un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Poliția Română trebuie să comunice mai bine

27 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Poliţia şi Parchetul nu fac suficiente pentru a-l trimite rapid la închisoare pe criminalul japonezei omorâte lângă Otopeni, mai ales că suspectul e deja considerat un posibil criminal în serie după ce mai multe femei au fost violate, tâlhărite şi omorâte după acelaşi modus operandi în acea zonă de-a lungul timpului.

Sau, varianta mai plauzibilă, Poliţia şi Parchetul fac ce trebuie, dar nu se pricep să comunice public că iau măsuri clare şi că acţionează “cu toate pânzele sus” pentru soluţionarea problemei.

Gândiţi-vă la imaginea României în extern: o studentă japoneză de 20 de ani aterizează în România şi este violată şi omorâtă în drumul de la aeroport către primul oraş al ţării!

România este ţara în care intri, faci doi paşi, şi eşti omorât probabil chiar cu complicitatea taximetristului care te ia în maşină. Asta se aude acum în lume, așa că nu mă miră declarații precum:

„Românii sunt faimoşi în toată lumea pentru infracţiunile lor. Grupurile infracţionale formate din români sunt în toată Europa de Vest: reţele de prostituţie, de cerşetorie, cybercrime, orice. E tipic pentru români să dea vina pe acei “ţigani”. Îi sfătuiesc pe toţi japonezii să stea departe de România. E un popor periculor şi necivilizat.”, a spus un japonez, citat de japandailypress.com.

Adevărat, ba chiar îngrijorător că japonezii, cu criminalitatea lor, ne consideră aşa.

„Problema la aeroporturile din România, mai la ales la cele din Bucureşti, este că poliţia nu îşi face treaba. Aceste locuri sunt pline de gangsteri, hoţi şi de taximetrişti agresivi care te suprataxează”, a spus alt japonez, citat de japandailypress.com

La fel de adevărat, ba chiar e miezul problemei. Hoţia din aeroport, mârlănia de la ieşire, taximetriştii care-l întreabă pe mafiotul şef “asta vrea până în Rahova, cât să-i cer?”, iar ăla te studiază cu un ochi şi spune “300 de lei”, poliţia care lipseşte de la a asigura ordinea prin cartiere şi pe drumuri, fiind toţi concentraţi pe stat cu radarul sau pe stat la o cafea, duc la o astfel de imagine în interiorul şi în exteriorul ţării.

Acum ar fi momentul ca Poliţia să-şi apere imaginea şi să informeze continuu despre ancheta pe care o desfăşoară, să arate ce acţiuni ia şi câte forţe concentrează pe soluţionarea ei. Acum ar fi un semnal bun de trezire şi de curăţare a aeroporturilor de toate manevrele care se fac acolo și de criminalitatea mărunta de pe străzi. Putea fi oricare dintre noi în taxi, revenind din concediu.

Dar sigur, şefii MAI sunt concentraţi pe actualizarea listelor electorale, Parchetul e zguduit de corupţie şi de manevre cu bandele de mafioţi…

sursa citatelor: Digi24

    4 comentarii

  1. Parerea mea e ca nu se va face nimic, daca doreau sa faca ceva se realiza pana acum. Aici nu Politia trebuie sa se sesizeze ci Ministrul de Interne, sa apara la TV si sa spuna Stop, asa ceva nu se mai poate, apropo, ar trebui sa pui poza ministrului in articol.
    Imi aduc aminte alt incident mai vechi, cand ambasadorul Chinei a fost muscat de un maidanez si a murit, s-a facut ceva atunci ?

      (Citează)

  2. In opinia mea, o mare vina o au si cei la care venea sa-i invete.
    Cum poti lasa un strain sa se descurce singur!
    Unde e ospitalitatea romanului?

      (Citează)

  3. naspa, urat, pacat.

    exact la asta ma gandeam in ultimele saptamani de batut drumul prin asia: cum as vedea romania daca as ajunge pe aeroport ca un “strain”. si nu iesea f bine: informatii inexistente, taximetristii aia cretini, transport pana in oras… nul, inexistent.

    in singapore de la pasapoarte pana in trenul(metrou) catre oras am facut 15minute. si ai inca 4 optiuni: bus, shuttle, taxi (civilizat), limuzina cu tafif fix indiferent de destinatie. la fel si in multe alte aeroporturi, din asia pana in europa.

    in romania, daca nu vine sa ma ia taica-miu de la aeroport trebuie sa iau busul ala inghesuit (unde risc sa raman fara portofel) sau varianta tren (f lunga si incurcata) sau ma negociez la sange cu un nenorocit de taximetrist. daca esti prima oara in Romania si nu vorbesti limba… esti intr-un mare cacat.

    distractia continua in oras unde de fiecare cand iei taxi-ul si esti strain (am incercat cand eram cu un prieten francez in Bucuresti) niciun taximetrist nu vrea sa porneasca contorul ci iti propune un tarif exorbitant.

    @marius: :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus