. Tare mi-e că ar cam râde haterii de ei – desigur, de UNII dintre ei. Inclusiv haterii corporatiști.

      (Citează)

  5. Dar tu? Cat castigi?

      (Citează)

  6. De fapt, Gruber are 5 milioane de unici lunar. Asta aşa, ca chestie de fineţe :)
    Altfel, el merge pe ideea următoare: “cititorii mei au acces liber la RSS pentru că tu, companie, sponsorizezi feed-ul; altfel, l-aş trunchia şi aş lăsa link către site, ca să-mi crească traficul.” Totuşi, pe lîngă sponsorizarea feed-ului, are şi nişte ad-uri pe site, livrate de The Deck, care au un model de business mult mai mişto decît regiile tradiţionale.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus