un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noile multifuncționale ieftine HP Ink Advantage imprimă dublu

6 Jul 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

HP a lansat ieri în România cinci multifuncţionale din seria Ink Advantage (cu jet de cerneală), sub un slogan care poate fi rezumat în “printezi de două ori mai mult”. Noua seria de imprimante, împreună cu noile cartuşe puse la dispoziţie, îţi asigură o eficientizare a costurilor prin faptul că imprimi de două ori mai multe pagini la acelaşi cost cu vechea generaţie.

În primul rând, permiteţi-mi să remarc că viitorul este al multifuncţionalelor. Chiar şi modelul cel mai ieftin lansat ieri, HP 2515, care costă doar 259 de lei, imprimă, scanează şi copiază, având un scanner flatbed deasupra. Celelalte modele doar plusează prin funcţii şi caracteristici superioare, după cum puteţi citi mai jos.

Jet de cerneală, nu laser. Evident, cele cinci modele noi sunt destinate elevilor, studenţilor, utilizatorilor casnici şi celor small office care nu au un volum mare lunar de imprimat sau pot trăi fără viteza superioară a unei multifuncţionale laser. Modelele lansate ar trebui să fie deja în magazine şi pot fi identificate, atât ele cât şi cartuşele compatibile, prin textul HP Ink Advantage marcat mare pe ele.

De ce spune HP că printezi de două ori mai mult? Calculul a reieşit prin comparaţia între vechile imprimante HP cu jet de cerneală şi cartuşe HP 301 şi 122 versus cele noi cu cartuşe HP 650 şi 655, raportat şi la preţul de vânzare al acestor consumabile. Aşa că nu e doar o exprimare de marketing, ci un calcul matematic.

Modelele sunt:
HP Deskjet Ink Advantage 2515 all-in-one printer
E multifuncţionala de bază, despre care vă spuneam mai sus că imprimă, scanează şi copiază. Foloseşte 2 cartuşe, unul negru şi unul tri-color din seria 650, se conectează doar prin USB, printează până la 8 ppm alb-negru şi respectiv 5 ppm color, scanează 1200 x 1200 dpi, are şi un mini-ecran color pentru funcţii rapide.
Multifuncţional HP DeskJet Ink Advantage 2515, A4 – 279 lei

HP Deskjet Ink Advantage 3525 e-all-in-one printer
Multifuncţională wireless, ştie de ePrint şi o poți conecta direct la router-ul din casă. Viteza de imprimare a crescut la 7,5 ppm color, cea alb-negru este tot de 8 ppm, are duplex automat integrat. De la acest model înainte toate folosesc cartuşe individuale pentru fiecare culoare, în total 4 bucăţi din seria 655.
Multifuncţional HP DeskJet Ink Advantage 3525, A4, Wireless – 429 lei

HP Deskjet Ink Advantage 4615 all-in-one printer
Are şi fax și ADF (automatic document feeder), dar nu are wireless şi nici duplex. În rest printează şi scanează la fel de repede.
Multifuncţional HP DeskJet Ink Advantage 4615, A4 – 449 lei

HP Deskjet Ink Advantage 4625 e-all-in-one printer
Are fax și ADF şi spre deosebire de modelul anterior are şi wireless, dar duplex tot nu are.
Multifuncţional HP DeskJet Ink Advantage 4625, A4, Wireless – 619 lei

HP Deskjet Ink Advantage 5525 e-all-in-one printer
Varianta de top, multifuncţională fără fax. Are USB, wireless, ba chiar şi cititor de cârduri, iar ecranul este un touch-screen color. Viteza de imprimare creşte la 11 şi respectiv 8 ppm, are duplex automat.
Multifuncţional HP DeskJet Ink Advantage 5525, A4, Wireless – 529 lei

În concluzie, luaţi modelul 2515 doar dacă vreţi cea mai ieftină soluţie posibilă.

Altfel, un best-buy este modelul 3525 pentru că are şi wireless (e mai simplu să o administrezi prin reţea, printezi de la orice calculator şi chiar de pe telefoane prin ePrint sau programe specifice de Android şi iOS), are şi duplex pentru a imprima fata-verso automat. Faptul că foloseşte cartuşe individuale pentru fiecare culoare este un alt avantaj faţă de 2515, pentru că poţi să-l schimbi doar pe cel epuizat.

Modelele 4615 şi 4625 vi le recomand doar dacă aveţi nevoie de ADF și/sau fax, altfel nu-mi place lipsa duplex-ului de pe ele. Modelul de top 5525 vă uşurează mult lucrul prin ecranul color tactil şi include toate funcţiile necesare, aşa că este al doilea model pe care-l recomand, pe lângă 3525.

Fotografiile oficiale, comunicatul de presă și datasheet-urile modelelor (care sunt mai greu de găsit pe site-ul complicat al HP) le găsiți pe SkyDrive, că le-am pus acolo pe toate.

În toamnă, când începe școala, HP va mai lansa trei modele: 3515, 6525 și altul al cărui nume nu l-am descoperit.

    8 comentarii

  1.   (Citează)

  2. Hm, nu mai merge sa editezi comentariile?

    Anyway, ideea era ca HP au cele mai scumpe consumabile. http://i.imgur.com/5Vf7K.jpg

      (Citează)

  3. eu merg pe mana HP de multi ani pe laser, cu multe imprimante SH sau multifunctionale. Au mici hibe, insa dacă se poate trece peste ele (și e ușor) ai un super cal de bătaie.

    Am avut și partea de printere cu jet de cerneală HP, ultima și cea mai SF fusese un Canon care avea cartuse independente pt fiecare culoare, acu vreo 5 ani. A fost super, mi-am stricat-o din cauza calității cernelii la reîncărcare, însă după ce oricum recuperasem investiția. Consumabilele originale erau f scumpe.

    Inkjetul e solutia accesibilă, însă cred că lumea ar trebui să afle sau dacă deja știe să i se readucă aminte marea “bubă” a imprimantelor cu jet de cerneala (la toate), mai ales acum vara: se usucă capul de imprimare fie că e pe fiecare cartuș fie că e unul unic în care se înfig recipientele rezervor cu cerneală. Trebuie să tot listezi, minim 1 dată / saptămână, text cel puțin 1 pagină cu fiecare culoare. Socrii mei tocmai din cauza asta, că uită să listeze și apoi se usucă (virgulă) cartușul au schimbat printerul/MF-ul cam la 12-16 luni în ultimii 5 ani (Lexmark, Samsung, Canon, HP).
    Da există soluții de desfundat cartușele, însă nu funcționează tot timpul.

    Soluția românească ar fi în ordinea costurilor:
    1) cartușe echivalente (apar mai greu, cred că la 4-6 luni de la lansarea în RO a echipamentelor apar și ele)
    2) cerneala pentru reîncărcare manuală, proprie
    3) refill la un magazin specializat

      (Citează)

  4. Eu caut o multifunctionala cu laser cu functii asemanatoare 3525 , ma intereseaza eprintul si mai ales faptul ca nu trebuie sa dai comenzile pt scan / copiere imprimantei la un pc , poti direct sa pui pagina si sa apesi un buton .

    Nu prea am gasit o imprimanta la un pret accesibil toate sunt peste 1000 ron .

    Iar inkjet dai multi bani pe cartuse si nici nu vreau sa o stric cu solutii de refill romanesti .

      (Citează)

  5. @AndreiExe multifunctionala laser, e scumpă, însă recuperezi la costul mic al listării (cost/pagină)

    Sunt și multifuncționale laser în jur de 1000 ron, am lucrat cu un Samsung cu WiFi și s-a dovedit extrem de scump în timp. Calitatea la scan era varză, consumabilele originale relativ OK, însă trebuie să schimbi și “drum”-ul care costa 70% din prețul unei MF noi.

      (Citează)

  6. Eu am avut un Deskjet HP care din senin da “cartridge error” si nu mai vreau sa printeze (cu consumabile originale care merg pe alta imprimanta). culmea e ca mai am o cunostita caruia HP i-a tras-o in acelasi mod. Astea noi de la HP sunt si mai jegoase, am inteles ca la 4-5 reincarcari cartusele se strica. Canon nu-mi place, Nikon nu face imprimante, iar in Epson si Samsung n-am incredere. Si uite asa caut de 2 luni o imprimanta decenta cu duplex.

      (Citează)

  7. Singura problema la imprimantele Hp este ca mai mult de 2 ani nu dureaza, ar mai fi si problema reincarcari dar aceasta se poate rezolva.
    In rest mi se par bune, ce alta firma mai recomandati?

      (Citează)

  8. @ Michaela , din experienta mea, inceacă și Canon. însă nu te aștepta la prea mult. E aceeași chestie, cu alt nume (mă refer la modele de bază, cu costul cel mai mic)

    @Revo ai trecut prin vreun service cu imprimata ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus