un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Amazon: încă NU pentru români

21 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

25 comentarii

Dacă doreaţi încă o dovadă că trăim departe de unde se întâmplă acţiunea, uitaţi-vă la ofertele Amazon de astăzi: 60% reducere la memorie Sandisk. Câteva preţuri:

  • Card SD de 32 GB, clasa 10 Sandisk – 20 USD / 72 lei
  • Card microSD de 32 GB, clasa 10 Sandisk şi adaptor – 24 USD / 86 lei
  • SSD de 240 GB Sandisk – 155 USD / 561 lei

Aceste oferte sunt mai bune decât orice a fost în România până acum. Recent SSD-ul de 256 GB Kingston de la eMAG a dat lovitura la un preţ de 699 lei la ofertă, iar acesta Sandisk costă 561 lei. Card de memorie clasa 10 de 32 GB la doar 72 lei? Nu mai zic nimic.

Problema vine la achiziţie. Un card de memorie costă 20 de lei, dar transportul până aici e cotat la alţi 30 de dolari şi încă 12 dolari taxe de import, ajungând la un total de 62 de dolari. Amazon l-ar trimite pe gratis dacă mai cumperi de încă nişte dolari, dar în România nu e valabilă această posibilitate. SSD-ul nici măcar nu se livrează în România, deşi deja visam la două bucăţi.

Poate peste nişte ani mai intrăm şi noi în rândul lumii. Până atunci, înapoi la magazinele noastre.

    25 comentarii

  1. La ce ai indicat tu acolo, la livrare in US mai adaugi in vama la RO si TVA (24%) si ceva taxa de import, dupa nush ce catalog… Deci nu se renteaza.

    mai exista site-uri locale ale amazon .de, .it, .co.uk
    E drept, nu ai acces la promotiile din US, insa sunt unii care trimit in RO de acolo, si oricum ai preturi mai bune. Merge sa te loghezi cu contul de pe amazon.com

    Daca stii ca pleci in FR, poate comanzi si iti livrezi la hotel ce vrei, daca stai mai mult timp in acelasi loc. Eu am facut asa in UK, DE, IT si n-am avut probleme.

      (Citează)

  2. Is de pe amazon uk / de.

      (Citează)

    • In general as lua de pe amazon DE sau FR, ca au preturi in euro si sunt mai aproape de noi, dar in cazul de fata doar SUA are oferta Sandisk, nu si alte magazine.
      De pe UK nu are rost sa cumperi, in general e mai scump din cauza lirei.

        (Citează)

  3. Thank You! Your 1-Click order has been placed. :)

      (Citează)

  4. Eu cumpar SD carduri sandisk de 32GB de pe amazon uk la 22 de lire (sandisk extreme 45 MB/s class 10).

    La emag, acelasi produs dar la 30 MB/s costa 259 lei.

      (Citează)

  5. radu, iti vând ssdul ăla de 240 la preţ bun :)

      (Citează)

  6. Se pare ca toata lumea uita/ignora un aspect. Fata de UE, in US nu exista notiunea de TVA. De aici si niste diferente de pret, uneori notabile. Totusi la noi TVA inseamna inca un sfert din pretul de vanzare. Nu-mi place, nu-mi convine, dar asta este…

    Asta dincolo de orice discutie cu privire la marimea pietelor, putere de cumparare, cerere/oferta, etc, etc, etc…

      (Citează)

    • @George: da, dar nu taxele ma deranjeaza, ci transportul ala de 30 USD pentru un card care intra intr-un plic. Daca transportul ar fi fost 5 dolari il luam cu tot cu taxe, dar nu dau pe logistica mai mult decat pe produs.

      @Dan: sua e departe si multe magazine care vand prin Amazon aleg sa nu se complice cu curierat pana in Romania. Diverse motive: tepe, carduri false, retur greu etc. Au suficienta piata la ei acolo. Eu asta as vrea in primul rand sa se schimbe.

        (Citează)

  7. Eu am luat de pe amazon.com doar ce nu se gasea pe site-urile europene sau ce era mai ieftin dupa ce adunai transportul si taxele vamale. Problema cu Amazon US e ca poti alege doar transport expres care mareste pretul. Un lucru pozitiv e ca iti iau banii pe vama si nu trebuie sa mai platesti curierului. Daca iti iau in plus, returneaza banii, daca nu, ei nu mai cer diferenta de bani.

      (Citează)

  8. In general e bine sa iei doar articole vandute si livrate de Amazon. In caz ca nu e posibil, macar sa fie livrate de Amazon. Daca iei de la vanzatori “third-party” o sa platesti mult mai mult la livrare, pachetul va arata mai rau ca cel de la Amazon. Plus ca, in multe cazuri, nici nu livreaza in alte tari.

      (Citează)

  9. Transportul e scump pentru ca se face cu o firma de curierat expres (UPS) si pachetul ajunge cam in 2 zile. Daca alegi expres pe amazon uk o sa platesti la fel de mult sau chiar mai mult. Amazon US nu foloseste posta decat pentru un numar mic de obiecte (carti, CD-uri) livrate international tocmai pentru ca e riscant si dureaza mult.

      (Citează)

  10. sandisk sdhc 32GB 30MB/s e si pe amazon.de pe la 20 de euro, nu stiu daca trimite in romania. si au si ssd de 240gb cu 153 de euro. acum shipping n-ar trebui sa fie prea mult de la nemti

      (Citează)

    • @manzu: 170 euro cu tot cu transport vor pe el, adica 765 lei. Nu-i rau.
      Oferta era insa foarte buna pe dolari, ca pe euro sau lire iesi mult mai scump.

        (Citează)

  11. inca suntem vazuti ca o tara de lumea a treia… fac pariu ca in Ungaria trimit

      (Citează)

  12. De fapt exista “sales tax”, care e in funcție de oraș/county. In LA County de ex. ST e 8.75%, aproape peste tot. Initial vanzarile online de pe Amazon au fost scutite de ST, dar deja sunt 6 state de unde se colecteaza ST si încă 8 din septembrie. Cu siguranță prețurile vor creste puțin.
    Nu e o diferența de customer service între vânzările fulfilled by Amazon si cele de la third-party. Dar Amazonul iti poate offeri deal-uri Mai bune si de cele Mai multe ori free shipping. Acum cateva zice am cumparat un bundle de o camera photo subaclavatica :) cu un SDHC memory card si shippingul a fost free. Pachetul a ajuns relativ repede.:)
    Mai cumpar si eu la cererea prietenilor din Europa tot felul de chestii, si cu tot cu transport (dupa caz), se pare ca le iasa Mai ieftin decat din EU. I’m wondering why…!:)

      (Citează)

  13. Radu: Akismet it’s sucking my comments in! :(

      (Citează)

  14. Radu: mare multzam! :)

      (Citează)

  15. @Diana – hai sa lasam in pace amaratul de sales-tax de 8% sau cat o fi el. Sunt totusi doar cateva state care-l pretind. Oregon de exemplu n-are asa pretentii de la rezidenti. Iar pana la VAT-ul european de 20-27% (cat se intampla sa ajunga in unele tari) e cale lunga de tot. Ca sa nu mai zic si de pretul combustibilului, si el avand o marja importanta din pretul final, ca doar nu se teleporteaza produsele de la port/aeroport pana pe raftul magazinului. La 1USD/litru (aproximativ) lucrurile se vad complet altfel fata de 1,4EUR/litru cat e pe la noi “zama”.

    @nwRadu – TVA se aplica nediscriminatoriu si la produse si la servicii, deci, cel putin teoretic si transportul poarta TVA. Ai grija ce-ti doresti! Sau poate prestatorul transportului e neplatitor de TVA…

      (Citează)

  16. @George: no Offence, dar nu înțeleg unde bati. Ca e Mai ieftina viața in US decât in EU? Același lucru l-am zis si eu, doar cu alte cuvinte:) Ama benzina tare mi-e frica ca se apropie de niște maxime istorice( eu am pus ieri cu $4.17/galon) dar in rest viața e sensibil mai ieftină aici.:)

      (Citează)

  17. Amazon.com are taxe, de ex in NY se aplica 8.875% dar nu la toate marfurile, din pacate cam tot ce tine de electronice se taxeaza… Cat despre transport in Romania este scump si cu vama/tva ajunge f scump…
    Eu cumpar de la ei msi mereu si ptr. mine de la produse ptr casa (inclusiv mancare ~ fructe uscate care nu prea se gasesc peste tot la supermarket sau la BJ’s sau Costco… Sau diferite sosuri… Imi place la nebunie ca te poti abona sa-ti trimita de la 1-6 luni si iti iei de-o grija cu multe produse… De asemenea produse ptr curatat iar sunt abonat, baterii si alte consumabile…)

    Din pacate in Romania inca nu exista un site gigant precum Amazonul unde sa aleg niste produse sa fie livrate la luna… Ptr parinti… Chiar si apa minerala sau chestii mai grele, daca pot veni la tine acasa, de ce sa stai sa-ti consumi aiurea timpul (benzina pt unii) , nervii de la caserie…

    Mai vreau sa mentionez ca ptr $79 poti beneficia de cumparaturi cu transport gratuit si upgradat la 2nd day… Sau ptr 4$ next day… Anumite produse vandute in Amazon de la diferiti selleri nu se califica ptr programul Prime…
    Mai sunt si alte beneficii dar nu le mai mentionez acum…

    Pot insa sa va recomand pe cineva care ma roaga sa ii cumpar de la amazon (eu ii fac intermedierea) si vinde in Romania… Ptr o suma modica… Daca moderatorul site-ului nu se supara as putea lasa id-ul baiatului de pe YM: rdi86 (Atentie nu ia comision din cate mi-a spus)

    In cazul acelui card de memorie nu mai platesti 30$ ptr transp dar cam trebuie sa ii dai si lui o mica suma sau un procent, modic dar sa inteleg ca este si asta o metoda sa primeasca romanu produsul mult ravnit de pe Amazon.com sau chiar alte site-uri…

    Stimate moderator, daca nu iti place ca am lasat un id de ym pe website-ul tau te rog sa editezi si sa-mi spui!

    Numai bine!

      (Citează)

  18. Rectific:
    “(Atentie nu ia comision din cate mi-a spus)”
    Am vrut sa spun ca nu iti ia avans… Dar iti ia comision decent!

      (Citează)

  19. Cunosc bine piata americana si ofer consultanta gratuita pt cumparaturi de pe Amazon US sau alte site-uri americane (ceasuri, haine, incaltaminte, electronice, etc). Nu intotdeauna pretul final (cu transport si taxe) este mai avantajos decat in Romania sau Europa, dar nu va costa nimic sa-mi cereti o estimare. Trebuie doar sa-mi trimiteti link-urile produselor iar eu o sa va spun cum si de unde puteti cumpara la cel mai bun pret.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus